Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
13.15

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Olimpijske kvalifikacije Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 24. 9. 2023, 13.15

7 mesecev, 1 teden

ODBOJKA, KVALIFIKACIJE ZA OI (Ž), 7. KROG

Slovenke za konec zanesljivo odpravile Južno Korejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so za konec olimpijskih kvalifikacij premagale Južno Korejo in turnir končale z dvema zmagama.  | Foto CEV

Slovenke so za konec olimpijskih kvalifikacij premagale Južno Korejo in turnir končale z dvema zmagama.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na zadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:0 (13, 20, 23) nadigrala Južno Korejo in kvalifikacije končala z dvema zmagama. Zadnji dan se je odvil hud boj za dve olimpijski vozovnici. V igri so bile še gostiteljice Poljakinje, Američanke in Italijanke. Nastop v Parizu so si z zmago nad Italijo zagotovile Poljakinje in Američanke, ki so premagale Nemke.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke po hudem boju do prve zmage #video

Slovenija : Južna Koreja 3:0 (13, 20, 23)

 Atlas Arena Lodž, gledalcev 100, sodnika: Hatab (Egipt), Ramirez (Dominikanska republika).
* Slovenija: Mlakar 10 (1 blok), Pogačar 1, Pucelj, Lorber Fijok 9 (1 as), Zatković 3 (1 blok), Šiftar 13, Najdič, Velikonja Grbac, Milošič (10, 1 as, 5 blokov), Mazej, Planinšec 7 (4 bloke), Kukman, Banko, Ramić.
* Južna Koreja: J. Lee, D. Kim, E. Park, J. Kim, Y. Kim, Moon 5 (1 as), J.

Slovenke so s sproščeno igro v prvih dveh nizih tekmice povsem nadigrale. Videti je bilo, da bodo Korejke doživele grd poraz, toda že v končnici drugega dela so varovanke Marca Bonitte popustile in dovolile tekmicam, da so se razigrale. Posledica tega je bila, da je bil tretji niz precej bolj izenačen, v njem sta se ekipi menjavali v vodstvu, v končnici pa je vendarle prevladala kakovostna prednost slovenskih igralk, Mija Šiftar v napadu in blok sta vendarle poskrbela, da se tekma ni nepotrebno podaljšala.

Mlada slovenska vrsta je tako spet pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, treba pa se bo znebiti predvsem nihanj v igri in padca zbranosti. Teh je bilo tudi v zadnjem obračunu. V prvem nizu, v katerem so tekmice dosegle vsega 13 točk sicer ne, v drugem pa že. Prvi je bil na začetku, ko so tekmice izničile prednost 5:1, drugi pa ob koncu, ko so iz -11 (11:22) prišle na -4. A na srečo je mučenje končala Iza Mlakar, ki je žogo poslala na zadnjo črto.

Šiftar, ki se je izkazala tudi s servisi, je bila z 12 točkami spet najučinkovitejša v slovenski vrsti, ki je kar 12 točk dosegla z bloki, pet jih je prispevala Nika Milošič, štiri pa Saša Planinšec.

Video: OZS:

"Če bomo tako nadaljevale, imamo lepo prihodnost"

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: VolleyballWorld Foto: VolleyballWorld "Zadovoljen sem z rezultatom. Prvi del tekme smo odigrali dobro, v drugem delu se je pri nekaterih igralkah poznala utrujenost, tako da smo trpeli do konca. Ponosen sem na dekleta, pred prvenstvo smo si zadali cilj, da dobimo dve ali tri tekme, dve smo dobili, še eno skoraj, tako da mislim, da smo cilj izpolnili," je po tekmi povedal slovenski selektor Marco Bonitta. 

Anja Mazej je ta teden strnila v naslednje misli: "Po celotnem tednu smo vendarle sestavile tekmo z najmanj nihanji. V tekmo smo šle z razmišljanjem, da moramo v vsak niz vstopiti, kot da je izid 0:0, s tem smo poskušale preprečiti padec v igri. Celoten turnir je bila lepa izkušnja, na trenutke smo pokazale dobro igro, borile smo se tudi proti najboljšim ekipam na svetu, vsak ne dobi priložnosti za to. Če bomo tako nadaljevale, imamo lepo prihodnost."

Sedem vstopnic oddanih

Z vsakega od treh turnirjev sta si olimpijsko vozovnico zagotovili prvo in drugouvrščena reprezentanca. Nastop na OI so si tako ob Poljakinjah in Američankah priigrale še odbojkarice Dominikanske republike, Srbkinje, Turkinje in Brazilke. Francozinje so kot gostiteljice že uvrščene, pet vstopnic bodo glede na lestvico razdelili prihodnje leto.

Kvalifikacije za olimpijske igre (Ž), 7. krog:

Nedelja, 24. september:

 

Lestvice:

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke priznale premoč azijskim tekmicam
Ne spreglejte