Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2020,
21.23

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Aurelio de Laurentis Paulo Dybala Koronavirus Damiano Tomassi

Sobota, 21. 3. 2020, 21.23

4 leta, 1 mesec

Koronavirus ima tudi Paolo Dybala

Okužena še zvezdnik Juventusa in legenda Milana, nekateri bi pa kar trenirali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Aurelio de Laurentis | Kontroverzni predsednik Napolija Aurelio de Laurentis je kljub izrednim razmeram, ki vladajo v Italiji, najavil, da se bodo nogometaši njegovega kluba vrnili na treninge. | Foto Getty Images

Kontroverzni predsednik Napolija Aurelio de Laurentis je kljub izrednim razmeram, ki vladajo v Italiji, najavil, da se bodo nogometaši njegovega kluba vrnili na treninge.

Foto: Getty Images

V trenutkih, ko Italijani množično umirajo za posledicami koronavirusa, se nogometaši Napolija in Cagliarija pripravljajo za vrnitev na treninge. Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis je trenerju Gennaru Gattusu in igralcem ukazal, da se v sredo, 25. marca zberejo in začnejo z vadbo, Cagliari se bo na igrišču zbral še dva dneva prej. Medtem iz Italije prihajajo novice, da sta z novim koronavirusom okužena tudi zvezdnik Juventusa Paulo Dybala in legenda Milana Paolo Maldini.

Čeprav se je mnogim novica nekaterih medijev zdela lažna, sta kluba to potrdila na svojih spletnih straneh. Treninge svojih nogometašev v naslednjem tednu napoveduje tudi Lazio.

Po pisanju italijanskih medijev De Laurentis želi da se serie A nadaljuje 4. aprila, večina drugih klubov je proti tej ideji.

Vodstvo serie A je klubom priporočilo, da zaustavijo aktivnosti do začetka aprila, enako je storil tudi sindikat, ki meni, da je vrnitev na treninge nevarna za življenje.

V Italiji je do zdaj za posledicami koronavirusa zbolelo več kot 50.000 ljudi, število umrlih je že preseglo številko 4800.

Takole se je prek Twitterja oglasil Paulo Dybala:

Paulo Dybala v izolaciji že od 11. marca

Z novim koronavirusom je okužen tudi eden največjih zvezdnikov italijanskega nogometa, napadalec Juventusa, Argentinec Paulo Dybala. To je že tretji pozitiven primer v torinskem klubu.

"Pozdravljeni, sporočam vam, da sem dobil test za covid-19 in da sva oba z Oriano pozitivna. Sva v odličnem stanju in se počutiva dobro. Hvala za vzpodbudne besede in lep pozdrav vsem," je nogometaš zapisal na Twitter.

Dybala, ki je s svojim dekletom, Oriano Sabatin, v izolaciji že od 11. marca, je tretji pozitiven nogometaš tega kluba. Dvanajstega 12. marca je v javnost prišla novica, da je zbolel Daniele Rugani, pet dni kasneje pa so okužbo potrdili še pri Blaiseju Matuidiju.

Maldini in njegov sin

Tudi AC Milano je sporočil, da so okužbo potrdili tudi pri Paolu Maldiniju in njegovem sinu Danielu. Enainpetdesetletni Maldini je tehnični direktor kluba, osemnajstletni Daniele pa se je ravno v zadnjem času prebil v prvo postavo AC Milana.

Kot je sporočil klub, ima Paolo znake bolezni, saj je izvedel, da se je družil s človekom, ki je prav tako okužen. Daniele nima nobenih simptomov, oba pa sta sicer že skoraj dva tedna izolirana.

Tomassi: Treningi nimajo smisla

Damiano Tomassi | Foto: Reuters Damiano Tomassi Foto: Reuters Predsednik Združenja italijanskih nogometašev (AIC), Damiano Tommasi, je prepričan, da namere italijanskih prvoligaških klubov, ki želijo obnoviti treninge kljub karanteni zaradi epidemije koronavirusne bolezni, nimajo nikakršnega smisla.

"Ne vem, kaj se plete v glavah tistih, ki mislijo, da lahko nekaj pridobijo s treningi svojih nogometašev v teh današnjih časih," je bil v zapisu na spletni strani kritičen Tommasi.

Z zapisom se je odzval na medijska poročila, da naj bi predsednik Lazia Claudio Lotito ter drugi predsedniki klubov iz serie A z delom nadaljevali že 23. marca.

Iz italijanskega nogometa prihajajo nasprotujoča si poročila. Tako naj bi se 20 najpomembnejših klubov na neuradnem sestanku v petek odločilo, da bodo vse aktivnosti v italijanskem nogometu ustavili do 4. aprila.

Po trenutnih podatkih se je z novim koronavirusom okužilo 13 igralcev serie A. Italija je sicer med s koronavirusom najbolj prizadetimi državami.
Italija
Novice V Italiji 793 smrtnih žrtev koronavirusa v enem dnevu #video
Ne spreglejte