Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 2. 2016,
12.07

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

PSG Chelsea Edinson Cavani Laurent Blanc John Obi Mikel Zlatan Ibrahimović Guus Hiddink

Sreda, 17. 2. 2016, 12.07

5 let, 7 mesecev

Vedno ponavlja, da je to fant z izjemnim talentom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši francoskega prvaka PSG so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov premagali Chelsea z 2:1. Zmagoviti zadetek je dosegel rezervist Edinson Cavani, ki je s tem prekinil golgetersko krizo.

Urugvajski reprezentant Edinson Cavani spada med najboljše napadalce na svetu, a se v zadnjem času v napadu pariškega velikana ni naigral. Prednost je dobil prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović, pred zimskim prestopnim rokom pa so se okrepile govorice, da bi lahko vedno manj zadovoljni Južnoameričan zapustil francosko prestolnico. Trener Laurent Blanc je v napadu od prve minute dalje raje računal na Ibrahimovića, Argentinca Angela di Mario in Brazilca Lucasa Mouro, Cavani pa se je preselil na klop. Tako je bilo tudi na srečanju s Chelseajem. Cavani je priložnost dočakal šele v 74. minuti, ko se je na semaforju na Parku princev svetlikal rezultat 1:1. Le štiri minute pozneje se je trenerju PSG ta poteza obrestovala. Dolgolasi Urugvajec je mojstrsko ušel obrambi Chelseaja in nato zanesljivo premagal Thibauta Courtoisa. To je bil njegov 15. zadetek v sezoni, a šele drugi na zadnjih desetih srečanjih.

To je tudi njegov najpomembnejši zadetek v tej sezoni, saj je francoskim prvakom zagotovil prednost, ki jo bodo branili na povratni tekmi v Londonu. Napredovanje jim zagotavlja že neodločen rezultat. "Presrečen sem. Napadalci živimo od zadetkov. Ko jih dosegamo, ponovno zaživimo. Ta gol je bil zelo pomemben," si je v mikrofon televizijske postaje BeIN Sports oddahnil Cavani.

Blanc srečen za Cavanija

"Srečen sem za Cavija (Edinsona Cavanija, op. p.). Vedno rad ponovim, da je fant z izjemnim talentom. Za njim je zahtevno obdobje. Upam, da mu bo ta zadetek vrnil samozavest. Vedno spodbujam svoje izbrance, njega pa še posebej," je po tesni zmagi nad Londončani zaupal trener Blanc, ki je pred kratkim podaljšal sodelovanje z najboljšim francoskim klubom. V tej sezoni v domačih tekmovanjih sploh še ni izgubil dvoboja, po Franciji pa si želi z zvezdniško zasedbo, ki jo je na Park princev pripeljala bogata denarnica katarskih lastnikov kluba, pokoriti še Evropo.

Mikel v nekaj minutah od osmoljenca do junaka

Prvi zadetek za PSG je s prostega strela dosegel Zlatan Ibrahimović. Švedu je na pomoč priskočila sreča, saj se je žoga odbila od Johna Obija Mikela, ki je stal v živem zidu angleških prvakov, spremenila smer in se odkotalila v gostujočo mrežo. Nigerijcu ni bilo do smeha, saj je pred tem poskrbel za prekršek nad Lucasom in s tem Parižanom omogočil tako veliko priložnost. Žalost Mikela pa ni trajala dolgo.

Le šest minut pozneje, v izdihljajih prvega polčasa, je izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru in izenačil na 1:1. Najprej je bil osmoljenec, nato pa že junak. To je bil šele njegov drugi zadetek za Chelsea.

Blanc je bil jezen, Hiddink pa vse stavi na povratno tekmo

Prejeti zadetek je v slabo voljo spravil trenerja PSG. "To me je zelo razjezilo. Zmagali smo z 2:1, kar pa ni velika prednost. Po eni izmed naših najboljših tekem bi si zaslužili še boljši rezultat," je potožil Blanc in dodal, da so njegovi izbranci v tej sezoni verjetno bolje igrali le še v gosteh pri Realu.

Gostje so si priigrali nekaj nevarnih strelov, največjo priložnost pa je v prvem polčasu zapravil Diego Costa. Takrat se je izkazal nemški vratar Kevin Trapp, saj je z izjemno reakcijo strel Brazilca s španskim potnim listom preusmeril v prečko.

"Izgubili smo, a ne z usodnim rezultatom. Poraz ni nikoli dober, a igramo še povratno tekmo. Dosegli smo zadetek v gosteh, ki nam lahko pride še zelo prav. Nasproti nam je stala zelo močna ekipa, težko je igrati s PSG. Možnosti za napredovanje ostajajo 50:50," je dejal začasni strateg Chelseaja Guus Hiddink. Na povratni tekmi mu preboj v četrtfinale lige prvakov omogoča že tesna zmaga z 1:0.

Ne spreglejte