Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
20.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

liga prvakov serie A Juventus Gianluigi Buffon Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 24. 12. 2021, 20.00

2 leti, 3 mesece

Legenda Juventusa Gianluigi Buffon

"Zaradi Ronalda smo izgubili DNK, kako biti ekipa"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Buffon Ronaldo | Gianlugi Buffon in Cristiano Ronaldo sta bila zadnji dve sezoni soigralca. | Foto Guliver Image

Gianlugi Buffon in Cristiano Ronaldo sta bila zadnji dve sezoni soigralca.

Foto: Guliver Image

Legenda Juventusa Gianluigi Buffon je Cristiana Ronalda okrivil, da so zaradi njega izgubili svoj DNK ekipe, kjer dihajo en za drugega.

Cristiano Ronaldo je v treh sezonah v dresu Juventusa odigral 134 tekem in zabil kar 101 gol. Dvakrat je sicer osvojil italijansko prvenstvo, ne pa tudi tako želene lige prvakov. Pred letošnjo sezono je zapustil Torino in se vrnil v Manchester United. Po polovici serie A Juventus zaseda skromno peto mesto in ima kar 14 točk manj od vodilnega Interja. Zmagali so na vsega deseti tekmah (19 odigranih srečanj). Tako bi lahko celo ostali brez mesta v ligi prvakov za naslednjo sezono.

Ne pogrešajo samo Ronalda in njegove gole, morda še bolj pogrešajo tisto, kar so imeli, predvsem je Portugalec prišel v Torino. Vsaj tako meni legendarni član stare dame, 43-leti vratar Gianluigi Buffon. "Juventus bi lahko v prvi sezoni, ko je prišel Ronaldo, osvojil ligo prvakov. Jaz sem bil takrat v PSG-ju. Takrat nisem vedel, kaj se jim je zgodilo," razlaga Buffon, ki to sezono sicer igra za Parmo. "Ko sem se vrnil, sem dve leti in pol delal z Ronaldom. Sicer smo bili uspešni, a mislim, da smo z njim izgubili DNK, kako biti ekipa." 

Skupaj sta slavila v serie a in italijanskem pokalu, ne pa tudi v ligi prvakov. | Foto: AP / Guliverimage Skupaj sta slavila v serie a in italijanskem pokalu, ne pa tudi v ligi prvakov. Foto: AP / Guliverimage

Sezono pred Ronaldovim prihodom je Juventus igral finale lige prvakov, a ga proti takrat še Ronaldovemu Realu Madridu izgubil. "Leta 2017 je Juventus prišel do finala lige prvakov, ker je imel veliko izkušenj in je bil povezan kot enota. To je Juventus s prihodom Ronalda izgubil," poudarja Buffon. Lige prvakov ni klub iz Torina osvojil že vse od leta 1996. Z Ronaldom so vselej izpadli v izločilnih bojih, proti Ajaxu, Lyonu in Portu.

Samir Handanović
Sportal Handanović z Interjem še do sedme zaporedne zmage, Črnigoj, Štulac in Stojanović poraženi
Ne spreglejte