Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2018,
21.15

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,61

3

Natisni članek

Dajana Lucas Eva Mori odbojka na mivki odbojkarice top 10 Monika Potokar Nina Lovšin Tjaša Kotnik Sara Hutinski Karmina Sužnik Anita Sobočan Erika Fabjan Iza Mlakar

Četrtek, 10. 5. 2018, 21.15

5 let, 11 mesecev

Top 10

Ko te Slovenke pritečejo na igrišče, postane vroče. Zelo vroče. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,61

3

Odbojkarice veljajo za dekleta, ki imajo med športnicami morda najlepšo postavo in so pogosto razlog, da se moški del navijačev odpravi na žensko odbojkarsko tekmo. Simpatičnih deklet, ki se ukvarjajo s tem prelepim nekontaktnim športom, tudi v majhni Sloveniji ne manjka. Tukaj je deset imen, razporejena pa so v naključnem vrstnem redu.

Več vsebine rubrike TOP 10 si lahko ogledate TUKAJ! 

Eva Mori

Začnimo kar z našo novo kapetanko članske izbrane vrste, ki je pretekli konec tedna prišla z ekipo Beziers do francoske krone

Morijeva je dobila nekaj odmora, nato pa se bo v Mariboru pridružila četi Alessandra Chiappinija, ki bo skušal slovenska dekleta čim bolje pripraviti za sredozemske igre in kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019. V skupini A Slovenke čakajo Islandke, Izraelke in močne Belgijke.

Da lahko od te generacije Slovenk veliko pričujemo, priča tudi rezultat z zadnjega SP do 23 let, ko so slovenske odbojkarice zasedle izjemno drugo mesto. Na tem turnirju je bila Morijeva izbrana za najboljšo podajalko. 

 

Purple hair, don't care 💜🤔😋😂 @muzina_ivana 👌

A post shared by Eva Mori (@evamori1) on

 

🙈💋

A post shared by Eva Mori (@evamori1) on

 

Recharging 🔋👙☀️💋

A post shared by Eva Mori (@evamori1) on

 

💙🥈💚

A post shared by Eva Mori (@evamori1) on

   

Monika Potokar

Tudi Monika, prikupna Dolenjka, je ena najbolj priljubljenih tarč športnih fotografov. Pa ne samo športnih, tudi preostalih. Nekdanja slovenska reprezentantka si zadnji dve sezoni kruh služi v vroči Grčiji. V lanski sezoni je branila barve Pannaxiakosa, v tej pa Thire, kjer ni bila tako uspešna. V pretekli sezoni je klonila šele v velikem finalu, v tej pa se je od sezone poslovila v polfinalu.

Po menjavi selektorja in ob težnji pomlajevanja izbrane vrste ni več članica slovenske članske selekcije, si pa zato pogosto vroče poletne dni krajša z igranjem odbojke na mivki. V zadnjih letih je združila moči z Eriko Fabjan in Ano Skarlovnik.

 

Nina Lovšin

Na našem seznamu se je znašla tudi Nina Lovšin. Simpatična Koprčanka je svoje največje uspehe dosegla na peščenih igriščih. Ves čas kroji vrh v državnem prvenstvu, nastopila pa je tudi na številnih mednarodnih turnirjih po Evropi. 

Nina Lovšin | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nina Lovšin | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nina Lovšin | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Anita Sobočan

Nismo pozabili niti na Anito Sobočan, nekdanjo članico Braslovč, ki od leta 2014 brani barve najboljše slovenske ekipe Nova KBM Branik, s katero je osvojila že lepo število lovorik.

Bila je članica vseh mlajših selekcij slovenske izbrane vrste, zdaj pa je našla mesto tudi med članicami. Tudi Sobočanova se je preteklo leto veselila srebra na svetovnem prvenstvu do 23 let.

Anita Sobočan | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anita Sobočan | Foto: Sportida Foto: Sportida

Erika Fabjan

Erika Fabjan in njena sestra Simona sta bili včasih v Sloveniji sinonim za žensko odbojko na mivki. Erika je dve sezoni nazaj blestela na grških dvoranskih igriščih, v zadnjem letu pa jo je zaustavila poškodba kolena, a zagotovo še ni rekla zadnje.

Vsako poletje je pri Eriki rezervirano za odbojko na mivki. Ali tekmuje in se bori na turnirjih ali pa mlajšim odbojkaricam in odbojkarjem deli znanje v organizirani vadbi Fabjan sisters. 

Erika Fabjan | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Erika Fabjan | Foto: Damjan Končar Foto: Damjan Končar

Tjaša Kotnik

Tjaša Kotnik, hčerka slovitega slovenskega košarkarja Slavka Kotnika, po končanem študiju v Ameriki blesti predvsem na peščenih igriščih. Trenutno s Tjašo Jančar tvorita najboljšo žensko dvojico na mivki v Sloveniji. Sta tudi aktualni državni prvakinji.

Iza Mlakar

Tukaj je tudi gospodarica slovenskih dvoranskih igrišč v zadnjih nekaj letih in trenutno najboljša slovenska korektorica. Ravno na njenih krilih so se odbojkarice Nove KBM v tej sezoni veselila dvojne slovenske krone, vprašanje pa je, koliko časa jo bomo še lahko občudovali na slovenskih igriščih. Kaj lahko se zgodil, da bo Iza že prihodnjo sezono zaigrala na tujem.

Iza Mlakar | Foto: Mario Horvat/Sportida Foto: Mario Horvat/Sportida Iza Mlakar | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida Iza Mlakar Nova KBM Branik | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Iza Mlakar | Foto: Sportida Foto: Sportida

 

Sara Hutinski

Na našem seznamu se je znašla tudi visokorasla blokerka Sara Hutinski, ki je v pretekli sezoni skupaj z Lano Ščuka igrala v najmočnejši italijanski ligi. Dosegla je 176 točk, v povprečju osem na tekmo. 

Hutinskijeva se po premoru vrača tudi v slovensko izbrano vrsto, kjer bo tako v igri v bloku kot napadu velika okrepitev Slovenije.

 

GAMEDAY🏐 #Lardini #SerieA1 #GottaLoveThemMidAttackFaces

A post shared by Sara Hutinski (@feline.fifteen) on

 

You're staring hard... But I'm past you steering clear.

A post shared by Sara Hutinski (@feline.fifteen) on

 

My baby handsome af.🐶🖤 #LuckyBacon #WhyYouSoCuteDog #Rescue

A post shared by Sara Hutinski (@feline.fifteen) on

Karmina Sužnik

Seznam najbolj simpatičnih odbojkaric v Sloveniji končuje Karmina Sužnik. Prosta igralka Nove KBM Branika se je tako kot njeni predhodnici Iza Mlakar in Anita Sobočan v tej sezoni veselila dvojne slovenske krone, k temu pa je dodala tretje mesto v ligi MEVZA.

Karmina Sužnik | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

 

Ne spreglejte