Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 8. 2023,
17.01

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

NK Celje Jegor Prucev Genoa Marseille Ruslan Malinovski Nicolo Zaniolo nogometna tržnica poletni prestopni rok

Sobota, 19. 8. 2023, 17.01

8 mesecev, 1 teden

Nogometna tržnica, 19. avgust

Izločili Olimpijo in ostali brez zvezdnika, ruska okrepitev v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Nicolo Zaniolo | Nicolo Zaniolo je za Azzurre zbral 13 nastopov. | Foto Reuters

Nicolo Zaniolo je za Azzurre zbral 13 nastopov.

Foto: Reuters

Slovenski nogometni podprvak Celje je dobil novo okrepitev. Beograjska Crvena zvezda je Celjanom za eno leto posodila ruskega napadalno usmerjenega vezista Jegorja Pruceva, so poročili iz kluba.

Ivan Brnić
Sportal Maribor potrdil odhodno bombo, Portugalec nova okrepitev Olimpije

Dvajsetletnik, ki se znajde tudi na krilnem položaju, je nogometno pot začel pri Akademiki, pri 17 letih pa postal član prvoligaša iz Sočija.

Na jugozahodu Rusije je bil najprej član mladinske ekipe, prve minute v članskem nogometu pa je dočakal v 6. krogu sezone 2020/21, ko je vstopil na tekmi proti Krasnodarju. Sezono pozneje je preživel na posoji, najprej pri Tekstilščiku in Neftehimiku, skupno pa je v drugi ruski ligi na 37 tekmah dosegel pet zadetkov ter dodal še štiri asistence.

Sledil je prestop v srbsko prestolnico. Prucev je avgusta lani Soči zamenjal za Crveno Zvezdo. Kot član rdeče-belih je v lanski sezoni zaigral na 13 obračunih in srbskemu prvoligašu pomagal do dvojne krone.

"Vesel sem, da sem postal član Celja. Ko sem govoril s trenerjem Albertom Riero, mi je predstavil svojo vizijo zame in vedel sem, da prihajam v izjemno ambiciozen klub, kjer bom imel možnost, da se dokažem. Pričakovanja so visoka, želel pa sem si, da najdem ekipo, ki se bo tako kot Crvena zvezda borila za lovorike v državnem prvenstvu in pokalu. To sem v Celju dobil, zdaj pa je na meni, da si izborim čim večjo minutažo in pokažem, česa sem sposoben," je dejal Prucev, za katerega je Crvena zvezda Sočiju lani plačala 900.000 evrov odškodnine.

Izločili Olimpijo in ostali brez zvezdnika

O tem, kako močen igralski kader ima turški prvak Galatasaray, ki je nedavno v kvalifikacijah za ligo prvakov dvakrat premagal Olimpijo, priča tudi podatek, kako je rumeno-rdeče zapustil Nicolo Zaniolo. Italijanski zvezdnik bo kot posojen igralec turškega velikana igral na Otoku za Aston Villo, ki je Turkom plačala pet milijonov evrov.

Italijanski reprezentant Nicolo Zaniolo, ki so ga v začetku sezone pestile zdravstvene težave, ne bo nadaljeval sezone v Turčiji. Do konca sezone se bo dokazoval v angleškem prvenstvu. Aston Villa ga je do konca sezone pripeljala za pet milijonov evrov, nato pa bi lahko odkupila njegovo pogodbo za okrog 35 milijonov evrov. 24-letni Italijan bo v klubu iz Birminghama v zvezni vrsti zapolnil vrzel po poškodbi Emija Buendie.

Aston Villa je v uvodnem krogu premierleague doživela prepričljiv poraz proti Newcastlu (1:5), za dalj časa pa po poškodbi kolena izgubila še branilca Tyrona Mingsa. Zaniolo, 13-kratni italijanski reprezentant, se je Galatasarayu pridružil februarja. Je četrta poletna okrepitev Aston Ville. Pred njim so na Villa Park prišli še Pau Torres (Villarreal), Youri Tielemans (Leicester) in Moussa Diaby (Bayer Leverkusen).

Ruslan Malinovski bo znova igral v serie A. | Foto: Guliverimage Ruslan Malinovski bo znova igral v serie A. Foto: Guliverimage Malinovski se je vrnil na Apeninski polotok

Ukrajinski nogometni reprezentant Ruslan Malinovski bo v novi sezoni kot posojen igralec francoskega Marseilla igral za Genoo v serie A, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP. Tridesetletni igralec sredine igrišča iz Ukrajine je bil med letoma 2019 in 2022 soigralec Slovenca Josipa Iličića pri Atalanti iz Bergama.

V začetku tega leta je prestopil v Marseille, zdaj pa ga je francoski klub odstopil novemu članu elitnega italijanskega ligaškega tekmovanja iz Genove, ki se je v minuli sezoni pod vodstvom nekdanjega italijanskega reprezentanta Alberta Gilardina vrnil v serie A. Malinovski, ki ga krasi močan strel z levo nogo, je od leta 2015 stalni član ukrajinske izbrane vrste. V tem času je odigral 55 tekem in dosegel sedem golov.

Ne spreglejte