Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 2. 2016,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Rudar NK Krka NK Rijeka Matjaž Kek

Četrtek, 4. 2. 2016, 19.40

8 let

Zajc razveselil Olimpijo, Kek ponižal Velenjčane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski prvoligaši so ta teden na Hrvaškem odigrali pet pripravljalnih tekem. Olimpija, Celje, Rudar in Krka so na uvodnih štirih tekmah ostali praznih rok, nato pa so zmaji le prekinili črni niz.

Na Hrvaškem se v teh dneh pripravlja kar nekaj slovenskih klubov. V Istro sta se v želji, da se čim bolje pripravita na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, odpravila tudi Olimpija in Celje. Sodelujeta na mednarodnem turnirju Istria Winter Cup, ki bo na igriščih v Novigradu in Umagu potekal vse do nedelje.

Takrat Ljubljančane čaka dvoboj za tretje mesto, ki so si ga prislužili z drugim mestom v svoji skupini. Višje ni šlo, saj so na uvodnem nastopu nepričakovano izgubili proti vodilnemu madžarskemu drugoligašu Gyirmotu (0:1). To je bil prvi poraz zmajev v letu 2016. V zakup je treba vzeti dejstvo, da se je trener zeleno-belih Marko Nikolić odločil za premešano postavo, v kateri je manjkalo veliko nosilcev igre.

Na drugi tekmi, ko se je Olimpija pomerila proti hrvaškemu prvoligašu Istra 1961, osmemu po jesenskem delu 1. HNL, je srbski strateg poslal v ogenj najmočnejšo postavo. Na zahtevnem in načetem igrišču v Umagu se je zdelo, da se bosta tekmeca razšla brez zadetkov, nato pa je po podaji afriškega novinca Juliusa Wobaya z natančnim strelom v polno zadel Miha Zajc. Mladi reprezentant je priigral zmago ljubljanskemu klubu in s tem prekinil črni niz slovenskih klubov na hrvaških tleh, ki so pred tem v tem tednu izgubili vse štiri tekme. Olimpijo v nedeljo čaka tekma za tretje mesto, njen tekmec pa še ni znan.

Polom Celjanov proti tretjeligašem

Znan bo v petek, ko bodo Celjani odigrali še drugo tekmo na turnirju. Na uvodnem srečanju niso navdušili trenerja Iztoka Kapušina, saj so si proti gostiteljem, ki nastopajo v tretji hrvaški ligi, dovolili prepričljiv poraz z 0:3. Pri grofih je manjkalo osem pomembnih igralcev, Novigrad pa je spretno napolnil mrežo, ki sta jo branila prvi vratar Matic Kotnik, v nadaljevanju srečanja pa tudi "mladostni veteran", že 42-letni nekdanji reprezentant BiH Amel Mujčinović.

Za nameček je eden izmed zimskih novincev, hrvaški legionar Lovre Čirjak, prejel rdeči karton, tako da je bilo razočaranje v vrstah celjskega prvoligaša še večje.

Celjani se bodo v petek pomerili z Zrinjskim iz Mostarja. Ekipa iz prestolnice Hercegovine nastopa v najmočnejšem klubskem razredu v BiH. Nedavno se je z njo v kvalifikacijah za ligo prvakov pomeril Maribor in jo izločil težje od pričakovanega.

Krka in Rudar prejela deset zadetkov

Celjane čaka zahtevna naloga, saj je Zrinjski v dobri formi. To je dokazal v ponedeljek, ko se je znesel nad Krko. Novomeščani se na spomladanski del pripravljajo v Strunjanu, bližino hrvaške Istre pa so v začetku tedna izkoristili za prijateljsko tekmo z Zrinjskim. Izgubili so kar z 2:5, oba zadetka pa dosegli šele takrat, ko jim je tekmec ušel za štiri zadetke (0:4).

Še slabše kot Krka jo je v tem tednu na Hrvaškem odnesel velenjski Rudar, ki je bil na krajših pripravah v Umagu. V torek je gostoval na Reki pri hrvaškem podprvaku, ki ga vodi Matjaž Kek. Knapi so se znašli v podrejenem položaju, Rijeka pa je v velenjsko mrežo odvrgla petardo.

Zmagala je s 5:0, z dvema zadetkoma pa je izstopal albanski reprezentančni napadalec Bekim Balaj. Slovenski reprezentant Miral Samardžić je zmagovalcem pomagal 30 minut, saj je v igro vstopil v 60. minuti, Roman Bezjak pa je za razliko do srečanja proti Gorici, ki ga je Rijeka prejšnji teden dobila z 1:0, počival.

Velenjčani so nastopili v najmočnejši postavi, a niso mogli preprečiti visokega poraza. Knapi so proti Rijeki tako visoko izgubili že drugič zapored. Podobno usodo so doživeli lansko poletje (0:5) v Kranjski Gori, tudi takrat je bil dvakratni strelec Balaj.

Ne spreglejte