Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2023,
21.18

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sobota, 23. 12. 2023, 21.18

4 mesece

1. DOL za moške, 14. krog

ACH za konec prvega dela lige dobil derbi in zasedel prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley | ACH Volle gosti Kamničane. | Foto Aleš Oblak

ACH Volle gosti Kamničane.

Foto: Aleš Oblak

Na sporedu je bil zadnji, 14. krog prve polovice državnega prvenstva za odbojkarje. V Tivoliju je na derbiju med ACH Volleyjem in Calcit Volleyjem domača ekipa zmagala po maratonu v petih nizih in povedla na lestvici. Za tretje mesto sta se v Kranju pomerila Hiša na Kolesih Triglav in OK Maribor. Gostje so zmagali s 3:0. V Kanalu je pri Alpacemu gostoval Fužinar SIJ Metal Ravne in izgubil v treh nizih, Krka pa je doma izgubila s Panvito Pomgrad (0:3).

Asseco Resovia RZESZÓW : ACH Volley
Sportal Čebuljevi zanesljivo premagali ACH Volley

Calcit je prvi letošnji derbi v Kamniku dobil gladko, a od takrat se je marsikaj spremenilo. Ljubljančani so izboljšali formo, Kamničani pa so ostali brez korektorja Nika Mujanovića, ki je odšel v Monzo, in poškodovanega sprejemalca Črtomirja Bošnjaka. Mnogi so menili, da se bo težko kosal s tekmecem, ki se je med dvema derbijema učil in nabiral izkušnje tudi v ligi prvakov, a tekma je pokazala nasprotno. Bili so povsem enakovreden tekmec, imeli svoje priložnosti tudi za zmago.

Gostom je lahko žal za zamujene priložnosti. Že v prvem nizu bi si lahko priigrali boljše izhodišče, saj so imeli dve zaključni žogi za vodstvo z 1:0. A dve napaki ter dve točki izkušenega Nikole Gjorgieva, drugo je dosegel z asom, s katerim je niz končal, so vodstvo zagotovile gostiteljem. Ti so bolje začeli tudi drugi niz, vodili z 10:5, toda nato so k sebi prišli tudi Kamničani. S servisi Uroša Planinšiča so izenačili, nato pa v nadaljevanju storili manj napak, kar jim je prineslo izenačenje.

Dobro igro so nadaljevali, dobili tudi tretji niz. Nato pa je domačemu trenerju z menjavami vendarle uspelo vzpostaviti ravnotežje. Pri tem je imel glavno vlogo Šket, bolje so zaigrali tudi drugi. Priborili so si peti niz, v njem vodili s 7:2, toda gosti se niso predali, jih na deseti točki ujeli, takoj zatem pa po točki Tomislava Mitrašinovića povedli. Blok Danijela Koncilje je prednost vrnil na stran ACH-ja, Šketov blok je prednost povečal, Šket pa je bil tisti, ki je z napadom tudi zaključil tekmo.

Šket in Jan Pokeršnik, oba nekdanja reprezentanta sta bila s 14 točkami najučinkovitejša v domači vrsti, Pokeršnik je tako kot Koncilja dosegel tudi štiri bloke. Na drugi strani je Lazaro Brunet dosegel 22 točk, Mitrašinović pa 19.

Po tem delu prvenstva bo prva šesterica igrala v modri skupini, Alpacem in Krka pa bosta pot nadaljevala v zeleni skupini.

Nik Mujanović
Sportal V primeru Mujanović se je oglasil generalni sponzor: Kdo bo še vlagal, ko bodo nadarjene igralce kradli

1. DOL, moški, 14. krog

Sobota, 23. december

Lestvica:

Calcit Volley
Sportal Kamničankam zanesljivo slovenski derbi
ACH Volley : Tours VB
Sportal Mrtvi tek ACH Volleyja in Calcita se nadaljuje
 
Ne spreglejte