Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
28. 3. 2020,
17.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Juventus Koronavirus Paulo Dybala

Sobota, 28. 3. 2020, 17.25

4 leta

Paulo Dybala se že bolje počuti

Zvezdnik Juventusa opisal svojo nočno moro

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Paulo Dybala | Paulo Dybala je potrdil, da se zdaj počuti veliko bolje. | Foto Reuters

Paulo Dybala je potrdil, da se zdaj počuti veliko bolje.

Foto: Reuters

Nogometaš Juventusa Paulo Dybala, ki je pred tednom dni potrdil, da je pozitiven na koronavirus, se je javil in postregel z dobrimi novicami. Namreč zdaj se počuti bolje, a nekaj dni nazaj je bilo povsem drugače. "Imel sem zelo izrazite simptome," je za JTV pojasnil argentinski zvezdnik. 

Pandemija, ki ji v Italiji kljub ostrim ukrepom ni videti konca – v petek je umrlo skoraj tisoč Italijanov, skupaj je bitko s to težko boleznijo izgubilo boj že več kot devet tisoč državljanov Italije –, je močno zagrizla tudi v slačilnico Juventusa. Ob Danieleju Ruganiju in Blaiseju Matuidiju se je okužil tudi Paulo Dybala, ki se po tednu dni počuti veliko bolje.

"Počutim se veliko bolje, čeprav moram priznati, da sem imel zelo izrazite simptome," je svoj boj z boleznijo covid-19 opisal 26-letni zvezdnik, ki bi preteklo sezono skoraj zapustil Torino, a je ostal in pred prekinitvijo vseh tekmovanj v tej sezoni za staro damo dosegel 13 zadetkov. Zadnjega pred praznimi tribunami na derbiju pred Interju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Estamos bien 👌🏽😌

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala) on

Dybala: Ni bilo prijetno

"Pred dnevi je bilo povsem drugače. Po petih minutah gibanja sem se moral ustaviti, saj sem se začel tresti, hlastal sem za zrakom. Če temu dodam še hude bolečine v mišicah, lahko potrdim, da ni bilo prijetno. Zdaj se bolje počutim, lahko normalno hodim, počasi začenjam tudi vabo. Tudi moje dekle se veliko bolje počuti, mislim, da je najtežje obdobje že za nama," je še dodal.

Daniele Rugani je bil prvi pozitivni nogometaš v serie A. Zdaj so že pri številki 14. | Foto: Reuters Daniele Rugani je bil prvi pozitivni nogometaš v serie A. Zdaj so že pri številki 14. Foto: Reuters

Rugani prvi primer v najmočnejši italijanski ligi

Zanimivo je, da je svoje srečanje s koronavirusom povsem drugače občutil njegov soigralec Rugani, ki za razliko od Argentinca ni imel resnejših simptomov.

"Nikoli nisem imel resnih znakov, o katerih se piše. Bil sem prvi v našem okolju, kar je bil zame kar udarec, a zdaj sem dobro. Upam, da je moj primer služil ozaveščanju, zlasti tistih, ki nastalega položaja niste vzeli povsem resno," je pred dnevi ravno tako za JTV povedal 25-letni branilec.

V Italiji rekordno število mrtvih

V Italiji so v zadnjih 24 urah zabeležili 969 smrtnih žrtev covida-19, ki je skupaj zahteval že 9134 življenj. Število novih smrtnih žrtev je v primerjavi s četrtkom, ko so jih zabeležili 662, močno poskočilo. Število novih okužb se je medtem v primerjavi s četrtkovimi podatki nekoliko znižalo. Od srede do četrtka se je po podatkih italijanske civilne zaščite na novo okužilo 4492 ljudi.

Preberite še:

Aurelio de Laurentis
Sportal Okužena še zvezdnik Juventusa in legenda Milana, nekateri bi pa kar trenirali
Ne spreglejte