Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
29. 4. 2016,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,78

4

Natisni članek

navijaška skupina Viole Viole NK Maribor NK Maribor

Petek, 29. 4. 2016, 13.37

6 let, 7 mesecev

Viole so se razpisale: Gesta slačenja dresov je bila neizbežna

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,78

4

Najbolj zvesti navijači Maribora po incidentu z igralci po tekmi s Koprom bijejo boj z novinarji in slovensko javnostjo. Nekaj na temo slačenja dresov s svojih igralcev so že zapisali, zdaj pa so svoj pogled na pretekle dogodke, ki so dvignili toliko prahu, še razširili.

"Najtežji trenutek v življenju vsakega ultrasa ni, ko tvoje priljubljeno moštvo izgubi, niti ko si žrtev represije zaradi ljubezni do kluba, niti ko dobiš marsikatero od kazni za brezzveze. Najtežji trenutek je, ko se moraš iz takšnih in drugačnih razlogov obrniti proti lastnih igralcem, namesto da bi šli po isti poti. Poti, polni slave in ponosa."

"Žal pa to nekaterim od njih ni jasno in gesta slačenja dresov je bila neizbežna. Iskreno nam je žal vsakega slehernega posameznika iz igralskih vrst, ki je to moral storiti nezasluženo, vendar naj bo le-to v poduk 'pozerjem'. Čiste vesti 'pozerski' igralci v takem primeru, ko soigralec, ki daje vse od sebe in se bori za svete barve, prisilno sleče dres, preprosto več ne more imeti. Mi kot navijači smo dali vedno vse od sebe tudi v težkih trenutkih, kot so izpadi v finalih pokala, izpadi iz evropskih pokalov," so še enkrat poudarile Viole in zadevo prikazale kot nujno zlo.

Torej še ena novinarska floskula in blamaža več v nizu

"Ne bi bilo slabo, če bi bila podobna situacija mogoča z novinarji in njihovimi licencami. Dogodek so opisali kot nasilen, družbi nevaren. Čeprav so pogovor z igralci ob robu igrišču po žvižgu, ko se je štadion temeljito praznil, opravili le trije predstavniki navijaške skupine, brez fizičnega nasilja. Prisotna je bila tudi varnostna služba, predstavnik klubskega varovanja in na sami tribuni tudi določeno število policistov. Le-ti v določenem trenutku niso prepoznali nobenih kršitev, kaj šele nasilja. Torej še ena novinarska floskula in blamaža več v nizu," so bili ostri do vseh slovenskih medijev, najbolj pa do lokalnega Večera.

Kazen ne bo osamljena?

Ravno Večer pa poroča, da je policija je enega navijača kaznovala s prepovedjo obiskovanja športnih prireditev in denarno kaznijo. Po navedbah omenjenega časnika so na Policijski upravi Maribor pojasnili, da so enemu navijaču že izdali plačilni nalog po zakonu o javnih zbiranjih. Istemu posamezniku so izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Kot pišejo pri Večeru, podrobnosti na policiji ne navajajo, pravijo pa, da predpisana globa za ta prekršek znaša od 300 do 800 evrov, prepoved obiskovanja športnih prireditev pa se izreče za dobo enega leta.

Viole o kazni NZS v prihodnjih dneh

Nogometna zveza Slovenije je zaradi dogodkov po tekmi s Koprom (2:2) Maribor kaznovala z rekordnih 15 tisoč evrov, za nameček pa Viole na dveh domačih tekmah ne bodo smele navijati na južni tribunu Ljudskega vrta. Mnenja o tej odločitvi NZS v dolgem zapisu še niso komentirale, so pa obljubile, da bodo v prihodnjih dneh predstavile, kakšne posledice bo pustila ta zanje nerazumljiva kazen.  

Celoten zapis Viol na njihovi strani na Facebooku si lahko preberete na tej povezavi.

Simpatizirate z najbolj zvestimi navijači Maribora?

  • Da.
    17,17 %
    68 glasov
  • Ne.
    82,83 %
    328 glasov
Oddanih 396 glasov
Ne spreglejte