Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2023,
13.49

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Kolumbija Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 23. 9. 2023, 13.49

7 mesecev, 1 teden

ODBOJKA, KVALIFIKACIJE ZA OI (Ž), 6. KROG

Slovenke po hudem boju do prve zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenske odbojkarice so na predzadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:2 premagale Kolumbijke. | Foto Volleyball World

Slovenske odbojkarice so na predzadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij s 3:2 premagale Kolumbijke.

Foto: Volleyball World

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na predzadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij v Lodžu po hudem boju s 3:2 (17, -19, -24, 18, 11) premagala Kolumbijo in vknjižila zgodovinsko zmago, sploh prvo kvalifikacijsko za OI. Slovenke bodo zadnjo tekmo odigrale proti Južni Koreji. Olimpijsko vozovnico za Pariz si bosta priborili najboljši dve izbrani vrsti na turnirju. 

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke priznale premoč azijskim tekmicam

Slovenija : Kolumbija  3:2 (17, -19, -24, 18, 11)

* Atlas Arena Lodž, gledalcev 200, sodnika: Ivanov (Bolgarija), Kovar (Češka).
* Kolumbija: Segovia 15 (3 bloke), Grajales 2, Olaya 23 (2 asa), Zapata, Ospino 2, Toro, Cuartas 1, Gomez, Marin 2 (1 as), Coneo 21 (2 asa, 1 blok), Gonzalez, Montoya, Lucumi 9 (2 asa, 2 bloka), Ramirez.
* Slovenija: Mlakar 12 (1 blok), Pogačar 1, Pucelj 7 (1 as), Lorber Fijok 11 (1 as), Zatković 8, Šiftar 30 (3 ase, 2 bloka), Najdič 1, Velikonja Grbac, Milošič 6 (4 bloke), Mazej, Planinšec 12 (2 bloka), Kukman, Banko, Ramić.

Mlada slovenska zasedba, ki jo s selektorskega stolčka vodi Marco Bonitta, je na Poljsko odšla predvsem s ciljem naučiti se čim več s težkih tekem. Rezultat ni v ospredju, a Slovenke so si želele, da bi olimpijski kvalifikacijski turnir končale z vsaj kakšno zmago.

Bile so ji blizu že proti Nemkam, ko so vodile z 2:1, a izgubile po tie-breaku. Danes pa so jo dočakale. Premagale so 22. Kolumbijo, ki je na svetovni lestvici šest mest višje kot one.

Kolumbijke so bile na turnirju prve tekmice, ki proti slovenski vrsti niso bile favoritke, tudi tekma je pokazala, da je kakovost ekip približno enaka. Slovenke so zanesljivo dobile prvi in četrti niz, imele praktično dobljenega tudi tretjega, a so si z nezbranostjo zapletle položaj, potem ko po štirih, petih protinapadih niso izkoristile zaključne žoge.

Mija Šiftar je k zmagi prispevala kar 30 točk. | Foto: VolleyballWorld Mija Šiftar je k zmagi prispevala kar 30 točk. Foto: VolleyballWorld

A posledic nespretno in tudi nesrečno izgubljenega niza ni bilo, zbrale so se in pripravile preobrat. V napadu je bila spet razpoložena Mija Šiftar, k zmagi je prispevala 30 točk, od tega tri z asi in dve z blokoma, njeni servisi so tudi bili najbolj zaslužni za serijo, s katero so Slovenke zagotovile prvi niz. Iza Mlakar, ki se je na korektorskem mestu menjala z Evo Zatković, jih je prispevala 12, Nika Milošič se je izkazala s štirimi bloki.

"Po odličnem prvem nizu smo trpeli, a nam je uspelo, da smo si priigrali peti niz in zmago"

"Zelo sem zadovoljna z današnjim rezultatom. Vedno je lepo zmagati po petih nizih. Naša igra sicer še preveč niha, ampak se bomo tokrat bolj osredotočili na to, da smo končno zmagali. Enako si želimo tudi za jutri. O Korejkah za zdaj še ne vemo veliko, a se bomo na tekmo pripravili in prikazali še boljšo igro," je po premierni zmagi Slovenk v olimpijskih kvalifikacijah v izjavi za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejala kapetanka Saša Planinšec.

Iza Mlakar po zmagi nad Kolumbijo (Video: OZS):

"Končno prva zmaga. Zares sem utrujen, saj igrati ob 11.30 ni nekaj običajnega, ne zame ne za ekipo. Igrali smo zares dobro v prvem nizu, nato pa se je nekaj znotraj naše ekipe zlomilo. Trpeli smo in trpeli. A žogo za žogo nam je uspelo, da smo si priborili peti niz in na koncu zmagali. Tudi jutri pričakujem podobno tekmo, dolgo tekmo. Koreja igra na enaki ravni kot Slovenija in Kolumbija. Čaka nas še ena dolga tekma, a danes smo se borili in upam, da smo ohranili še nekaj entuziazma in energije za jutri," je po zmagi razmišljal Bonitta, ki bo Slovenke v nedeljo vodil še proti Južni Koreji, ki ima na lestvici dve točki, a je še brez zmage.

Saša Planinšec po zmagi (Video: OZS):

Kvalifikacije za olimpijske igre (Ž), 6. krog:

Sobota, 23. september:

 

Lestvice:

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke so bile na pragu velikega presenečenja
Ne spreglejte