Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
16. 5. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Dejan Vinčić

Torek, 16. 5. 2017, 13.10

6 let, 6 mesecev

Dejan Vinčić: Take priložnosti še ni bilo, drugo mesto ne pride v poštev

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Dejan Vinčić | Foto Uroš Iskra

Foto: Uroš Iskra

Slovensko odbojkarsko reprezentanco po dveh tekmah z Iranom ta konec tedna čakata še dve proti aktualni prvakinji v svetovni ligi Srbiji, potem pa bo šlo zares. Slovenija bo od 24. do 28. maja v Stožicah lovila vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu.

Slovenija na odbojkarskem svetovnem prvenstvu še ni bila, zato bo naredila vse, da si pred domačimi gledalci pribori zgodovinski dosežek.

"Res imamo zelo lepo priložnost. Tudi skupina je odlična za uvrstitev na svetovno prvenstvo, a obenem vemo, da ne bo lahko. Igrati pet tekem v petih dneh ni preprosto," opozarja izkušeni organizator igre Dejan Vinčić, ki bo v prihodnji sezoni igral za poljsko ekipo Czarni Radom.



Glavna konkurenta Belgija in Portugalska

V Stožicah se bo Slovenija za uvod kvalifikacijskega turnirja udarila z Gruzijo, sledile pa bodo še tekme proti Latviji, Portugalski, Izraelu in za konec še proti močni Belgiji. Mnogi so prepričani, da bo ravno nedeljska tekma proti rdečim zmajem odločala o potniku na svetovno prvenstvo.

"Z Belgijo imamo še neporavnane račune z zadnjega evropskega prvenstva. Gre za močno in dobro ekipo, a tako kot vedno se bomo skušali v tem kratkem času čim bolje pripraviti in stopnjevati našo formo do tistih odločilnih tekem. Tukaj pa ni nevarna le Belgija, ampak tudi Portugalska," dodaja odlični podajalec.

Kvalifikacijski turnir za nastop na SP - Ljubljana (Stožice):

Sreda, 24. maj:
17.30, Slovenija - Gruzija

Četrtek, 25. maj:
17.30, Latvija – Slovenija

Petek, 26. maj:
17.30, Slovenija – Portugalska

Sobota, 27. maj:
17.30, Izrael – Slovenija

Nedelja, 28. maj:
17.30, Slovenija – Belgija

Na SP se neposredno uvrsti le prvouvrščena reprezentanca, drugouvrščena pa bo imela možnost za popravni izpit na dodatnem turnirju.

Se bo Sloveniji uspelo prvič uvrstiti na svetovno prvenstvo?

  • Da.
    93,44 %
    114 glasov
  • Ne.
    6,56 %
    8 glasov
Oddanih 122 glasov

Nočejo še natrpati že tako brutalnega urnika

Slovenci so na prvih dveh testih sezone z Iranom zmagali in izgubili. | Foto: Aleš Oblak Slovenci so na prvih dveh testih sezone z Iranom zmagali in izgubili. Foto: Aleš Oblak

Slovenci bodo doma ciljali na prvo mesto na turnirju, saj edino to neposredno pelje na svetovno prvenstvo.

Vsi drugouvrščeni s šestih kvalifikacijskih turnirjev se bodo na dodatnem turnirju udarili še za eno vstopnico. Kovačeva četa si nikakor ne želi po tej poti, saj bi ta dodatni turnir še dodatno otežil že tako brutalen urnik v tem poletju.

"Cilj je le prvo mesto. To mora biti v glavah fantov. Drugo mesto ne pride v poštev. Če bomo tako razmišljali, nam bo zagotovo lažje. Tistih 14 dni premora nam bi v primeru zmage v Ljubljani prišlo še kako prav, saj bomo že tako ali tako vse poletje skupaj. Seveda, če se ne izide in bomo drugi, bomo pač morali iskati pot na svetovno prvenstvo na dodatnem turnirju, a zgodbo želimo končati že konec maja. Cilj je samo prvo mesto," je jasno sporočilo navijačem poslal Vinčić, ki, še preden se zares začne, vabi tudi na prijateljsko tekmo proti Srbiji v Šoštanj.

Vabilo na praznik odbojke v Šoštanju:

Ne spreglejte