Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
17.40

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

požar Kras Dejan Vinčić Klemen Šen slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Sreda, 24. 8. 2022, 17.40

1 leto, 8 mesecev

podpisan dres dejana vinčića na dražbo, v stožicah junaki z gorečega krasa

Lepa gesta slovenskih odbojkarjev: Stožice bodo prežete z zmagovito energijo s Krasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenska odbojkarska reprezentanca  | Foto Aleš Oblak

Slovenska odbojkarska reprezentanca

Foto: Aleš Oblak

Nedavni največji požar na Krasu je znova dokazal, da Slovenci v zahtevnih trenutkih znamo stopiti skupaj. Med tistimi, ki so želeli pomagati na prizorišču, je bila tudi slovenska odbojkarska reprezentanca, a so se ji morali pri civilni zaščiti severne Primorske zaradi zahtevnih razmer zahvaliti za pomoč. A se je odbojkarska reprezentanca nato med prvimi odzvala ob akciji treh občin, ki so bile prizadete v tem požaru, Skupaj za Kras in za dražbo namenila podpisan dres Dejana Vinčića. Zgodba se tu ni zaključila. Porodila se je še ideja, da bi junake, ki so se na Krasu tako in drugače kar 17 dni borili z ognjeno stihijo, povabili na prvo tekmo svetovnega prvenstva. V petek ob 20.30 bodo tako na tribunah v Stožicah pesti za Slovence proti Kamerunu stiskali tudi mnogi heroji z gorečega Krasa.

Sportal Mladi odbojkar najprej v boj s požari, nato je postal državni prvak

Slovenski odbojkarji so za dražbo namenili podpisan dres Dejana Vinčića. | Foto: Slovenski odbojkarji so za dražbo namenili podpisan dres Dejana Vinčića. "Pred enim mesecem ste s tega naslova prejemali velikokrat tudi zaskrbljujoča sporočila in informacije s Krasa o največjem požaru v Sloveniji. Tokrat pa dovolite, da vam predstavimo eno lepšo, prijetnejšo zgodbo, ki se je začela že takoj, prve dni, ognjene stihije v tem delu naše dežele, ko so ognjeni zublji kazali vso svojo uničujočo moč, je v regijski štab civilne zaščite za severno Primorsko poklical naš dolgoletni odbojkarski reprezentant, legendarni organizator igre Dejan Vinčić. Povedal je, da je celotna reprezentanca, ki se je ravno zbrala na pripravah pred domačim svetovnim prvenstvom, pripravljena priti pomagati na goreči Kras. Karkoli. Toda razmere na požarišču so bile, tudi zaradi številnih neeksplodiranih ubojnih sredstev še iz prve svetovne vojne, tako nevarne, da smo se našim najboljšim odbojkarjem, pa tudi drugim številnim posameznikom, ki so ravno tako želeli pomagati, morali zahvaliti. Ob tem smo jim sporočili, da bodo vsi še kako dobrodošli kasneje, ko se bo začelo čiščenje pogorišča in pogozdovanje.

A tu se zgodba še ni končala. Odbojkarska reprezentanca se je med prvimi odzvala tudi ob akciji treh občin, ki so bile prizadete v tem požaru, Skupaj za Kras in za dražbo namenila dres Dejana Vinčića s podpisi vseh odbojkarjev. Porodila se je še ideja, da bi vse junake, ki so se na Krasu tako in drugače kar 17 dni borili z ognjeno stihijo, povabili na uvodno tekmo na domačem svetovnem prvenstvu. Rečeno — storjeno. In tako bodo v petek na tekmi s Kamerunom naše izjemne, tako in drugače, odbojkarje s tribun spremljali in spodbujali tudi številni gasilci in gasilke iz vse Slovenije ter pripadniki ostalih enot in služb sistema zaščite in reševanja, ki so bili dejavni na Krasu. In tako največji športni dogodek pri nas dobiva še novo dimenzijo.

Sicer pa odbojkarje in gasilce dobesedno povezuje tudi mladi Klemen Šen. Prostovoljni gasilec PGD Dolnji Logatec je namreč po celodnevnem gašenju na Krasu naslednji dan zaigral z Nejcem Zemljakom na državnem prvenstvu v odbojki na mivki. In postala sta državna prvaka.

"V petek se začenja pisati nova zgodba ....prežeta z zmagovito energijo s Krasa ..." so v sporočilu za javnost, ki smo ga objavili v nelektorirani obliki, zapisali pri civilni zaščiti severne Primorske.

Slovenski odbojkarji bodo premierno tekmo svetovnega prvenstva v petek ob 20.30 odigrali proti Kamerunu.

slovenska odbojkarska reprezentanca Iran
Sportal Gheorghe Cretu: Lahko sem zadovoljen z nekaterimi stvarmi, a popraviti moramo določene detajle
Slovenija : Iran, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Tretja tekma, tretja zmaga Slovencev. V petek gre zares.

 

Ne spreglejte