Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 3. 2015,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marko Šuler Andraž Šporar Aleksandar Rodić Miran Burgič Ezekiel Henty NK Olimpija NK Olimpija slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 6. 3. 2015, 11.20

8 let

V Stožicah ga je zanašalo proti slačilnici Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski reprezentant Marko Šuler je v sredo na štadionu, ki ga pozna zelo dobro, pomagal Mariboru do prestižne zmage ter priznal, da so ga napadalci Olimpije na večnem derbiju namučili.

Pred leti je bil Marko Šuler standardni član udarne enajsterice slovenske reprezentance, nato pa je zaradi pogostih zdravstvenih težav in neigranja v tujih klubih izgubil mesto. Povrniti si ga je nameraval s selitvijo v Maribor, kjer so ga sprejeli odprtih rok, on pa je vijoličastim vrnil zaupanje z dobrimi predstavami in jim pomagal do številnih podvigov. Postal je slovenski prvak in se z Mariborom zavihtel v skupinski del lige prvakov, se vmes zapletel tudi v nerodno afero o namišljenem kapetanu, misel o tem, da bi se še vrnil v reprezentanco, pa je zavrgel lani, ko je sporočil, da je v državnem dresu že odigral svoje.

Se je 31-letni Korošec v Stožicah kaj spominjal reprezentančnih zgodb, ki jih je izkušal v slovenskem dresu? "Seveda. Spominov je bilo ogromno, čeprav je zanimivo, da sem bil tu večkrat v domači kot pa gostujoči slačilnici. Resda so spomini lepši na Maribor kot pa na ta objekt, čeprav je lep. Kot je znano, sem reprezentančno zgodbo končal in grem dalje le z Mariborom. Je pa v našem klubu veliko reprezentantov, tudi mladih. Imamo močno ekipo, ogromno potenciala in prepričan sem, da bo iz Maribora prišlo še veliko igralcev, ki bodo nastopali v Evropi in slovenski reprezentanci," je prepričan eden najbolj izkušenih branilcev v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki je za izbrano vrsto odigral 39 tekem.

Rezervisti Olimpije te lahko hitro kaznujejo

Na sredinem derbiju je bil od začetka zadolžen za pokrivanje najboljšega napadalca Andraža Šporarja, ki mu je na začetku dvoboja zadal veliko težav, ga v četrti minuti preigral in si pripravil edino priložnost na tekmi, njegov strel pa je švignil mimo vratnice. Nato je moral prvi strelec Olimpije po poškodbi zadnje stegenske mišice z igrišča. Je to olajšalo delo mariborski obrambi?

"Niti ne. Olimpija ima zelo dobre posameznike. Henty je bil določena neznanka, nisem ga prav dobro poznal, a je zelo hiter in neugoden. Kdor pri Olimpiji pride s klopi v igro, te lahko hitro kaznuje. Prišla sta Burgič in Rodić, tako da nam ni bilo dosti lažje. Olimpija ima dobro ekipo in je dobrodošlo, da se bori za mesta, kamor tudi spada," je pohvalil rezerviste Olimpije, med njima sta tudi njegova nekdanja soigralca pri "šampionski" Gorici, Aleksandar Rodić in Miran Burgič, ki z izkušnjami pomagata zeleno-belim, pri "njegovi" Gorici pa je prvi stik s slovenskim nogometom našel tudi Ezekiel Henty.

Napadalci Olimpije v sredo niso premagali mariborske obrambe, ki je Handanovićevo mrežo ohranila nedotaknjeno in na lestvici poskočila na prvo mesto. "Lepo je osvojiti točke na derbiju, na katerem je bilo kaj videti. Gledalci so lahko spremljali všečno tekmo na evropski ravni, a prvenstvo je maraton. Pomembno je le, kje si na koncu," trezno dodaja Korošec, ki razmišlja le o vsaki prihodnji tekmi in noče preveč pogledovati na razpredelnico.

V Celje po nove točke in z željo, da ostanejo zdravi

Maribor se bo v soboto v zgodnjih popoldanskih urah mudil v Celju, kjer ga čaka zelo trd oreh. Celjani so neporaženi vse od 27. julija 2014. "Nekaj stvari je še odprtih, mi pa gremo v Celje po nove točke. Upam, da tudi nas viroza ne vrže iz tira," se je spomnil na težave Celjanov, ki so zaradi virusa influence prejšnji teden ostali brez osmih igralcev. Zdravstveno stanje v taboru Celjanov je zdaj že boljše.

Z virusno okužbo so imeli opravka tudi nekateri nogometaši Maribora. Šulerjev stanovski kolega Arghus zaradi bolezni ni odpotoval na večni derbi v Ljubljano, ampak je ostal doma, pred njim so se virusi poigrali z Željkom Filipovićem, ki pa je hitro okreval in v Stožicah sodeloval pri zmagi.

"Tudi sam sem imel nekaj težav. Imel sem slab dan ali dva in se boril, da me ni pobralo. Zdaj je nastopilo res eno čudno obdobje. Upam, da nas ne vrže iz tira," si je zdravja zaželel Šuler. Čez tri dni bo dopolnil 32 let. Za začetek si želi, da bi jih praznoval na prvem mestu, to pa bi pomenilo, da bi v Celju ostali neporaženi.

Ne spreglejte