Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 8. 2021,
13.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Alberto Giuliani

Torek, 10. 8. 2021, 13.30

1 leto, 2 meseca

Priprave na EP v odbojki

Giuliani zadovoljen z dosedanjim delom priprav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Alberto Giuliani | Slovenski selektor je zadovoljen z uvodnim delom priprav na EP. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski selektor je zadovoljen z uvodnim delom priprav na EP.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moška odbojkarska reprezentanca bo na septembrskem evropskem prvenstvu na Češkem branila srebrno odličje. Po uvodnih tednih priprav v Kranjski Gori in Ljubljani slovensko izbrano vrsto ta konec tedna čakajo tudi prve pripravljalne tekme.

Slovenski selektor Alberto Giuliani je po včerajšnjem prvem treningu v Ljubljani povedal, da za zdaj vse poteka po načrtih: "Z doslej opravljenim delom sem zelo zadovoljen. Nisem bil sicer zadovoljen s samim začetkom, saj smo se zbrali po mesecu popolnega počitka, kar se nam je preveč poznalo, tako da smo izgubili nekaj dni priprav. A zdaj smo to že nadomestili, tako da vse poteka v skladu z mojim načrtom dela. S pripravami, ki jih opravimo v Kranjski Gori, sem vselej zelo zadovoljen. Na voljo nam je namreč vse, kar potrebujemo. Cilj prvih tednov priprav je bil, da igralce dobro telesno pripravimo, posvetili pa smo se tudi individualni tehniki, in nam je uspelo."

"Pred nami je zelo pomemben del priprav"

Izbrana vrsta se je po uvodnem delu priprav na Gorenjskem preselila v Ljubljano, od koder bo že v četrtek odpotovala v Osijek in tam odigrala tri pripravljalne tekme s Hrvaško, ki jo bomo lahko šele četrtič spremljali na evropskem prvenstvu. "Pred nami je zelo pomemben del priprav, saj se bomo odslej osredotočali predvsem na svojo igro. Čakajo nas tudi prve tekme, najprej na Hrvaškem, potem še v Ukrajini. Z njimi bomo skušali dvigniti svojo formo in jo stopnjevati do te ravni, da bomo na evropsko prvenstvo prišli dobro pripravljeni," je še dodal italijanski strateg.

Giuliani ima na pripravah v Ljubljani na voljo štirinajst odbojkarjev, ki bodo 1. septembra odpotovali v Ostravo, kjer bo potekalo tekmovanje v okviru skupine B letošnjega EuroVolleyja. To so sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern in Rok Možič, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Matic Videčnik, korektorja Tonček Štern in Alen Šket, prosta igralca Jani Kovačič in Jan Klobučar ter podajalca Dejan Vinčić in Gregor Ropret, medtem ko se je tretji reprezentančni podajalec Gregor Pernuš že priključil svojemu klubu ACH Volleyju Ljubljana in bo selektorju na voljo po potrebi.

ZDA : Brazilija odbojka OI finale
Sportal Luka Slabe na olimpijskem prestolu: Za moje tri ljubljene, ki me spremljajo po vsem svetu
ameriška odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenski pridih v odbojkarskem finalu OI
slovenska odbojkarska reprezentanca 2019
Sportal Vstopnice za ogled tekem Slovencev, ki bodo branili srebro, že v prodaji
Ne spreglejte