Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
14. 5. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Alen Šket slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 14. 5. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Alen Šket: Ne vem, kako razmišlja selektor #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
slovenska odbojkarska reprezentanca Kranjska Gora trening | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Alen Šket je imel pod nekdanjim selektorjem odbojkarske reprezentance Andreo Gianijem rezervno vlogo, po izjemni letošnji klubski sezoni v Turčiji pa bi si  29-letni in 204 centimetre visoki sprejemalec zaslužil večjo minutažo. A o tem ne odloča sam, pač pa novi selektor Slobodan Kovač.


''V celoti gledano je za nami res super sezona. Osvojili smo turški pokal, kar ni prav nihče pričakoval. Večino sezone smo res igrali v odlični formi, na koncu pa nas je malce zmanjkalo. V formi smo začeli padati nekje v četrtfinalu, a ne glede na to, smo na koncu osvojili odlično tretje mesto v turškem prvenstvu, kar je za to ekipo Fernerbahčeja izjemen rezultat. Res lahko govorimo o zares pozitivni sezoni,'' je v nekaj stavkih sezono preletel eden izmed nosilcev velikana iz Istanbula.

Ta se je poleg v omenjenih tekmovanjih zelo izkazal tudi v pokalu CEV, kjer je bil prav tako tretji. V polfinalu je moral priznati premoč italijanskemu Trentinu.

Dosegel je kar 659 točk!

29-letni Bistričan je bil v močnem turškem prvenstvu v tej sezoni praktično neustavljiv. | Foto: Morgan Kristan / Sportida 29-letni Bistričan je bil v močnem turškem prvenstvu v tej sezoni praktično neustavljiv. Foto: Morgan Kristan / Sportida Ker je prej Alen govoril o množini, povejmo, da v tej sezoni ni reprezentanta slovenske izbrane vrste, ki bi v prejšnji klubski sezoni dosegel toliko točk kot ravno odbojkar iz Slovenske Bistrice. Mogoče bi se lahko z njim kosal samo Žiga Štern, a nikakor ne gre primerjati slovenskega prvenstva s turškim.

Šket je v turškem prvenstvu, turškem pokalu in pokalu CEV odigral 41 tekem in dosegel 659 točk, kar je v povprečju 16 točk na vsaki tekmi. Tukaj je treba omeniti še okoli 100 asov in blokov, kar le govori, da se je slovenski rezervist v Turčiji na novo rodil. Po rednem delu prvenstva je bil po skupnem statističnem indeksu celo najboljši sprejemalec, če štejemo še končnico, pa je bil od njega boljši le soigralec Dejana VinčićaBurutay Subasi.

Alen Šket o ciljih in pričakovanjih:

Prvi test že danes

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco danes v Hočah čaka prvi letošnji obračun v sklopu priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bodo med 24. in 28. majem potekale v Ljubljani.

Slovenci se bodo udarili z eno najboljših reprezentanc sveta, Iranom, udeležencem olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Tekma v VŠD Hoče se bo začela ob 19. uri, vstopnice po ceni pet evrov bodo na voljo uro pred tekmo.

Bo Šket presekal koroško navezo?

V zadnjih letih je sprejemalsko mesto v slovenski reprezentanci rezervirano za Korošca Tineta Urnauta in Klemna Čebulja, ki pa je v tej sezoni na vseh pomembnih tekmah Lube Civitanove sedel na klopi za rezerviste. 

''Težko rečem, kaj pričakujem od te reprezentančne sezone. Ne vem, kako razmišlja selektor, a dejstvo je, da ne bo imel lahkega dela. Konkurenca na tem mestu je ostra. Vsako leto pride še kakšen nov perspektiven igralec. Sam bom dal na treningih svoj maksimum, kaj bo to prineslo, ne znam napovedati. Odločitev bo selektorjeva,'' v diplomatskem slogu razmišlja Šket, a po očeh se mu vidi, da je željan dokazovanja tudi v reprezentančnem dresu.

Znano je, da je Šket malce slabši na sprejemu, a podobno velja tudi za Čebulja. Edini, ki je v tem elementu od sprejemalcev/napadalcev v slovenski ekipi suveren, je le kapetan Urnaut.

Si Alen Šket zasluži mesto v prvi postavi?

  • Da.
    90,85 %
    149 glasov
  • Ne.
    9,15 %
    15 glasov
Oddanih 164 glasov
Ne spreglejte