Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2024,
18.03

Osveženo pred

2 uri, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Žan Celar Žan Vipotnik

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2024, 18.03

2 uri, 48 minut

Uvodni krog druge angleške lige

Žan Celar in Žan Vipotnik zaigrala prvič na Otoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Žan Vipotnik Bordeaux | Žan Vipotnik je v prejšnji sezoni igral v drugi francoski ligi, zdaj pa se dokazuje v drugi angleški. | Foto Girondins de Bordeaux

Žan Vipotnik je v prejšnji sezoni igral v drugi francoski ligi, zdaj pa se dokazuje v drugi angleški.

Foto: Girondins de Bordeaux

Po koncu evropskega prvenstva v nogometu je klubsko okolje zamenjalo kar nekaj slovenskih reprezentantov. Soimenjaka Žan Vipotnik in Žan Celar sta se odločila za Otok. Nastopata v drugem najmočnejšem razredu angleškega klubskega razreda. V soboto sta prvič okusila čar tekmovanja Championship, a ostala brez točk. Vipotnik je s Swanseajem izgubil na gostovanju pri Middlesbroughu (0:1), Celar pa je s QPR ostal praznih rok proti WBA (1:3).

Primorje
Sportal V živo: Primorju je uspelo po 13 letih!

Na Otoku se začenja zares. Če bodo najboljši angleški klubi s tekmovanjem Premier league začeli prihodnji konec tedna, pa so že zaživele zelenice v preostalih profesionalnih ligah. V drugi ligi (Championship) v tej sezoni nastopata tudi dva slovenska napadalca. Žan Celar se je iz Lugana preselil v London k QPR, pri katerem se je v preteklosti kratek čas dokazoval Jan Mlakar, Žan Vipotnik pa se je iz Bordeauxa podal čez Rokavski preliv in okrepil vrste Swansea City.

Celarju 71, Vipotniku pa 26 minut

Napadalca, ki sta letos v Nemčiji zastopala barve Kekove čete na Euru, ne moreta biti najbolj zadovoljna z izkupičkom po krstnih nastopih. Celar je zaigral od začetka, nato ostal na igrišču 71 minut, a si na domačem Loftus Roadu ni priigral nobene resnejše priložnosti. Njegova ekipa je proti WBA, nekdanjem klubu Roberta Korena, izgubila z 1:3. Za goste je vse tri zadetke dosegel Nigerijec Joshua Maja.

Žan Celar se je po koncu Eura iz Švice preselil na Otok. | Foto: Guliverimage Žan Celar se je po koncu Eura iz Švice preselil na Otok. Foto: Guliverimage

Brez točk je ostal tudi Vipotnik. Konjičan je debitiral za valižanski klub Swansea City, vstopil v igro v 64. minuti, a na gostovanju pri Middlesbroughu (0:1) ostal brez resnejše priložnosti.

Soimenjaka iz Slovenije bosta imela naslednji priložnosti za nastop in strelski prvenec na Otoku že čez nekaj dni. Swansea City se bo torek v ligaškem pokalu pomeril z Gillinghamom, QPR pa bo gostoval v Cambridgu.

Vipotnik in Celar se bosta prvič v tej sezoni medsebojno pomerila 26. decembra.

Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Žan Vipotnik
Sportal Žan Vipotnik okrepil Swansea City
Žan Celar
Sportal Žan Celar se seli v London
Ne spreglejte