Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2022,
22.27

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Mladen Kašić Narbonne Volley ACH Volley pokal challenge

Torek, 1. 3. 2022, 22.27

2 leti, 1 mesec

Pokal challenge, polfinale, povratni tekmi

ACH Volley po hudem boju končal evropsko pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Pokal Challenge: ACH Volley - Narbonne | Odbojkarji ACH Volleyja so končali evropsko sezono. | Foto Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja so končali evropsko sezono.

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja ne bodo igrali v finalu evropskega pokala challenge, v polfinalu jih je po pravi drami zaustavil francoski Narbonne Volley. Ljubljančani so povratno tekmo v Franciji sicer dobili s 3:2 (-17, -17, 28, 18, 23), a ker so v Ljubljani z istim istim izidom izgubili, je odločal zlati niz, v katerem domači zmagali s 15:9.

ACH Volley : Narbonne Volley
Sportal ACH Volley blizu preobratu, a na koncu prvi poraz sezone
Mark Lebedew
Sportal Mark Lebedew, Avstralec, ki ima s slovensko odbojkarsko reprezentanco velike načrte

Odbojkarji ACH Volleyja so vendarle naleteli na ekipo, ki jih je zaustavila na poti do drugega finala v evropskih tekmovanjih v zgodovini kluba. To je uspelo francoskemu moštvu Narbonne Volley, ki je v napetem dvoboju na koncu ohranil več moči in zbranosti in si v odločilnem nizu priboril finale.

Tekma je bila zelo podobna obračunu v Tivoliju minuli četrtek, ko so gosti prekinili niz 42 zaporednih zmag varovancev Mladena Kašića. Francozi so dobili prva dva niza, imeli v tretjem tudi vodstvo s 23:21 in pozneje še dve zaključni žogi, a ju je slovenska ekipa rešila in niz dobila s 30:28. To ji dalo dodatnih moči, zmagala je v naslednjih dveh, si priborila odločilni, zlati niz, v katerem pa je bil usoden začetek, ko so gostitelji povedli s 7:1.

Poraz v Ljubljani oranžne zmaje ni prestrašil. Vedeli so, da ob svoji najboljši predstavi tekmece lahko uženejo. Samozavestno so tekmo tudi odprli, povedli z 9:6 in 10:7, toda slab sprejem in napake v napadu so kmalu povzročile težave. Domači so jih na 12. točki ujeli, jih tudi prehiteli, nato prednost z odličnimi servisi le še večali. V drugem nizu so sicer Slovenci izboljšali sprejem, pri katerem je imel v prvem nizu največ težav Alen Šket, vendar se ni posebej izboljšala igra v napadu, domači pa so igrali zanesljivo in povedli z 2:0.

V tretjem nizu pa je Ljubljančanom stekel tudi napad. Večji del niza so vodili, toda pred končnico dopustili domačim, da so so po zaostanku 16:19 najprej izenačili, nato pa tudi povedli za dve točki (23:21) in bili le dve točki oddaljeni do zanesljive zmage. Toda Nemanja Mašulović je z dvema zaporednima točkama vrnil upanje, z asom izenačil in začel se je preobrat. Napaka gostiteljev je gostom prinesla zaostanek 1:2, ki so ga pozneje z dobro igro spreobrnili v zmago s 3:2.

Na začetku zlatega niza pa jim je spet zatajil sprejem. Martin Ramos je dosegel dva asa za vodstvo 3:0, nato so Francozi vodstvo povišali že na 7:1. Slovenska ekipa je sicer vzpostavila ravnotežje, toda tekmece ni mogla več ujeti.

Drugi finalisti so odbojkarji Halkbanka Ankare.

Pokal challenge, moški, polfinale, povratni tekmi:

Torek, 1. marec
Narbonne Volley : ACH Volley Ljubljana 2:3* (17, 17, -28, -18, -23) /3:2/
Narbonne: Bassereau 19, Socie, Uriarte 3, Jouffroy 2, Silva de Araujo, Gabin, Bouguerra, Durand, Zerba 17, Faganas, Duee, Zanotti 14, Ramos 11, Rodrigues de Araujo 30.
ACH Volley: Pernuš, Šket 4, Rutar, Mašulović 13, Todorović 6, Peruničić, Okroglič 9, Kovačič, Gjorgiev 24, Pokeršnik 2, Videčnik 8, Kök 13.

Panathinaikos : Halkbank 2:3 (-19, -22, 28, 17, -18) /0:3/

//-rezultat prve tekme
* - odločal je zlati niz, dobil ga je Narbonne s 15:9


Pokal challenge, moški, polfinale, prvi tekmi:

Četrtek, 24. februar
ACH Volley : Narbonne Volley 2:3 (-23, -22, 28, 16, -10)
ACH Volley: Pernuš, Šket 5, Rutar 1, Masulović 10, Todorović 5, Peruničić, Okroglič 1, Kovačič, Gjorgiev 23, Pokeršnik 14, Videčnik 13, Kök 5.
Narbonne: Bassereau 21, Uriarte 4, Jouffroy 1, Silva de Araujo, Gabin, Bouguerra 1, Durand, Zerba 11, Duee, Zanotti 10, Ramos 7, Rodrigues de Araujo 25.

Sreda, 23. februar
Halkbank : Panathinaikos 3:0 (22, 20, 21)

OK Merkur Maribor Lokomotiv Novosibirsk liga prvakov
Sportal Prvakom derbi kroga, do zmag tudi Calcit in Panvita
Ne spreglejte