Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2018,
13.25

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

3

Natisni članek

Real Madrid UEFA liga prvakov Roma Liverpool Bayern München infografika

Petek, 13. 4. 2018, 13.25

12 mesecev

Žreb polfinalnih parov lige prvakov #infografika

Obeta se izjemna poslastica, Bayern proti Realu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

3

Real Madrid | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Žreb polfinalnih parov lige prvakov je poskrbel, da bosta uvodni tekmi v Münchnu in Liverpoolu. Bayern se bo pomeril z branilcem naslova Realom, v drugem polfinalnem obračunu pa se bosta udarila Liverpool in Roma. Real, ki je z 12 naslovi absolutni evropski rekorder, letos naskakuje že tretjo zaporedno evropsko krono. Finale lige prvakov bo 26. maja na Olimpijskem štadionu v Kijevu.

Polfinalna para lige prvakov:

Bayern München (Nem) - Real Madrid (Špa)
Liverpool (Ang) - Roma (Ita)

Prvi polfinalni tekmi lige prvakov bosta 24. in 25. aprila, povratni pa 1. in 2. maja.

Ples kroglic v ligi prvakov v polfinalu ni na tak način potekal vse od sezone 2009/10. Takrat so bili vsi polfinalisti iz različnih držav, nato pa se je vedno dogajalo, da je imela vsaj ena država vsaj dva predstavnika v polfinalu. V tej sezoni je drugače, saj se za naslov potegujejo le še klubi iz Anglije, Italije, Nemčije in Španije.

Kdo se bo uvrstil v finale nogometne lige prvakov?

  • Liverpool
    75,47 %
    486 glasov
  • Roma
    24,53 %
    158 glasov
Oddanih 644 glasov

Vroči Salah lahko izloči nekdanje soigralce

Lani je Mohamed Salah zabijal zadetke v dresu Rome, zdaj pa je najbolj vroči strelec na Otoku. Bo izločil Romo in popeljal Liverpool v finale? | Foto: Reuters Lani je Mohamed Salah zabijal zadetke v dresu Rome, zdaj pa je najbolj vroči strelec na Otoku. Bo izločil Romo in popeljal Liverpool v finale? Foto: Reuters Real Madrid je evropski rekorder. Zgolj v zadnjih štirih letih je postal najboljši trikrat, skupno pa ima v vitrinah že 12 naslovov evropskih prvakov. Na večni lestvici gre zelo dobro tudi Bayernu in Liverpoolu, ki sta postala najboljša v Evropi petkrat, brez naslov je le Roma.

Najbližje je bila leta 1984, ko je v razburljivem finalu po loteriji kazenskih strelov izgubila proti Liverpoolu. Usoda se je poigrala s kroglicama Rome in Liverpoola, ki sta v četrtfinalu šokirala najverjetneje bodoča prvaka Španije (Barcelona) in Anglije (Manchester City). Navijači obujajo spomine na finale izpred 34 let, pred čustvenim polfinalom pa se je znašel Mohamed Salah.

V prejšnji sezoni je branil barve Rome, nato pa se preselil na Otok, kjer je najboljši strelec angleškega prvenstva, skupno pa je v tej sezoni za Liverpool v vseh tekmovanjih dosegel kar 39 zadetkov. Rdeči, ki so v jesenskem delu dvakrat nadigrali Maribor, so še neporaženi v evropski sezoni. So tudi edini polfinalisti, ki so morali preskočiti oviro v kvalifikacijah. V play-offu je Kloppova četa premagala Hoffenheim.

Roma, ki je v četrtfinalu presenetila Barcelono, se bo za finalno vstopnico dvakrat pomerila z Liverpoolom. Najprej na Anfieldu, nato še na Olimpicu. | Foto: Reuters Roma, ki je v četrtfinalu presenetila Barcelono, se bo za finalno vstopnico dvakrat pomerila z Liverpoolom. Najprej na Anfieldu, nato še na Olimpicu. Foto: Reuters

Jürgen Klopp bo vodil klub prvič v polfinalu lige prvakov po letu 2013, ko je z Borussio Dortmund ostal praznik rok v finalu, rdeči pa so se med štiri najboljše v Evropi uvrstili prvič po desetih letih.

Na finalu, ki bo na Olimpijskem štadionu v ukrajinski prestolnici 26. maja, bi rad nastopil tudi trener Rome Eusebio di Francesco. "Zakaj pa se ne bi uvrstili v finale? Zakaj ne bi verjeli v to? To mora biti naš cilj. Ne želim se ustaviti v polfinalu," sporoča strateg sinov volkulje, ki so po skalpu Barcelone lačni novih dokazovanj in uspehov.

Kolumbijskemu zvezdniku se ni izpolnila želja

James Rodriguez je v preteklosti osvajal evropske naslove z Realom. Zdaj lahko to stori z Bayernom. | Foto: Reuters James Rodriguez je v preteklosti osvajal evropske naslove z Realom. Zdaj lahko to stori z Bayernom. Foto: Reuters Real bo v polfinalu zaigral osmič zapored, Bayern pa sedmič v zadnjih devetih letih! Tako se obeta veliki obračun med evropskima velikanoma. Posojeni zvezdnik Reala na delu v Münchnu James Rodriguez se je želel izogniti polfinalnima tekmama z Realom, a se mu želja ni izpolnila.  

"Na eni tekmi je lažje premagati Real kot pa na dveh," razmišlja Južnoameričan, ki ga bo Bayern kmalu odkupil v trajno last. Zdaj bo skušal izločiti branilce naslove, s katerimi je v preteklosti že osvajal evropski naslov.

Real Madrid lahko postane evropski prvak že tretjič zapored. | Foto: Reuters Real Madrid lahko postane evropski prvak že tretjič zapored. Foto: Reuters

Beli baletniki bodo skušali na krilih razigranega Cristiana Ronalda, ki se je v ligi prvakov vpisal med strelce na kar 11 zaporednih tekmah, preskočiti bavarsko oviro. To jim je uspelo že lani, ko je bilo po napredovanje Reala nad Bayernom veliko govora o sumljivih sodniških odločitvah v prid Bavarcev. Bosta letošnji polfinalni tekmi minili brez "tretjih polčasov"?

Kdo se bo uvrstil v finale nogometne lige prvakov?

  • Bayern München
    56,08 %
    286 glasov
  • Real Madrid
    43,92 %
    224 glasov
Oddanih 510 glasov

Kličko vabi navijače v Kijev

Finale lige prvakov bo potekal na Olimpijskem štadionu v Kijevu, kjer nastopa slovenski reprezentant Benjamin Verbič. | Foto: Twitter - Voranc Finale lige prvakov bo potekal na Olimpijskem štadionu v Kijevu, kjer nastopa slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Foto: Twitter - Voranc V Nyonu se je zbranim predstavnikom polfinalistov in celotni evropski nogometni javnosti predstavil župan Kijeva Vitalij Kličko: ''Navdušen sem, da bo Kijev letos evropska nogometna prestolnica. Kot nekdanji vrhunski športnik in zdajšnji župan Kijeva dobro vem, kakšna je moč športa. Rad bi, da izkusite našo gostoljubnost. Kijev je zelo lepo mesto, zlasti spomladi, meseca maja. Dobrodošli v Kijev,'' je pred žrebom izpostavil nekdanji boksar, ki se trudi, da bi Kijev ostal športno velemesto. Ko bo na Olimpijskem štadionu 26. maja potekal finale, bodo vse oči evropske nogometne javnosti uprte v Ukrajino.

Pri žrebu je sodeloval njegov sloviti rojak, nekdanji strah in trepet branilcev ter vratarjev, ukrajinski zvezdnik Andrij Ševčenko. Najprej je izvlekel kroglico z Bayernom, nato pa za tekmeca določil Real in poskrbel za prestižni obračun, o katerem se bo še veliko govorilo.

 

Ne spreglejte