Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 10. 2012,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dinamo Zagreb PSG Dinamo Kijev Porto Zlatan Ibrahimović

Torek, 23. 10. 2012, 9.39

8 let

Žalostno: prihaja Ibrahimović, prodanih le 6.348 vstopnic

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaška prestolnica še vedno bojkotira tekme Dinama. Nekateri zaradi Zdravka Mamića, drugi zaradi visokih cen. Pred gostovanjem Parižanov ni zalegla niti mikavna nagradna igra. Porto doma s Kijevčani.

Navijačem Dinama ni prijetno. Pa tudi nogometašem in vodstvu ne. Domače lovorike se osvajajo kot po tekočem traku, nov državni naslov je praktično zagotovljen, še preden je zapadel prvi sneg, v Evropi pa je zgodba drugačna. Tam so ''modri'' lahek plen. Po katastrofalnem izkupičku v prejšnji sezoni (šest porazov ob gol razliki 3:22) ne gre dosti bolje tudi v tej. Dva poraza, oba z 0:2, sta Zagrebčane pahnila na rep lestvice, zato vzdušje pred prihodom zvezdniških Parižanov ni najboljše. Tudi zaradi medlega zanimanja občinstva, ki znova ne bo napolnilo štadiona. Zbralo naj bi se manj kot 10.000 navijačev, kar je za tekmo takšnega značaja nenavadno, pomagala ni niti marketinška akcija z nagradno igro, saj naj bi deset srečnežev s kupljeno vstopnico prejelo 100.000 kun. Vsak izmed njih. Koliko zadetkov bo prejel Ivan Kelava, ki je na uvodnih tekmah rešil soigralce še višjih porazov? ''Težko je igrati pred tako praznimi tribunami. Če bi nas na tekmi s Portom bodrilo vsaj 10.000 gledalcev, bi ekipa zaigrala drugače. To je naš velik minus. Se bomo pa potrudili, da se dobro zoperstavimo klubu, ki ga sestavljajo odlični igralci, vodi pa trener svetovnega slovesa. Še vedno pa menim, da je Porto le močnejši,'' razmišlja trener Ante Čačić in dodaja, da je nogomet igra, v kateri vedno ne zmagujejo favoriti.

Zlatana Ibrahimovića ima za enega izmed štirih najboljših nogometašev na svetu. ''To je zelo pomembna tekma. Naš cilj je napredovanje v osmino finala, se pa opazi, da nam primanjkuje izkušenj, kar je prišlo do izraza v Portu. Na tej tekmi bosta imela veliko priložnost Jeremy Menez in Javier Pastore, ki lahko dokažeta, kaj znata,'' je poudaril italijanski strateg Carlo Ancelotti, eden najbolj spoštovanih v nogometnem svetu. PSG se v evropskih tekmovanjih sploh še ni pomeril s hrvaškim tekmecem.

Če Dinamo nima večjih težav s poškodbami, je drugače pri PSG-ju. Pri gostiteljih bosta dvoboj preskočila Ivan Tomečak in Arijan Ademi. Bratranec Agima Ibraimija si je poškodoval prst na nogi. Pri francoskem velikanu bodo manjkali Mamadou Sakho, Nene, Clement Chantome, Ezequiel Lavezzi, Thiago Motta in Diego Lugano.

Portugalski velikan želi zadržati vodilno mesto v skupini lige prvakov. Na ''zmajevem'' štadionu se bo pomeril z ukrajinskim podprvakom, ki je padel v rezultatsko krizo. V domačem prvenstvu je brez obolelega trenerja Olega Blohina izgubil dve tekmi zapored (Dnipro 1:2 in Metalist 1:3), v Evropi pa si je malce polepšal možnosti o evropski pomladi s pričakovano zmago nad zagrebškim soimenjakom. ''Dinamo ima kopico nevarnih igralcev, predvsem v napadu. Tudi če ga bomo premagali, si še ne bomo zagotovili napredovanja niti še ne bo brez možnosti Dinamo. Če bomo igrali tako, kot smo do zdaj, torej pogumno in disciplinirano, potem lahko osvojimo nove tri točke, ki bi bile zelo pomembne,'' sporoča Vitor Pereira, ki drevi ne bo mogel računati na branilca Alexa Sandra. Nadomestil naj bi ga Miguel Lopes.

V imenu Ukrajincev je pred srečanjem v Portu spregovoril pomočnik trenerja Aleksander Mihajlčenko: ''To je liga prvakov, ne ukrajinsko prvenstvo. Igramo s Portom, ki je prvi v skupini. Naša želja vseeno ostaja zmaga,'' je dejal nekdanji reprezentant Sovjetske zveze in poudaril, da je spremljal kar nekaj dvobojev Porta in prišel do ugotovitve, da tekmeca vedno prisili k upoštevanju njegovega sloga igre. Kijevčani bodo oslabljeni. Manjkali bodo Raffael, Danilo Silva, Andrij Bogdanov in Leandro Almeida.

Ne spreglejte