Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 11. 2023,
21.20

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Hiša na kolesih Triglav Panvita Pomgrad OK Merkur Maribor Alpacem Kanal ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 25. 11. 2023, 21.20

5 mesecev, 1 teden

1. DOL za moške, 10. krog

ACH brez oddanega niza, prva zmaga Kanalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Panvita Pomgrad | Odbojkarji Panvite gostijo Maribor. | Foto Panvita Pomgrad

Odbojkarji Panvite gostijo Maribor.

Foto: Panvita Pomgrad

Deseti krog državnega odbojkarskega prvenstva za moške so v petek z zmago odprli člani Panvite Pomgrada. Merkur Maribor so premagali s 3:1. Prekmurci so zmagati petič, gostje ostajajo pri šestih zmagah. Edini so v tem krogu do zmage brez izgubljenega niza prišli odbojkarji ACH Volley. S 3:0 so premagali Triglav Kranj.

Calcit Volley
Sportal Kamničani niso bili kos zahtevni nalogi, Prekmurci z lepo prednostjo

Odbojkarji Alpacem Kanala, nekdanjega Salonita, so dočakali prvo prvenstveno zmago v novi sezoni. V 10. krogu prvenstva so s 3:1 premagali Krko, a so še vedno zadnji na lestvici. Kanalci, ki so tokrat igrali brez hrvaškega sprejemalca Karla Jakovca, več kot uspešno ga je zamenjal mladi Vid Ranc, so bili pred desetim krogom še brez točke, tokrat pa so se vendarle dokopali do treh. Veliko mu je pri tem pomagal tekmec, ki ni bil razpoložen, delal je ogromno napak.

Kljub temu pa je imel priložnost za ugodnejši rezultat. V četrtem so bili tekmeci kar nekaj časa v vodstvu, vodili tudi z 21:20. A odločilni, da Novomeščani nato do konca niso osvojili niti točke, so bili servisi Mihe Cafute, ki je z asom tudi končal tekmo. Ranc je bil z 19 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Cafuta je dosegel tri ase.

Calcit Volley | Foto: Klemen Brumec Calcit Volley Foto: Klemen Brumec Kamničani so proti Korošcem vknjižili novo zmago, a niso več tako prepričljivi kot na začetku, ko jim praktično ni bilo moč vzeti niza. Po porazu v Kranju so se za polni izkupiček namučili, tudi v Kamniku je bil četrti niz tisti, ki bi lahko prinesel tudi preobrat. Borbeni Ravenčani s namreč izničili zaostanek 17:21 in 22:24, po zaslugi bloka Bora Križaniča niz podaljšali, a tekme ne za dlje časa, saj je končnica vendarle pripadla Calcitu. Goste je dokončno pokopala napaka Denisa Robide, sicer s 17 točkami najučinkovitejšega igralca tekme.

ACH Volley | Foto: Aleš Oblak ACH Volley Foto: Aleš Oblak Lažje kot Kamničani so do zmage prišli prvaki iz Tivolija. ACH Volley večjih težav ni imel, čeprav so Kranjčani na trenutke dokazovali, da so za vse v ligi neugodna ekipa. Ljubljančani so bili še najbolj zanesljivi v prvem nizu, druga dva pa sta bila bolj izenačena, domači so tekmece obakrat strli šele v zaključku. V drugem predvsem po zaslugi obrambe in napadalnih akcij Nikole Gjorgieva, v tretjem pa po zaslugi Danijela Koncilje, ko je po izidu 22:22 kaznoval napako Đorđeja Jovovića, svoji ekipi priboril zaključno žogo, ki jo je izkoristil Klemen Šen.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so po dveh porazih proti ekipam, ki nista bili favoritinji, prišli do zelo pomembne zmage, ki jih je vrnila na četrto mesto prvenstvene razpredelnice. Tekma proti tretjeuvrščenemu Mariboru, ki je gladko dobil prvo medsebojno tekmo v Mariboru, je bila sicer v večjem delu izenačena, prvi trije nizi so se končali z izidom 25:23. V četrtem pa so Mariborčani ves čas gledali v hrbet tekmecem, ti so niz dobili s 25:18.

Statistika kaže, da so bili Prekmurci boljši v vseh elementih in so zasluženo vknjižili tri točke. Z 21 točkami in štirimi bloki se je izkazal Nenad Šormaz, Leonardo Doda jih je prispeval 17, vpisal pa štiri ase. Za Mariborčane je 17 točk prispeval Connor McConnell, nekdanji igralec soboškega kluba.

Trentino : ACH Volley
Sportal ACH Volley se je dobro upiral favoriziranemu Trentinu

1. DOL, moški, 10. krog

Petek, 24. november

Sobota, 25. november

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Veliko presenečenje v Kranju, Mariborčani upravičili vlogo favorita
odbojkarska žoga
Sportal Novomeščani gladko do druge zmage
Ne spreglejte