Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 2. 2022,
20.14

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

pokal challenge Narbonne Volley ACH Volley

Četrtek, 24. 2. 2022, 20.14

2 leti, 1 mesec

Pokal challenge, polfinale, prvi tekmi

ACH Volley blizu preobratu, a na koncu prvi poraz sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley : Narbonne Volley | Odbojkarji ACH Volleyja so doživeli prvi poraz v sezoni. | Foto Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja so doživeli prvi poraz v sezoni.

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so pretekli konec tedna znova postali srednjeevropski prvaki, so doživeli prvi poraz v sezoni. Na prvi polfinalni tekmi pokala challenge je četa Mladena Kašića z 2:3 v nizih priznala premoč francoskemu Narbonne Volleyju.

 
ACH Volley
Sportal Po novi lovoriki misli že pri novem izzivu: Želimo še dlje, kot nam je uspelo do zdaj

Ljubljanski odbojkarji so danes doživeli prvi poraz v sezoni. Po 42 zaporednih zmagah so naleteli na nekoliko bolj razpoloženega tekmeca, ki je v Tivoliju odlično igral predvsem v končnicah prvih dveh nizov ter nato po skorajšnjem preobratu domačih le vknjižil zmago in si pred drugim obračunom zagotovil pomembno prednost.

ACH je dvoboj v domači dvorani Tivoli sicer začel nekoliko bolje, povedel s 6:3, a prednosti ni dolgo zadržal. Francozi so vzpostavili ravnotežje in povedli s 13:11. Ljubljančani so zadnjič vodili pri 19:18, nato pa so Francozi le prišli do dveh točk naskoka in z učinkovito igro osvojili prvi niz s 25:23.

V drugem so bolje začeli Francozi in si hitro priigrali visoko prednost z 10:3. Varovanci Mladena Kašića so nato strnili vrste in celo izenačili na 14:14. Vendar to ni zmedlo gostov, ki so znova s serijo treh zaporednih točk povedli za štiri in v končnici mirno nadzorovali dogajanje na igrišču.

Fotogalerija s tekme (Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 15

V tretjem nizu je bil večino časa v prednosti slovenski predstavnik, ki je vmes povedel za tri točke (12:9), a nato znova dopustil tekmecu, da se približa. Francozi so povedli šele pri 18:17, v končnici pa vnovič prišli do dveh točk naskoka. Lovljenje domačinov je bilo tokrat le uspešno, potem ko so ubranili dve zaključni žogi tekmecev ter niz dobili s 30:28.

Ljubljančani so po dramatični končnici tretjega niza v naslednjega krenili odločno. Hitro so povedli s štirimi točkami prednosti, nato pa po znižanju Francozov na 10:8 s tremi točkami zapovrstjo dvignili na noge številno občinstvo v Tivoliju in se nato odlepili celo za sedem točk (20:13) za mirno končnico.

Dvoboj je tako odločil peti niz, ki so ga domači začeli z vodstvom 3:1. Toda sledilo je sedem zaporednih točk Francozov za vodstvo z 8:3 na menjavi strani. S štirimi točkami zapovrstjo so se odbojkarji ACH Volleyja še nekako vrnili, a je Narbonne po pregledu posnetka znova prišel do +3 (10:7) in spet zanesljivo dobil končnico niza.

Nikola Gjorgiev je za Ljubljančane dosegel 23 točk, najbolj učinkovit na tekmi pa je bil gostujoči korektor Rafael Rodrigues de Araujo s 25 točkami. Z 21 ga je dopolnil še Remi Bassereau.

Na prvi tekmi drugega polfinalnega para je turški Halkbank s 3:0 premagal Panathinaikos Saše Štalerkarja.

Povratni tekmi bosta čez teden dni.

Pokal challenge, moški, polfinale, prvi tekmi:

Četrtek, 24. februar
ACH Volley : Narbonne Volley 2:3 (-23, -22, 28, 16, -10)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1313, sodnika: Nikola Micevski (Severna Makedonija), Markus Zyber (Nemčija).
ACH Volley: Pernuš, Šket 5, Rutar 1, Masulović 10, Todorović 5, Peruničić, Okroglič 1, Kovačič, Gjorgiev 23, Pokeršnik 14, Videčnik 13, Kök 5.
Narbonne: Bassereau 21, Uriarte 4, Jouffroy 1, Silva de Araujo, Gabin, Bouguerra 1, Durand, Zerba 11, Duee, Zanotti 10, Ramos 7, Rodrigues de Araujo 25.

Sreda, 23. februar
Halkbank : Panathinaikos 3:0 (22, 20, 21)

ACH Volley Ljubljana A.J. Fonte Bastardo
Sportal ACH Volley do 12. naslova srednjeevropskih prvakov!
Calcit Volley
Sportal Mariborčani in Kamničani do zanesljivih zmag
 
Ne spreglejte