Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 9. 2021,
17.37

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 4. 9. 2021, 17.37

2 leti, 8 mesecev

poročilo s tekme Črna gora : Slovenija

Dan po presenečenju do zanesljive zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Črna gora - Slovenija, EP v odbojki 2021 | Slovenski odbojkarji niso dovolili še enega presenečenja. | Foto CEV

Slovenski odbojkarji niso dovolili še enega presenečenja.

Foto: CEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Ostravi na Češkem v drugem krogu evropskega prvenstva premagala Črno goro s 3:0 (17, 16, 16) in po porazu na uvodu z gostiteljico Češko prišla do prvih treh točk na lestvici predtekmovalne skupine B.

Črna gora - Slovenija, EP v odbojki 2021
Sportal Slovenci pokazali pravi obraz in odpihnili Črno goro

Črna gora : Slovenija 0:3 (-17, -16, -16)

Ostravar Arena, sodnika: Gerothodoros (Grčija), Ferreira (Portugalska).

Črna gora: Minić, Babić, Žvicer 1, Strugar 1, Čačić 13, Lakčević, Ćinćur, Milić 4, Vuksanović 5, Ječmenica 3, Čulafić 9, Peruničić, Pavičevoić, Dubak.
Slovenija: T. Štern 16, Pajenk 4, Kozamernik 10, Šket, Vinčić 2, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik 1, Ropret, Urnaut 15, Čebulj 9, Možič 3.

V uvodnem krogu je Slovenija, ki brani srebro s prejšnjega EP, klonila proti češki reprezentanci, ki je bila boljša s 3:1. Tudi drugo tekmo so bolje odprli tekmeci. Črnogorci so dobili prvo točko in nato povedli s 5:3. Slovenija je naredila serijo štirih točk (7:5), dvakrat je zaključil kapetan Tine Urnaut, in Črnogorci so zahtevali prvi odmor.

Po njem so izenačili in tako je bilo potem do 12:12. Sledili sta dve zaporedni točki Slovencev (14:12) ter nov odmor Črnogorcev, ki pa tokrat ni vodil do izenačenja. Nasprotno, dobri servisi in uspešno ter raznovrstno zaključevanje napadov Slovencev so vodili do šestih točk prednosti (20:14). Pri 22:16 je pri začetnem udarcu Tončka Šterna dvakrat na kratko zmanjkalo svetlobe in po protestih Urnauta so sodniki spremenili odločitev ter dovolili ponovitev servisa. Štern je nato dvakrat zaključil z asom, drugič se je srečno žoga odbila od mreže za 24:16. Dejan Vinčić je zaključil uvodni niz (25:17).

Črna gora - Slovenija, EP v odbojki 2021 | Foto: CEV Foto: CEV

Izbranci selektorja Alberta Giulianija so drugi niz začeli z vodstvom s 4:2, a so tekmeci izenačili. Slovenci so nato prišli do 7:4 in v nadaljevanju držali tri do štiri točke prednosti. Sredi niza je prednost slovenske izbrane vrste narasla na sedem točk (17:10, 21:14). Z dvema uspešnima blokoma je Slovenija prišla do prve zaključne žoge (24:15), izkoristila je drugo za osvojitev drugega niza.

V tretjem nizu prvič na dvoboju vodstvo od začetka

Tretji niz je bil prvi na tekmi, v katerem je Slovenija dobila uvodno točko, povedla je s 3:0 in 5:1. V nadaljevanju so se Črnogorci nekajkrat približali na dve točki, nazadnje pri 5:7. Po treh točkah Slovenije v nizu je bilo 10:5 in Črna gora je šla znova na posvet. Po odmoru je trikrat zaporedoma uspešno zaključila napade (8:10).

A je Slovenija odgovorila za 14:8 in sledil je nov odmor tekmecev. Po 16:11 je Urnaut zaporedoma izvrstno serviral za vodstvo z 20:11. V zaključku so priložnost za igro dobili tudi odbojkarji Slovenije, ki sicer niso veliko na parketu, Giulianiju pa na celotni tekmi sploh ni bilo treba zahtevati minute odmora.

V ponedeljek, 6. septembra, se bo ob 19. uri Slovenija v svojem tretjem dvoboju na tem EP pomerila z Belorusijo, nato bosta v torek in sredo še tekmi z Bolgarijo in Italijo.

Ne spreglejte