Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
10.23

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

odbojka Gregor Ropret

Sreda, 31. 1. 2024, 10.23

2 meseca, 3 tedne

Nov klub

Gregor Ropret v prihodnji sezoni odhaja drugam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
slovenska odbojkarska repezentanca : Ukrajina, evropsko prvenstvo, Gregor Ropret | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenski odbojkar Gregor Ropret v italijanskem velikanu Sir Susa Vim Perugia ostaja le še do konca te sezone. V prihodnji bo namreč oblekel dres poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rszeszow, za katerega že igra njegov reprezentančni soigralec Klemen Čebulj.

Perugia, v zadnjem obdobju eden najuspešnejših italijanskih klubov, je v tej sezoni že osvojila svetovno klubsko prvenstvo, ob tem pa se je Ropret s soigralci veselil še zmage v italijanskem superpokalu in pokalu.

Naš reprezentant, ki si igralni položaj deli z enim najboljših podajalcev na svetu Simonejem Giannellijem, v zadnjih mesecih ne dobiva veliko priložnosti za dokazovanje in prav to je eden od glavnih razlogov, da se je odločil za prestop v Asseco Resovio Rszeszow.

"V lanski sezoni smo v ekipi uporabljali več rotacij in sem dobival več priložnosti za igro. Če igraš v istem klubu kot Giannelli, se je res težko prebiti v udarno zasedb. Moram priznati, da je to zame kar težka situacija. Prav to je bil eden od razlogov, da odhajam v Rszeszow, kjer me čaka vloga prvega podajalca, česar se že zelo veselim," je ob podpisu pogodbe dejal Ropret.

Pozanimal se je

V Rszeszowu sta v lanski sezoni igrala dva naša reprezentanta, in sicer Jan Kozamenik, ki se je nato preselil v italijanski Itas Trentino, in Klemen Čebulj, ki še naprej brani barve Resovie. Ropret ima tako vse potrebne informacije o klubu in ekipi, za katero upa, da ji bo pomagal do čim vidnejših rezultatov.

"Z dogajanjem v poljski ligi sem dobro seznanjen, veliko informacij pa sem dobil tudi od Klemna in Jana. Poljska in italijanska liga sta trenutno najmočnejši ligi na svetu in zanimivi za vse igralce. Vesel sem, da gre ekipi Rszeszowa v prvenstvu za zdaj precej dobro, medtem ko so bili rezultati v ligi prvakov slabši. A končnica šele prihaja in upam, da bo Resovii uspelo doseči vsaj tak rezultat kot v lanski sezoni," je za Plus Ligo še dejal Ropret.

V prihodnji sezoni bomo lahko v dresu Asseco Resovie Rszeszow še naprej spremljali tudi Klemna Čebulja, ki ostaja v zasedbi tega poljskega prvoligaša.

Preberite še:

Pokal Prvak
Sportal Koper bo 24. marca prestolnica slovenske odbojke
Ne spreglejte