Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
11.50

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Odbojkarska zveza Slovenije Gregor Humerca Marco Bonitta

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 11.50

3 mesece, 1 teden

Marco Bonitta

Italijan zapušča slovenske odbojkarice: Hvala dekletom, ki so mi sledila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Marco Bonitta | Marco Bonitta ni podaljšal sodelovanja z odbojkarsko krovno zvezo v Sloveniji. | Foto Aleš Oblak

Marco Bonitta ni podaljšal sodelovanja z odbojkarsko krovno zvezo v Sloveniji.

Foto: Aleš Oblak

Italijan Marco Bonitta ne bo več vodil slovenske ženske izbrane vrste. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije in italijanski odbojkarski strokovnjak sta se dogovorila, da pogodbe, ki se je iztekla s koncem sezone 2023, ne bosta podaljšala. Kdo bo novi selektor, bo znano v kratkem.

Maša Pucelj, Calcit Volley
Sportal Odbojkarice začele drugi del, Calcit z gladko zmago, Mariborčanke ob točko, Novogoričanke ob dve

Italijan Marco Bonitta je slovensko žensko reprezentanco prevzel leta 2022 in se z njo prvič predstavil v srebrni evropski ligi in osvojil bronasto odličje. Slovenke so nato uspešno igrale še v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in se tretjič do zdaj prebile na EuroVolley. V sezoni 2023 so se Slovenke najprej potegovale za evropski prestol in nato premierno nastopile še v kvalifikacijah za olimpijske igre ter se ob koncu sezone vidno povzpele tako na svetovni kot evropski lestvici.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v kratkem dobila novega selektorja. | Foto: Volleyball World Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v kratkem dobila novega selektorja. Foto: Volleyball World

Bonitta: Ponosen sem na to, kako je ekipa igrala

Po dogovoru med vodstvom Odbojkarske zveze Slovenije in italijanskim strokovnjakom se ta po dveh sezonah poslavlja od slovenske klopi. "Zdaj, ko tudi uradno nisem več selektor slovenske ženske reprezentance, bi se rad vsem zahvalil za intenzivni in zares lepi leti. Hvala predsedniku zveze Metodu Ropretu za priložnost, ki mi jo je ponudil. Hvala tudi vsem drugim predstavnikom zveze, ki so me sprejeli medse,  ter hvala vsem sodelavcem v štabu, s katerimi sem sodeloval v teh dveh letih. Predvsem pa hvala dekletom, ki so mi sledila in me trpela. Doživeli smo nekaj razočaranj, a tudi nekaj nepozabnih zmag. Zelo sem ponosen na to, kako je ekipa igrala. Še posebej v zadnjem obdobju, ko je igralke na igrišču krasila izjemna odločnost. Dekleta, želim vam najlepšo možno prihodnost. Vedno bom vaš navijač. Hvala še enkrat," je dejal Bonitta.

Humerca poudaril napredek reprezentantk

Gregor Humerca se je v imenu OZS zahvalil italijanskemu strokovnjaku za ves trud in delo, ki ju je vložil v slovensko reprezentanco. | Foto: Ana Kovač Gregor Humerca se je v imenu OZS zahvalil italijanskemu strokovnjaku za ves trud in delo, ki ju je vložil v slovensko reprezentanco. Foto: Ana Kovač "Hvaležni smo, da smo imeli zadnji leti na klopi naše ženske izbrane vrste tako vrhunskega strokovnjaka, kot je Marco. V imenu Odbojkarske zveze Slovenije bi se mu rad zahvalil za ves trud in delo, ki ju je vložil v našo reprezentanco. Dekleta so pod njegovim vodstvom vidno napredovala in svojo kakovost večkrat dokazala na mednarodnem parketu. Marco je vsekakor postavil trdne temelje za nadaljnje delo in prepričani smo, da bo enako uspešen tudi pri svojem prihodnjem delu," se je Bonitti zahvalil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Slovensko žensko reprezentanco, ki bo novega selektorja dobila v kratkem, v letu 2024 čakata dva izziva. Najprej jo bomo spremljali v zlati evropski ligi, v drugem delu sezone pa še v prvem delu kvalifikacij za EuroVolley 2026.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke prihodnje leto del "zlate druščine"
Ne spreglejte