Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
24. 4. 2016,
20.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aleš Mertelj Darko Milanič

Nedelja, 24. 4. 2016, 20.25

6 let, 6 mesecev

Nogometaši Maribora so spet trepetali pred navijači

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

3

Maribor bi z zmago proti Kopru na prvenstveni lestvici prehitel Olimpijo, a je zapravil veliko priložnost in le remiziral. Po novem razočaranju so bili v središču pozornosti spet navijači, ki so po zadnjem sodnikovem žvižgu pritekli na igrišče in slekli nogometaše.

Če bi Maribor premagal Koper, bi prvič po lanskem avgustu skočil pred Olimpijo in na vrh lestvice, a Mariborčani niso izkoristili sobotnega velikega spodrsljaja Ljubljančanov, ki so izgubili proti Krškemu, in kljub dvema goloma Milivoja Novakovića  le remizirali z 2:2, kar je hkrati pomenilo, da niso izpolnili zahtev svojih najzvestejših navijačev, Viol.

Takole so navijači postrojili nogometaše. | Foto: Takole so navijači postrojili nogometaše. Prvič niso zmagali in že je vroče

"Hočemo 24 točk!" so osem tekem pred koncem prvenstva na treningu v začetku tega meseca dan po tekmi 28. kroga in remiju v Zavrču navijači takrat postavili ultimat nogometašem Maribora in nekaterim izmed njih prisolili tudi nekaj zaušnic. Spomnimo, to je bil tudi začetek velike afere Agim Ibraimi - Zlatko Zahović, po kateri tržno najbolj vredni nogometaš Maribora, ki je športnemu direktorju očital to, da se ni postavil pred ekipo in obsodil ravnanje navijačev, ne kandidira več za nastop v dresu prvakov.

 

Sledili sta dve zmagi, nad Domžalami in Krškim, a zdaj, tri prvenstvene tekme pozneje, ko Mariboru prvič ni uspelo zmagati, je spet vroče. Takoj po koncu tekme s Koprom, po kateri se je Maribor Olimpiji sicer približal na zgolj točko zaostanka, je z južne tribune Ljudskega vrta, na kateri so nastanjeni, na igrišče skočilo nekaj najbolj gorečih vijoličastih navijačev, ki so od nogometašev zahtevali, naj slečejo drese.

 

Najprej vratar Jasmin Handanović, potem še vsi preostali, tudi najboljši strelec v zgodovini kluba in velik ljubljenec navijačev Marcos Tavares, so poslušali ukaze in poklapano začeli slačiti svoje majice. Sklonjenih glav so zapustili zelenico in se počasi napotili proti garderobam. Medtem je eden izmed navijačev na sredino igrišča položil dres. "Mi smo Maribor!" se je takrat zaslišalo s tribun. Incidentov k sreči ni bilo.

Trener in nogometaši navijače razumejo

"Ne vem, kaj se je dogajalo," je trener Maribora Darko Milanič takoj po tekmi na tiskovni konferenci, ki je trajala kar nekaj časa, povedal najprej, in se, ko so ga ljudje okoli njega obvestili, kaj se je zgodilo, odzval pričakovano.

 | Foto:

 

"Razumem razočaranje navijačev. Veliko razočaranje je tudi v garderobi. To je povsem ljudsko," je diplomatsko dejal. "Trdo moramo delati za točke," je nadaljeval in obljubil, da se bo Maribor potrudil v boju za naslov. "Vse bomo naredili, da bomo na koncu tam, kjer bi radi bili," je povedal trener, ki je z Mariborom pred leti osvojil štiri naslove državnega in bil z njim trikrat pokalni prvak.

O navijačih je moral po tekmi govoriti tudi izkušeni Aleš Mertelj. "Dokler si vsi želimo isto in imamo isti cilj, je dobro," je povedal izkušeni nogometaš, ki je v Mariboru že sedmo leto. "Sporočili so nam, da si želijo zmage. To se od Maribora tudi pričakuje. Pritisk je vedno prisoten," je še dejal in tudi on obljubil velik boj za lovorike. "Še vedno dihamo kot eno in verjamemo v skupni cilj. Osvojiti si želimo prvenstveno in pokalno lovoriko. Nihče nas ne more razdvojiti," je sporočil Gorenjec, ki se je s soigralci sredi tedna uvrstil v finale pokala.

Leta 2013 so se slačili tudi nogometaši Olimpije

Ob zadnjem ravnanju navijačev Maribora se je marsikomu prikradel spomin v oktober leta 2013, ko so nogometaši Olimpije v 14. prvenstvenem krogu sezone 2013/14 pod vodstvom takratnega trenerja Andreja Razdrha ob praznovanju 25. obletnice organizirane navijaške skupine Green Dragons močno razočarali in v Stožicah proti Celju izgubili z 0:2. Takrat so navijači, podobno kot zdaj od Mariborčanov, od nogometašev Olimpije zahtevali, naj slečejo drese, kar so igralci, med njimi tudi nekateri zdajšnji člani ljubljanskega prvoligaša (Nemanja Mitrović, Matic Fink…), tudi storili, nakar so navijači drese zmetali na tla in jim s tem sporočili: "Ne zaslužite si, da bi jih nosili!"

Takole so nogometaše Olimpije leta 2013  | Foto: Takole so nogometaše Olimpije leta 2013

Ne spreglejte