Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
12.37

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

La Liga špansko prvenstvo Real Madrid Zinedine Zidane

Četrtek, 27. 5. 2021, 12.37

2 leti, 11 mesecev

Francoz še drugič zapušča Real

Real potrdil, Zidane ni več trener belih baletnikov. Prihaja Italijan?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Zinedine Zidane | Zinedine Zidane še drugič zapušča Realov trenerski stolček. | Foto Reuters

Zinedine Zidane še drugič zapušča Realov trenerski stolček.

Foto: Reuters

Francoz Zinedine Zidane je odstopil z mesta trenerja pri španskem nogometnem prvoligašu Real Madridu. Zidane je imel pogodbo s kraljevim klubom do leta 2022 in še pred desetimi dnevi zanikal, da bi se že poslovil od igralcev. Kraljevi klub tako iščega novega trenerja, med najbolj resnimi kandidati pa izstopa Italijan Massimiliano Allegri.

Real Madrid Santiago Bernabeu
Sportal Stadion Santiago Bernabeu zajel požar, gasilci poskrbeli za srečen konec

Zidane je odstopil s položaja, potem ko je madridski Atletico Jana Oblaka osvojil naslov španskega prvaka, za nameček je 13-kratni evropski prvak izpadel tudi v polfinalu lige prvakov ter prvič po 11 sezonah ostal brez ene lovorike.

Italijanski novinar Fabrizio Romano je prek Twitterja objavil ekskluzivno vest o Zidanovem odstopu, o katerem so nato poročali še španski športni dnevniki Marca, As ter radijska postaja Cadena Ser.

Nato je prišla še uradna potrditev kluba. Kot so zapisali pri Realu na spletni strani, je Zidane eden največjih mitov madridskega Reala in njegova legenda presega to, kar je bil kot trener in igralec tega kluba.

"Zdaj je čas, da spoštujemo njegovo odločitev in mu izrazimo hvaležnost za njegovo strokovnost, predanost in strast v vseh teh letih delovanja pri nas," so med drugim v skopem sporočilu za javnost zapisali pri kraljevem klubu.

Zidane kot trener popeljal Real do 11 lovorik!

Kakšno zapuščina zapušča karizmatični Francoz alžirskih korenin? Real je vodil na 263 tekmah (149 v prvem, 114 pa drugem obdobju), vitrine madridskega kluba pa okrasil s kar 11 lovorikami. Trikrat je osvojil ligo prvakov, dvakrat je bil španski in svetovni prvak, dvakrat je osvojil še evropski in španski superpokal.

Kot trener je Real popeljal do treh evropskih naslovov. | Foto: Reuters Kot trener je Real popeljal do treh evropskih naslovov. Foto: Reuters

Real zapušča natanko 20 let po tem, ko se je pridružil belim baletnikom kot igralec in z njimi nanizal nekaj nepozabnih sezon, najbolj pa navdušil z nepozabnim volejem, enem najbolj dovršenih strelov v zgodovini finalnih srečanj, ko je leta 2002 spektakularno zatresel mrežo Bayerja iz Leverkusna in popeljal Real do še ene evropske krone.  

To je konec drugega Zidanovega obdobja na čelu Reala. Prvič je klub kot trener vodil januarja 2016 in ga popeljal do naslova španskega prvaka 2017 ter treh zmag v ligi prvakov, nato pa je konec maja 2018 zapustil klub. K Realu se je nato vrnil leta 2019 in osvojil še en naslov la lige ter leta 2020 španski superpokal. 

Massimiliano Allegri je nazadnje vodil klub leta 2019, nato pa zapustil Juventus. | Foto: Reuters Massimiliano Allegri je nazadnje vodil klub leta 2019, nato pa zapustil Juventus. Foto: Reuters

Kdo bo nasledil Zidana? V Španiji so vse glasnejša namigovanja, da bi lahko na vroči stolček belih baletnikov prvič sedel Italijan Massimiliano Allegri. Tako poroča španski športni dnevnik AS. Ni pa Allegri edini Italijan, ki se omenja kot kandidat za novega trenerja Reala. Tu je tudi Antonio Conte, ki je nedavno popeljal Inter do naslova, a nato zapustil črno-modre. V prihodnjih dneh tako na Pirenejskem polotoku, kljub temu, da se je pred kratkim končala razburljiva sezona 2020/21, še zdaleč ne bo dolgčas.

Preberite še:

Atletico Madrid prvak
Sportal Noro, kakšen zadnji krog! Preobrat Atletica in Reala, Oblak španski prvak! #foto
Luka Modrić
Sportal Luka Modrić podaljšal z Realom še za eno sezono
Aleksander Čeferin
Sportal Uefa sprožila disciplinske postopke proti trem soustanoviteljem spodletele superlige
Ne spreglejte