Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Damjan Bohar NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 20.00

6 let, 7 mesecev

Damjan Bohar

Velika vrnitev fanta, ki lahko spet postane evropski junak

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Damjan Bohar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Prekmurski nogometaš Damjan Bohar je po dveh letih, na kateri bi najraje čim prej pozabil, spet na glavnem odru. Lahko po treh letih spet postane junak evropskega Maribora?

Maribor bo povratno tekmo play-offa za ligo prvakov, na kateri bo lovil zaostanek s prve tekme (1:2), igral v torek ob 20.45. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi bo pripadla Italijanu Gianluci Rocchiju.


Pred tremi leti je bil star 22 let, živel je svoje sanje. Po preskoku iz Mure v Maribor je postal eden od glavnih mož, ki so pod vodstvom Anteja Šimundže na noge spravili nogometno Slovenijo. Ob uvrstitvi Maribora v ligo prvakov po 15 letih čakanja je bil eden od glavnih junakov.

Zadel je za zmago nad Maccabijem Tel Avivom v 3. krogu kvalifikacij, zatresel je tudi mrežo Celtica v play-offu pri remiju z 1:1, kar se je na koncu izkazalo za dovolj za napredovanje. Potem je navdušil še v skupinskem delu in se med strelce vpisal ob veliki točki v Gelsenkirchnu proti Schalkeju (1:1). Pomembno vlogo je igral tudi v prvenstvu in bil eden izmed nosilcev pohoda na nov naslov, prebil se je vse do reprezentance.

Veselje po golu Schalkeju | Foto: Getty Images Veselje po golu Schalkeju Foto: Getty Images Zdelo se je, da je pred njim avtocesta do uspeha, a potem je v naslednjih dveh letih nazadoval. Igral je vse manj, statistika je bila slabša, bil je daleč od statusa, ki ga je imel sprva. Toda letos poleti se je zgodil premik na bolje.

V zadnjem obdobju vse več igra, na zadnjih dveh evropskih tekmah je bil v začetni enajsterici Maribora, v prvenstvu se je nekajkrat izkazal. Nazadnje v soboto, ko je v vsega 18 minutah igre zadel pri zmagi s 3:2 nad Krškim.

Zdaj ga čaka nov izziv, ki lahko potrdi, da se je vrnil na oder. Tekma in lov na zaostanek 1:2 proti Hapoelu Be'er Shevi, po kateri lahko postane velik evropski junak Maribora in obudi svojo nogometno pot.

Vročica, ki jo je mogoče čutiti v mestu

"V Mariboru je mogoče čutiti pravo nogometno vročico. V mestu nas ljudje ogovarjajo, prosijo za skupne fotografije in podpise. Vsak igralec čuti, da se dogaja nekaj velikega. To nam daje dodatno energijo, saj vidimo, da mesto diha z nami. To je nekaj fantastičnega," pred tekmo pravi Damjan Bohar, danes 25-letni krilni napadalec Maribora.

Posnetek današnje novinarske konference Maribora:

"Navijači so za nas zelo pomembni, saj so nas že večkrat popeljali do velikih uspehov. Pričakujem, da bo tako tudi tokrat. Ne dvomim o tem, da bodo tako kot vedno naš 12. igralec," je še povedal nekdanji nogometaš Mure, ki se dobro spomni, da je izraelskim moštvom že zabijal gole. In to na najslajši mogoč način. Za zmago z 1:0 nad Maccabijem leta 2014 je zadel v 90. minuti.

Lep spomin, a tudi preteklost

"To je seveda lep spomin, a hkrati preteklost. Če bi se jutri zgodba ponovila, se seveda ne bi pritoževal, saj bi bil rezultat 1:0 odličen za nas. Je pa jasno, da je vseeno, kdo in kdaj ga zabije, samo da se na koncu skupaj z gledalci iskreno veselimo uspeha. To bi bilo nekaj najlepšega za nas," je še povedal na današnji novinarski konferenci, na kateri ga je eden izmed novinarjev iz Izraela vprašal, kdo je boljši. Odgovoril je diplomatsko.

V tej sezoni je dosegel dva gola. Lahko tokrat poskrbi za še enega, najpomembnejšega? | Foto: Grega Valančič/Sportida V tej sezoni je dosegel dva gola. Lahko tokrat poskrbi za še enega, najpomembnejšega? Foto: Grega Valančič/Sportida

Diplomatski odgovor ob Izraelčevem vprašanju

"To je nehvaležno vprašanje. Hapoel je odlična ekipa, kar smo videli že na prvi tekmi. Pomanjkljivosti, ki smo jih videli pri nasprotniku, bomo poskušali obrniti sebi v prid. Bomo videli, kaj bo na tekmi. Kdor se bo veselil ob koncu, bo očitno pokazal več. Takrat bomo lahko rekli, da je boljši," je preudarno odgovoril Bohar, ki se je od mariborske službe za odnos z javnostjo dobro naučil, da je treba biti pri izbiranju besed pazljiv. Ni ponovil napake Valona Ahmedija izpred tekme z mostarskim Zrinjskim, ki je z nekoliko preveč optimistično napovedjo razjezil tudi svojega trenerja Darka Milaniča.

Ne spreglejte