Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
21.19

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nik Omladič Andrej Razdrh

Sreda, 25. 9. 2013, 21.19

4 leta, 10 mesecev

Video: Olimpija z enajstmetrovke do druge zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (1:0).

Ljubljančani so še drugo tekmo zapored zmagali in tako ostali v stiku s klubi pred njimi. Še vedno so na šestem mestu, za današnjimi tekmeci z Obale, ki so vsaj začasno četrti, pa zaostajajo za dve točki. Tokrat je zmago zmajem, ki so večino tekme igrali z igralcem več, zagotovil Nik Omladič z uspešno izvedeno enajstmetrovko v uvodnih minutah dvoboja.

Olimpija je tekmo odločneje začela in prek Nikole Nikezića (z glavo) v tretji in Andraža Šporarja (s 25 metrov) v osmi minuti sprožila nevarna strela. Na drugi strani je Koper, ki je prvič zagrozil v 11. minuti prek Denisa Halilovića, že v 12. minuti na igrišču ostal le z deseterico, saj je Miha Gregorič dobil neposreden rdeč karton, potem ko je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Nikezićem. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Omladič.

Sledila je enakovrednejša igra, pri Olimpiji pa je v ospredje "silil" Marko Vukčević, ki je sprožil še nekaj strelov, a neuspešno. V 25. minuti je le malce premalo natančno meril Boban Jović, deset minut pozneje pa znova Šporar, ki je za nekaj centimetrov zgrešil stičišče prečke in vratnice. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija v prvem polčasu.

V uvodu drugega dela igre je nevarno meril Dražen Pilčić, ko je sprožil iz obrata s petih metrov, izkazal pa se je Elvis Džafić. Sledilo je obdobje brez večjih priložnosti, domači so sicer prek Nikezića v 57. minuti zatresli mrežo gostov, a iz prepovedanega položaja. Na naslednji nevarnejši strel so gledalci v Stožicah čakali vse do 80. minute, ko je Omladič s strelom po tleh žogo poslal malo mimo vratnice. Do konca tekme je nato na drugi strani malo ogrozil ljubljanska vrata Matej Pučko, a tudi njemu ni uspelo zabiti izenačujočega zadetka.

Olimpija bo v 12. krogu v soboto gostovala pri Krki, Koprčani pa bodo gostili Maribor.

Ne spreglejte