Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
11.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Slobodan Kovač Dejan Vinčić slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 9. 5. 2017, 11.20

6 let, 6 mesecev

Dejan Vinčić navdušen nad selektorjem: Boljšega ne bi mogli izbrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Dejan Vinčić slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki se je zbrala 1. maja v Kranjski Gori, je iz dneva v dan popolnejša. Pripravam so se priključili še selektor Slobodan Kovač in vsi trije odbojkarji, ki so nastopali v turškem prvenstvu, Dejan Vinčić, Alen Pajenk in Alen Šket. Manjkata le še Klemen Čebulj in Tine Urnaut, ki se bosta ekipi priključila konec tedna, tik pred prvima pripravljalnima tekmama z Iranom.

Reprezentanco, ki se v Kranjski Gori intenzivno pripravlja za svojo prvo akcijo - kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo, ki ga bo med 24. in 28. majem gostila Ljubljana -, najprej čakata pripravljalni tekmi proti Iranu, trenutno sedmi reprezentanci sveta, ki bosta 14. maja v Hočah in 15. maja v Ljubljani.

Spored pripravljalnih tekem Slovenije:

Nedelja, 14. maj:
19.00, Slovenija - Iran (Hoče)

Ponedeljek, 15. maj:
19.00, Slovenija - Iran (Stožice)

Sobota, 20. maj:
19.30, Slovenija - Srbija (Šoštanj)

Nedelja, 21. maj:
Slovenija - Srbija (Stožice)

"Največje veselje je priti v reprezentanco"

"Ne glede na to, da sem imel le dva dni počitka, mi ni bilo niti malo težko priti v Kranjsko Goro. Zmeraj je največje veselje priti v reprezentanco in preživljati čas s temi fanti, zelo rad treniram in se družim z njimi. Ne glede na to, da se vsi zavedamo, kako naporno obdobje nas čaka, se vsega skupaj že zelo veselim," je z nasmehom na obrazu na priprave prišel novopečeni turški prvak Dejan Vinčić, ki bo v prihodnji sezoni igral na Poljskem pri ekipi Czarni Radom.

Slovenska odbojkarsko reprezentanco čaka res naporna sezona. | Foto: Vid Ponikvar Slovenska odbojkarsko reprezentanco čaka res naporna sezona. Foto: Vid Ponikvar

Ne bodo si smeli privoščiti padca forme

"Vemo, kaj nas čaka v prihodnjih tednih, zavedamo se, zakaj smo tu in kakšni so naši cilji. Čeprav imamo za seboj dolge in naporne klubske sezone, po katerih običajno sledi tudi padec forme, si tega zdaj ne moremo privoščiti. Za to ni časa. Moramo čim prej priti v optimalno formo in se dobro pripraviti na prve tekme," se zaveda odgovornosti prvi organizator igre slovenske reprezentance. Za konec je pohvalil tudi selektorja, ki ga je v nekaj mesecih dobro spoznal pri igranju za Halkbank.

Vinčić je prepričan, da bo Slovenija še naprej pisala lepo zgodbo. | Foto: Grega Valančič / Sportida Vinčić je prepričan, da bo Slovenija še naprej pisala lepo zgodbo. Foto: Grega Valančič / Sportida

Kaj meni o selektorju?

"Mislim, da Odbojkarska zveza Slovenije ne bi mogla izbrati boljšega naslednika Andree Gianija. Imata podoben način dela, ki sem ga dodobra spoznal v Turčiji. Prepričan sem, da kakšno posebno prilagajanje ne bo potrebno in da se bomo dobro ujeli. Slobodan je temperamenten, delaven in iskren človek, ki vsakemu naravnost pove, kaj si misli. Več kot od njega bo odvisno od nas samih, upajmo tudi, da ne bo bolezni in poškodb. Kakorkoli, prepričan sem, da bomo še naprej pisali lepo zgodbo."

Kdo sestavlja reprezentanco Slovenije:

Podajalci: Dejan Vinčić (Czarni Radom, Pol), Gregor Ropret (Afyon, Tur), Aleš Kök (Astec Triglav), Matija Jereb (Salonit Anhovo)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Trentino, Ita), Klemen Čebulj (Lube Civitanova, Ita), Alen Šket (Fenerbahče, Tur), Jan Klobučar (United Volleys, Nem), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Štern (ACH Volley)

Blokerji: Alen Pajenk (Fenerbahče, Tur), Danijel Koncilja (Lausanne, Švi), Jan Kozamernik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball), Matic Videčnik (Calcit Volleyball), Diko Purić (ACH Volley)

Korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos, JKr), Tonček Štern (Verona, Ita)

Liberi: Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Astec Triglav), Klemen Hribar* (Calcit Volleyball)

*Zaradi službenih obveznosti bo selektorju na voljo po potrebi.

Ne spreglejte