Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2023,
12.20

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Javier Tebas Real Madrid La Liga špansko prvenstvo Athletic Bilbao Unai Simon

Sobota, 19. 8. 2023, 12.20

8 mesecev, 2 tedna

Snemanje nogometašev

V Španiji burijo duhove kamere v slačilnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Carlo Ancelotti | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Organizator tekmovanj španskega nogometnega prvenstva La Liga je v letošnji sezoni televizijskim ekipam dovolil snemanje nogometašev v garderobah pred začetkom tekem, a nekateri igralci temu nasprotujejo, saj menijo, da televizijske kamere predstavljajo vdor v njihovo zasebnost, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Barcelona
Sportal Barcelona se je rešila, Oblak do točke, Real na vrh

Athletic Bilbao je v prvem krogu gostil Real Madrid, kamera pa je posnela baskovske nogometaše, ko so pred odhodom na igrišče stadiona San Mames molili Oče naš. Posnetek se je kmalu razširil po družbenih omrežjih.

"Slačilnica na našem stadionu ali katerem koli drugem je nekaj osebnega, nekaj zasebnega. Prostor samo za nas," je dejal Unai Simon, 26-letni vratar Athletica in španske reprezentance.

"V njej se želimo miselno zbrati, imamo svoje rituale, govorimo osebne stvari ljudem, ki jim zaupamo," je dodal na novinarski konferenci v Bilbau. Ekipa Athletica, v kateri igrajo le Baski, ima že desetletja navado, da se pred odhodom na igrišče zbere v krogu v garderobi in zmoli Oče naš. V preteklosti je molitev vodil duhovnik, že leta pa to počne kapetan ekipe. Vsi igralci spoštujejo običaj ne glede na versko prepričanje.

"In zakaj bi morali vsi vedeti, h kateremu svetniku molite,? se sprašuje Unai Simon. | Foto: Guliverimage "In zakaj bi morali vsi vedeti, h kateremu svetniku molite,? se sprašuje Unai Simon. Foto: Guliverimage

Nogometaši v črtastih rdeče-belih dresih in črnih kratkih hlačah so se prejšnji konec tedna počutili neprijetno, ko so zagledali kamero, uperjeno vanje. "Potem pomisliš, da je morda bolje, da si ščitnik natakneš ali čevlje obuješ drugače, ne tako, kot si vajen ali rad delaš," je dejal Simon. "In zakaj bi morali vsi vedeti, h kateremu svetniku molite? Igralci imamo različne navade, ki jih ne želimo deliti z drugimi," je pripomnil vratar.

Ponudbo zavrnili le pri Realu

Javier Tebas išče nove načine za zaslužek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Javier Tebas išče nove načine za zaslužek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko La Liga, ki jo vodi Javier Tebas, nenehno išče nove načine za zaslužek, zato je ta mesec klubom predlagala snemanje nogometašev izven igrišča. Če se bodo dogovorili, bodo klubi v zameno dobili dodaten denar od televizijskih pravic. Več snemanja in več raznolikih vsebin bodo dovolili, več denarja bodo dobili.

V skladu s tem dogovorom bodo imele prost vstop v slačilnice televizije, ki imajo kupljene pravice za televizijske prenose tekem. Od 20 prvoligašev so takšno ponudbo zavrnili le pri Real Madridu. Predsednik kraljevega kluba iz prestolnice Florentino Perez je namreč v slabih odnosih s Tebasom.

"Mislim, da ima Real Madrid pravico, da ne privoli, to pravico mu je dalo sodišče," je na novinarski konferenci v Madridu povedal trener Real Madrida Carlo Ancelotti. "Nesmiselno je postaviti kamero v garderobo," je poudaril.

"Nesmiselno je postaviti kamero v garderobo," poudarja Carlo Ancelotti. | Foto: Reuters "Nesmiselno je postaviti kamero v garderobo," poudarja Carlo Ancelotti. Foto: Reuters

Iz La Lige so sporočili, da je njihov cilj približati igralce gledalcem in s tem izboljšati vsebino televizijskih prenosov. Poleg vstopa v slačilnice so snemalci posneli intervjuje s trenerji pred tekmami in ob polčasu, mikrofoni pa so bili postavljeni tudi med odmorom za osvežitev, ko so igralci pili vodo iz plastenk, trenerji pa so jim dajali navodila.

Nicolo Zaniolo
Sportal Izločili Olimpijo in ostali brez zvezdnika, ruska okrepitev v Celju
Ne spreglejte