Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
19.13

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Odbojkarska liga prvakov ACH Volley

Četrtek, 21. 12. 2023, 19.13

4 mesece, 1 teden

LIGA PRVAKOV, 4. KROG, SKUPINA B

Čebuljevi zanesljivo premagali ACH Volley

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Asseco Resovia RZESZÓW : ACH Volley | ACH Volley je na Poljskem izgubil z 0:3. | Foto CEV

ACH Volley je na Poljskem izgubil z 0:3.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so na četrti tekmi lige prvakov v gosteh priznali premoč favoriziranemu klubu Asseco Resovia. Poljska zasedba, za kateri igra tudi Klemen Čebulj, je zmagala s 3:0 (16, 16, 19) in vknjižila drugo zmago, medtem ko ljubljanska zasedba ostaja pri nič točkah. Vodilni Trentino je za četrto zmago s 3:0 premagal francoski Tours.

ACH Volley
Sportal V Rzeszow brez bombastičnih napovedi

Odbojkarji ACH Volleyja so v ligi prvakov še četrtič izgubili, drugič proti močni poljski ekipi. Če so na prvih treh tekmah še kazali soliden odpor močnim tekmecem, pa na gostovanju v Rzeszowu ni bilo tako. Favorizirana Asseco Resovia jih je nadigrala, niti en niz ni ponudil izenačenega boja oziroma dramatičnosti.

Pri Ljubljančanih, ki so v vseh nizih konkretno zaostali že na začetku, je šepal sprejem. Mladi Luka Marovt, ki se je izkazal na domači tekmi proti Toursu, tokrat ni imel svojega dneva, že v prvem nizu ga je zamenjal Klemen Šen.

Asseco Resovia RZESZÓW : ACH Volley | Foto: CEV Foto: CEV

Prepričljiva nista bila niti izkušenejša Jani Kovačič in Jan Pokeršnik. Posledica je bila popolna prevlada odbojkarjev poljske ekipe, ki je bila motivirana, saj si kakšnega negativnega presenečenja ni smela privoščiti, če je še želela zadržati možnost za napredovanje v izločilne boje.

Poljaki so tokrat tekmecem nekaj možnosti pustili le v tretjem nizu, ko so po vodstvu 11:6 popustili in dovolili izenačenje na 16:16. Nnato so vendarle spet dodali plin, s petimi zaporednimi točkami prišli do prednosti, ki je zadostovala za gladko zmago.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil slovenski reprezentant v poljski ekipi Klemen Čebulj, dosegel je 13 točk, od tega tri z asi in dve z blokoma. Gostitelji so dosegli kar devet asov, sprejem Ljubljančanov je bil le 29-odstoten.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v ligi prvakov odigrali 10. januarja, ko bo v Ljubljani gostoval vodilni Itas Trentino. | Foto: CEV Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v ligi prvakov odigrali 10. januarja, ko bo v Ljubljani gostoval vodilni Itas Trentino. Foto: CEV To je tudi delni odgovor, zakaj jim ni šlo v napadu, večinoma najučinkovitejši igralec ljubljanske ekipe, ki je pogrešala Matica Videčnika in nasploh ostala praktično brez učinka srednjih blokerjev, Nikola Gjorgiev je dosegel le štiri točke. Že v drugem nizu ga je zamenjal mladi Jaka Sešek. Slednji je bil bolj razpoložen, na koncu je dosegel 11 točk, največ v vrsti oranžnih zmajev.

"Danes je nasprotnik odlično serviral skozi celotno tekmo in z izjemo tretjega niza, ki smo ga začeli boljše kot preostala dva, nismo bili kos močnim začetnim udarcem tekmeca." | Foto: CEV "Danes je nasprotnik odlično serviral skozi celotno tekmo in z izjemo tretjega niza, ki smo ga začeli boljše kot preostala dva, nismo bili kos močnim začetnim udarcem tekmeca." Foto: CEV

"Danes je nasprotnik odlično serviral skozi celotno tekmo in z izjemo tretjega niza, ki smo ga začeli boljše kot preostala dva, nismo bili kos močnim začetnim udarcem tekmeca. To je posledično pomenilo tudi večje težave v samih napadalnih zaključkih. Naše misli so že osredotočene na tekmo v domačem prvenstvu, ko čez manj kot 48 ur gostimo Calcit Volley," je v klubski mikrofon po porazu dejal Radovan Gačič.

Ljubljančani, ki so s četrtim porazom izgubili praktično vse možnosti, da bi se uvrstili vsaj v pokal Cev, bodo naslednjo tekmo v ligi prvakov odigrali 10. januarja, ko bo v Ljubljani gostoval vodilni Itas Trentino.

Liga prvakov, 4. krog, skupina B

Sreda, 13. december
Rzeszow : ACH Volley 3:0 (16, 16, 19) 
Dvorana RCWS Podpromie, gledalcev 1800, sodnika Dobrev (Bolgarija), Kovaljčuk (Ukrajina).
Asseco Resovia Rzeszow: Rejno, Bucki 1, Klos 7 (1 blok), Kochanowski 8 (3 asi, 1 blok), Staszewski, Boyer 10 (1 as, 1 blok), Drzyzga 2 (1 as, 1 blok), Potera, Louati 13 (1 as, 1 blok), Zatorski, Mordyl, Čebulj 13 (3 asi, 2 bloka), Defalco.
ACH Volley: Kržič, Satler, Šket 1 (1 as), Najdič 2 (1 as), Marovt 3, Šen 10 (2 asa, 1 blok), Koncilja 1, Kovačič, Gjorgiev 4, Sešek 11 (2 bloka), Pokeršnik 6 (1 as).

Itas Trentino : Tours 3:0 (25, 22, 18)

(Jan Kozamernik 7 točk, 2 bloka za Itas Trentino)

Lestvica

1. Trentino 4 tekme – 4 zmage (12 točk)
2. Tours 4 – 2 (6)
3. Rzeszow  4 – 2 (6)
4. ACH Volley 4 – 0 (0)

ACH Volley : Tours VB
Sportal Mrtvi tek ACH Volleyja in Calcita se nadaljuje
Ne spreglejte