Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
17.38

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Alessandro Orefice

Torek, 16. 1. 2024, 17.38

3 mesece, 2 tedna

po italijanu znova italijan

Alessandro Orefice je novi selektor slovenskih odbojkaric

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Alessandro Orefice | Alessandro Orefice je novi selektor slovenskih odbojkaric. | Foto Guliverimage

Alessandro Orefice je novi selektor slovenskih odbojkaric.

Foto: Guliverimage

Slovenske odbojkarice ostajajo z italijanskim selektorjem, Marca Bonitto je namreč zamenjal Alessandro Orefice. Italijanski trener, ki hkrati vodi tudi trenutno eno najboljših francoskih ekip Levallois Paris Saint-Cloud, je z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) sklenil dveletno pogodbo, so sporočili z zveze.

Marco Bonitta
Sportal Italijan zapušča slovenske odbojkarice: Hvala dekletom, ki so mi sledila

"Pred začetkom nabora smo si želeli selektorja, ki bo pokazal željo, ambicije in strast do dela, ki ga opravlja. Z vsem naštetim nas je najbolj prepričal Alessandro Orefice. Vodenje naše reprezentance mu predstavlja velik izziv, saj v njej vidi ogromno potenciala. Cilji bodo postavljeni v realnih okvirih in prepričan sem, da bodo tudi doseženi. Zveza bo reprezentanci še naprej zagotavljala ustrezne pogoje za delo in napredek. Izzivov je dovolj in Alessandru in dekletom lahko samo zaželim obilo uspehov," je ob imenovanju novega selektorja ženske izbrane vrste dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.

Zlata evropska liga in kvalifikacije za EP

Slovenske odbojkarice v letošnji reprezentančni sezoni čakata dva izziva. Med 17. majem in 16. junijem jih bomo spremljali v zlati evropski ligi, avgusta pa bodo na sporedu še kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Alessandro Orefice | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Več razlogov

"Za vodenje slovenske reprezentance sem se odločil, ker gre za sodelovanje z resno in uspešno zvezo, ki ima jasno začrtane cilje in odbojkarsko miselnost, ta se zelo dobro sklada z mojo. Prav tako menim, da ima Slovenija zelo veliko dobrih igralk, od izkušenih do mladih z velikim potencialom, da postanejo vrhunske. Kot tretji razlog, ki se mi zdi zelo pomemben in mi je zelo všeč, pa sta mentaliteta in trdo delo, ki sta značilna za ta del Evrope, zato si svoj naslednji korak želim narediti v tej zares lepi državi," je o sodelovanju s slovensko odbojkarsko reprezentanco dejal 39-letni Italijan. "Menim, da ima Slovenija zelo veliko dobrih igralk, od izkušenih do mladih z velikim potencialom, da postanejo vrhunske. Kot tretji razlog, ki se mi zdi zelo pomemben in mi je zelo všeč, pa sta mentaliteta in trdo delo." | Foto: Volleyball World "Menim, da ima Slovenija zelo veliko dobrih igralk, od izkušenih do mladih z velikim potencialom, da postanejo vrhunske. Kot tretji razlog, ki se mi zdi zelo pomemben in mi je zelo všeč, pa sta mentaliteta in trdo delo." Foto: Volleyball World

Orefice je trenersko pot začel leta 2003 v Bologni in po desetletju dela z mladimi leta 2012 postal pomočnik trenerja pri italijanskem prvoligašu Forli Bologna, nato pa kot član strokovnih štabov izkušnje in tudi lovorike nabiral še pri francoskih prvoligaših Saint-Raphaelu in RC Cannesu ter italijanskem velikanu Imoco Volley Coneglianu. Med leti 2020 in 2022 je vodil francoskega prvoligaša Pays D'Aix Venelles Volleyball, leta 2022 pa je sedel na klop enega uspešnejših francoskih klubov Levallois Paris Saint-Cloud, s katerim je v sezoni 2022/23 v francoskem prvenstvu osvojil tretje mesto. Devetintridesetletnik na klubski ravni vodi francoski Levallois Paris Saint-Cloud. | Foto: Guliverimage Devetintridesetletnik na klubski ravni vodi francoski Levallois Paris Saint-Cloud. Foto: Guliverimage

Med letoma 2020 in 2022 je najprej deloval kot pomočnik selektorja ženske reprezentance Estonije, s katero je nato v vlogi selektorja leta 2023 zmagal v srebrni evropski ligi. Orefice bo slovensko reprezentanco prvič zbral neposredno po zaključku državnih prvenstev in z dekleti takoj začel priprave na zlato evropsko ligo.

Ne spreglejte