Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
29. 11. 2012,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 29. 11. 2012, 14.16

8 let

Ve, kaj pomeni številka 14 pri Olimpiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Olimpiji, ki bo jesenski del 1. SNL kot vse kaže končala na drugem mestu, dobiva priložnost vedno več mladih igralcev. Eden izmed njih je Anže Zorc, ki nosi "sveto" številko 14.

Na prvoligaški lestvici (s tekmo manj) premočno vodi Maribor. Ljubljančani mu gledajo v hrbet s sedmimi točkami zaostanka. Zaradi tega pa v vrstah Olimpije, kjer so po čudežnem zmagovalnem Razdrhovem nizu (prekinil ga je poraz v Ljudskem vrtu) že začele kapljati sramežljive napovedi o borbi za naslov prvaka, ni čutiti pritiska. "Ni ga, saj smo osredotočeni na vsako tekmo posebej. In vsako želimo dobiti. Če nam bo šlo, bi sčasoma lahko ujeli tudi Maribor, če pa nam ne bo, pa se nam obeta boj za drugo mesto. Upam, da čim prej pobegnemo tekmecem. V soboto pride v poštev le zmaga nad Gorico, da si zagotovimo drugo mesto, ki si ga tudi zaslužimo. Potem gremo lahko sproščeno na priprave in se dobro pripravimo na spomladanski del," v pogovoru za Sportal Anže Zorc ni skrival visokih ambicij. Prepričan je, da bi lahko Olimpija v jesenskem delu pokazala še več, kar bi se poznalo pri večjem številu osvojenih točk. "Lahko bi, če bi trener Razdrh prišel že prej in nas vodil od začetka sezone. Vidi se, da dobro dela z nami. Ekipo je podrobno spremljal že prej, predvideval, da bi lahko Šiljak odšel, in se nato hitro prilagodil. Naredil je tako postavo, s katero zmagujemo. In veliko nas je mladih. Če bomo še naprej tako dobro delali, lahko prilezemo še daleč," vidi svetlo prihodnost.

Z Andrejem Razdrhom je sodeloval že v mladinski ekipi. Opaža, da so treningi članske in mladinske ekipe podobni, da pa je zdaj prisotna malce večja trenerjeva avtoriteta, kar ga ne preseneča. Vendarle je govora o članski ekipi, ki nastopa v najmočnejšem tekmovanju.

Šiljak ni našel pravega recepta

Njegov vrstnik Miha Zajc, tudi reprezentant Slovenije do 19 let, se je nedavno odpravil na Otok, kjer se dokazuje v Manchestru. Če nadarjenega Primorca mikajo tuja okolja, bi Zorc raje ostal še nekaj let zvest domačemu. In to v dresu, ki ga obožuje. Dresu Olimpije. "Z njo bi rad osvajal tudi lovorike. V Sloveniji bom ostal vsaj še nekaj let, saj se še ne počutim tako zrelega, da bi razmišljal o tujini. Glede Mihe je pri njem drugače. On je posojen, igra za mladinsko ekipo, vezan pa je na Bravo," je povedal o najstniku, ki je kot meteor zablestel na tekmi z Muro 05. Zanimivo je, da se je končala z rezultatom 3:1. Prav tako kot tista 6. novembra 2011, ko so v Ljubljani padli Prekmurci z enakim rezultatom, v dresu Olimpije pa je debitiral Zorc. Takrat še pod vodstvom Dušana Kosiča. "Kosič in Razdrh sta prava trenerja, ki bi ju rad izpostavil. Šiljak? Kaj pa vem, ekipa pri njem ni dala tistega, kar je zmožna. Je pa tudi dobil 'ostanke' od Prašnikarja. Bilo je težko, poskušal je sestavljati ekipo, ki pa je padala po porazih. Ni našel pravega recepta. Čutil se je krč, po porazih je bilo napeto celo na treningih," se je spominjal neprepričljivega vstopa v sezono, ki je po porazu v Kidričevem poskrbel za val sprememb.

Pri Olimpiji nosi "sveto" številko 14, ki jo je v preteklosti nosil ljubljenec navijačev Sebastjan Cimerotić. "Ko sem podpisoval pogodbo, je bila številka 14 še prosta. Vesel sem, da so mi jo dali. To je verjetno želja vsakogar, saj vemo, kaj pomeni pri Olimpiji." Od nogometnih zvezdnikov bi najraje posnemal Ronaldinha, ki ga je navdušil z mojstrovinami v obdobju, ko je blestel pri Barceloni. Pri Olimpiji je rad vpijal znanje od Dareta Vršiča, velik vtis pa je nanj pustil tudi "Cime". "Je zelo prijazen. Nam, mlajšim igralcem, je bil največji prijatelj," se je spominjal kratkega druženja z nekdanjim reprezentantom. V tej sezoni je zbral devet nastopov, dvakrat pa se vpisal tudi med strelce. Obakrat ob visokih domačih zmagah nad Aluminijem in Triglavom. Če bo nadaljeval tradicijo, bi lahko "ponovil" vajo tudi v soboto, ko se bodo "zeleno-beli" predstavili še zadnjič v tem koledarskem letu.

Nogometaši Olimpije se na sklepno dejanje jesenskega dela, v soboto bodo v Stožicah pričakali Gorico, pripravljajo na blatnem igrišču v Duplici pri Kamniku. Nato sledi zimski počitek, ki ga bodo Ljubljančani, kot vse kaže, pričakali na drugem mestu. "Prvenstvo je res dolgo in naporno. Vidi se, da smo že utrujeni. Ampak saj smo mladi in bomo že zmogli," je v smehu pojasnil Sportalu Anže Zorc, eden izmed predstavnikov vedno bolj prepoznavne najstniške garde, ki je s prihodom Andreja Razdrha dobila pomembno mesto v ekipi. Ne sestavljata je le on in najboljši strelec Andraž Šporar (oba letnik 1994), manj kot 20 pomladi štejejo tudi Rok Baskera (deset nastopov), Nik Kapun (trije), Kenan Bajrić (dva), Aleksander Topić (dva) ter Marko Nunič in Miha Zajc, ki sta zbrala en nastop. Slednji morda tudi zadnjega v dresu "zmajev".

Ne spreglejte