Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
19.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Liga MEVZA SK Zadruga Aich/Dob ACH Volley Calcit Volley OK Maribor

Nedelja, 17. 11. 2019, 19.04

4 leta, 5 mesecev

Liga MEVZA, moški, 7. krog

ACH Volley se je vrnil na vrh lige MEVZA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
ach volley | ACH Volley je v nedeljo potrdil uspešen slovenski konec tedna. | Foto Alen Hadžić

ACH Volley je v nedeljo potrdil uspešen slovenski konec tedna.

Foto: Alen Hadžić

Potem ko so pretekli konec tedna vse tri slovenske ekipe izgubile v ligi MEVZA, so v sedmem krogu popravile vtis.. Mariborčani so v soboto v domači dvorani Tabor s 3:1 v nizih premagali Brčko in se razveselili druge zmage v sezoni. Kamniški Calcit je gostil Zadrugo, ki jo vodi Matjaž Hafner in zanjo igrata še Jure Kasnik in Nejc Pušnik. Kamničani so tekmo gladko dobili s 3:0. V nedeljo je zmagal še ACH Volley, ki je v Tivoliju strl zagrebško Mladost in se vrnil na vrh lestvice.

Ljubljančani so v srednjeevropski ligi tekmecem iz Kamnika, Calcitu Volleyju, prepustili vodstvo le za en dan. Na vrh so se vrnili z zmago nad hrvaškim prvakom, zmagali so prepričljivo, saj Hrvati, pri katerih igra tudi lani njihov sprejemalec Timofej Polujan, niti enkrat na dvoboju niso vodili.

ACH Volley je izgubil prejšnjo tekmo proti Zadrugi AICH v Pliberku, Mladost pa je med tednom Korošce premagala v kvalifikacijah lige prvakov. Jasno je bilo, da Hrvati v Ljubljano ne bodo prišli ravno sveži, prav tako je bilo jasno, da je trener slovenskih prvakov Matija Pleško po drugem porazu v sezoni svojim varovancem povedal marsikaj in da motiva ne bo manjkalo.

ACH Volley: Flajs, Vućičević 18, Kumer, Purič, Pavlović 4, Satler, Dagostino, P. Đirlić 4, Okroglič 9, Vilimanović 4, Pokeršnik 10, Videčnik 5, Kök.

Mladost Zagreb: Višić, Raić 17, Nikačević 5, Mitrašinović 1, Bakonji, Kovačević 3, Šarčević, Oršolić, I. Đirlić, Marelić 10, Polujan 4, Dukić 1.

Rok Možič je spet blestel v mariborskih vrstah. | Foto: Facebook OK Maribor Rok Možič je spet blestel v mariborskih vrstah. Foto: Facebook OK Maribor

Odločili so začetni udarci Donika

Odbojkarji Maribora so v petek še drugič v dveh tednih zabeležili dvojčka, dve zmagi v dveh dneh, po prvenstveni zmagi so bili uspešni še v srednjevropski ligi. Tokrat so po zmagi nad Šoštanjem ugnali še Mladost Brčko. Tekma je bila tri nize izenačena, bržkone so se odločilni trenutki zgodili ob koncu tretjega niza, ko so domači po zaostanku 17:19, zabeležili osem zaporednih točk.

V največji meri so bili za to zaslužni servisi Žige Donika. Igra gostov se je nato povsem razpadla, popravila pa se ni niti v četrtem nizu, ki so ga več kot gladko dobili Mariborčani, pri katerih je bil z 22 točkami spet najučinkovitejši Rok Možič.

Maribor: Hafner, Herman 1, Šijanec, Mulec 10, Detela 4, Koblar, Možič 22, Košenina, Donik 16, Bračko, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič 3, Bogožalec 4.

Mladost Brčko: Delić 17, Trakić, Ćendić, Colo 7, Eminović 4, Vojak 14, Gajić 8, Vidović 3, Divljan, Tanić, Cirić.

Calcit Volley | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Kamnik po dveh porazih ugnal Dobljane

Kamniški Calcit, ki je v sezono vstopil kot vihar, sta malce prizemljila poraz proti Mladosti in Waldviertlu, a Kamničani so se pobrali in pred domačimi gledalci morda celo lažje pričakovanj - Avstrijci so prejšnji vikend razorožili ACH Volley - ugnali Zadrugo iz Doba, ki jo vodi slovenski strokovnjak Matjaž Hafner.

"Tokrat Dob ni bil na pričakovani ravni. Nikoli ne bomo vedeli, koliko po naši zaslugi, koliko pa so bili oni slabši. V sredo so odigrali težko tekmo z Mladostjo iz Zagreba, zato Dobljane razumem, da so igrali nekaj slabše, medtem ko smo mi odigrali zelo solidno tekmo. Vsi igralci so bili na svoji pravi ravni, če pa že moram koga izpostaviti, bi tokrat Andreja Štembergar Zupana z njegovimi servisi. Zelo vesel sem zanj, pa tudi za celotno ekipo, da se je po dveh porazih pozitivno odzvala," je dejal domači trener Marko Brumen.

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar, Bregar 14, Koncilija 4, Hebda 14, Jordanov, Planinc 1, Brulec 2, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan 11, Lazar, Rotar.

Zadruga Aich: Stelmach 2, Landfahrer 6, Hruška 5, Steiner (L), Palgut 3, Miranda de Alcantara 2, Kolev 12, Mlynarčik 9, Pušnik, Krassnig, Tröthann, Grabmüller 2, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

Liga MEVZA, moški, 7. krog:

Lestvica: 

Ne spreglejte