Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
22.27

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

1 DOL SIP Šempeter Nova KBM Branik Calcit Volley

Sreda, 10. 1. 2024, 22.27

6 mesecev, 1 teden

1. DOL za ženske, drugi del, 1. krog

Odbojkarice začele drugi del, Calcit z gladko zmago, Mariborčanke ob točko, Novogoričanke ob dve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Maša Pucelj, Calcit Volley | Kamničanke gostijo Koprčanke. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke gostijo Koprčanke.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice so začele z drugim delom DP, v katerem se odvijajo dvoboji v modri in zeleni skupini. Neporažen Calcit Volley je s 3:0 premagal Koper, SIP Šempeter z 2:3 izgubil z Mariborom, GEN-I Volley pa je z 2:3 izgubil z Ankaranom. V zeleni skupini je Calcit Volley II s 3:0 Visit Braslovče, ATK Grosuplje pa z enakim izidom ŽOK Šentvid. Tekma med Formisom in OD Krim je bila odigrana šele v sredo, 10. januarja, zmage s 3:2 v nizih pa so se veselile Formiske.

Calcit Volley, liga prvakinj
Sportal Kamničanke prvi del končale brez praske, Koprčanke namučile Mariborčanke

Calcit Volley, ki je doslej v prvenstvu izgubil le dva niza, je zanesljivo premagal Luko Koper, čeprav še vedno igra oslabljen.

Mariborčanke so imele v zadnjih letih s Šempetrankami že težave, tako je bilo tudi tokrat. Prva dva niza so predvsem zaradi servisov Ise Ramić in blokov dobile zlahka, v tretjem pa se je zalomilo. gostiteljice so od začetka postopoma večale prednost, vodile že 17:10, Mariborčanke so jih v nadaljevanju lovile, a ujele jih niso. Četrti niz je bil najbolj izenačen, gostje pa so imele v njem že tudi dve zaključni žogi, a so ju zapravile, tako da je zmagovalca odločal "tie break".

V njem dvoma o zmagovalcu ni bilo, gladko so ga dobile Mariborčanke. Ramić in Iza Mlakar sta bili zanesljivi v napadu, odločilno prednost pa je z dvema blokoma prispevala Klara Milošič. Mlakar je bila s 23 točkami najučinkovitejša igralka tekme, Ramić jih je dodala 21, šest z asi, na drugi strani jima je z napadalnimi akcijami dobro odgovarjala Darja Eržen (21). Sestri Klara ter Nika Milošič pa sta bili spet odlični v bloku, obe sta z njim dosegli pet točk.

GEN-I Volley in Ankaran sta se v Novi Gorici pomerila že v zadnjem krogu prvega dela prvenstva. Takrat so domače zmagale s 3:0, tokrat pa je bilo precej bolj izenačeno. Novogoričanke so dvakrat vodile, toda gostje so dvakrat izenačile, tako da sta morali ekipi odigrati še skrajšani peti niz. Za razliko od Šempetrank proti Novi KBM Branik pa so Ankarančanke presenečenje dokončale. Ob koncu so sicer imele nekaj težav pri postavljanju pike na i, zapravile štiri zaključne žoge, peto pa je z blokom izkoristila Emi Jurič, prvo ime te tekme. Dosegla je 25 točk, v statistiko pa vpisala šest asov. Odlično je pri zmagovalkah servirala tudi Ema Stikić, dosegla je pet asov.

Calcit Volley na zadnjih tekmah igra z majhnim številom igralk, a se mu to ne pozna. Tudi tokrat igre ni organizirala Sara Najdič, ampak Ula Gorjup, ki pa svojo nalogo vrhunsko opravlja. Proti Luki Koper, ki ni imela nikakršnih možnosti, se je izkazala tudi s sedmimi točkami, štiri je dosegla z začetnimi udarci. Standardno dobra je bila Maša Pucelj, k zmagi je prispevala 15 točk, pri istem številu se je na nasprotni strani ustavila Nina Đukić, ki pa je bila premalo za resen odpor njene ekipe.

1. DOL, ženske, drugi del

 Sobota, 23. december
   Sreda, 10. januar
 

Lestvici:

Modra skupina:

1. Calcit Volley 15  tekem -  45 točk
2. Nova KBM Branik 15  -  35
3. SIP Šempeter 15   -  28
4. GEN-I Volley 15   -  26
5. Luka Koper  15   -  14
6. Ankaran 15   -  14

Zelena skupina:

1. ATK Grosuplje 1   -   12
2. Calcit Volley II  1   -  12
3. Formis  1   -    8
4. Krim  1   -    6
5. Šentvid  1   -    3
6. Visit Braslovče 1   -    0

Preberite še:

Nik Mujanović
Sportal V primeru Mujanović se je oglasil generalni sponzor: Kdo bo še vlagal, ko bodo nadarjene igralce kradli
Calcit Volley
Sportal Kamničankam zanesljivo slovenski derbi
ACH Volley
Sportal ACH za konec prvega dela lige dobil derbi in zasedel prvo mesto
Ne spreglejte