Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
7. 12. 2016,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Lyon Sevilla nogomet Dinamo Zagreb Köbenhavn Petar Stojanović Benjamin Verbič Kevin Kampl Thomas Tuchel Zinedine Zidane Real Madrid Borussia Dortmund liga prvakov

Sreda, 7. 12. 2016, 13.10

6 let, 6 mesecev

Pred sredinimi tekmami 6. kroga lige prvakov

V Madridu bo pokalo, se bo Verbič pridružil Kamplu in Oblaku?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Zinedine Zidane | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Danes se bo končal skupinski del lige prvakov. Dobili bomo še zadnji dve ekipi, ki se bosta uvrstili med najboljših 16 ekip. V igri za to so še štiri ekipe, med njimi tudi danski Köbenhavn, za katerega igra slovenski nogometaš Benjamin Verbič. Vroče bo tudi na Santiagu Bernabeu, kjer bo Real, če želi skočiti na prvo mesto v skupini, moral premagal dortmundsko Borussio.

Nemški velikan ima pred zadnjo tekmo skupinskega dela dve točki prednosti pred galaktiki, kar pomeni, da bodo morali ti pred domačimi gledalci zmagati, če želijo na prvo mesto. ''Vse bomo naredili, da to tekmo dobimo. To je za nas finale in to se vidi tudi na obrazih mojih izbrancev. Osvojili so že veliko lovorik, a so še vedno lačni zmag in profesionalni. Želimo si končati na prvem mestu,'' je odločen trener Reala Zinedine Zidane, ki bo nocoj na klopi Madridčanov sedel na okroglem 50. dvoboju.

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV.

Borussia se v Madridu ne počuti domače

Tako Real kot Borussia si želita prvega mesta v skupini.  Prva tekma v Dortmundu se je končala z 2:2. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tako Real kot Borussia si želita prvega mesta v skupini. Prva tekma v Dortmundu se je končala z 2:2. Foto: Guliverimage/Getty Images Prva medsebojna tekma v Dortmundu se je končala z remijem (2:2). Takrat je dolgo kazalo na zmago Reala, a je točko Nemcev v 87. minuti prinesel Andre Schürrle.

Nemci na Santiago Bernabeu ne prihajajo z mislijo, da so že vse storili, saj si želijo dokazati, da na prvem mestu niso po naključju. ''Pomembno je končati na prvem mestu v skupini in dokazati, da si to zaslužimo. Zmaga ali remi na takem štadionu bi bila za nas velika motivacija za naprej. Zame končati na prvem mestu ne pomeni lažjega tekmeca v izločilnih bojih, tukaj vidim le veliko priložnost, da dobimo dodaten veter v hrbet pred nadaljevanjem sezone,'' je svoje občutke pred spektaklom v Madridu predstavil še trener Borussie Thomas Tuchel.

Borussia bo po letu 1998 še petič igrala na Santiagu Bernabeu. Real jo je doma premagal kar štirikrat, enkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. A Nemci za obstanek na prvem mestu v skupini potrebujejo le točko.

Na drugi tekmi skupine C bo Legia gostila Sporting. Tekma bo odločala o tem, kdo bo spomladi igral v ligi Europa. V boljšem položaju so nogometaši iz Lizbone, ki imajo dve točki več kot Poljaki. Tem evropsko pomlad zagotavlja le zmaga in tri točke.

Kevin Kampl v tem koledarskem letu ne bo več igral. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl v tem koledarskem letu ne bo več igral. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lekarnarji brez poškodovanega Kampla

V skupini E je, kar se tiče potnikov v osmino finala, že vse odločeno. Monaco si je že zagotovil prvo mesto v skupini in bo na večerni tekmi proti Bayerju, ki si je prav tako že zagotovil napredovanje, spočil vse pol ekipe. Tekmo, ki ne odloča o ničemer več, bo izpustil tudi Kevin Kampl, ki se je spet poškodoval.

Na drugi tekmi v tej skupini bo Tottenham branil točko prednosti pred CSKA. Londončanom za ligo Europa zadošča že točka, Rusi pa potrebujejo zmago.

Italijan pripeljal rezerviste, za Verbiča malo možnosti

Če se bo želel Benjamin Verbič v izločilnih bojih pridružiti Janu Oblaku in Kevinu Kamplu, bo potreboval mali čudež, saj ni odvisen le od sebe. | Foto: Sportida Če se bo želel Benjamin Verbič v izločilnih bojih pridružiti Janu Oblaku in Kevinu Kamplu, bo potreboval mali čudež, saj ni odvisen le od sebe. Foto: Sportida Tako kot Monaco bo v skupini G svoje najboljše može spočil angleški prvak, ki si je že krog pred koncem zagotovil prvo mesto v skupini. To so slabe novice za Benjamina Verbiča, ki s Köbenhavnom še ni obupal nad uvrstitvijo v osmino finale lige prvakov.

A glede na to, da je Claudio Ranieri, trener Leicestra, doma pustil vse nosilce, to nikakor niso dobre novice za Dance. ''Če bi morali zmagati, bi najverjetneje prišel v Porto z vsemi orožji, zdaj pa sem lahko spočil najboljše. Vseeno mislim, da imamo zelo dobro ekipo in fantje, ki do zdaj niso veliko igrali, si zaslužijo, da dobijo priložnosti,'' je svojo odločitev, ki se Dancem ne bo zdela ravno športna, obrazložil italijanski strokovnjak. Ta je doma pustil nosilce, kot so Jamie Vardy, Riyad Mahrez, Andy King, Robert Huth in Islam Slimani.

Verbičevi bodo nocoj tri točke lovili v Belgiji in upali, da rezervisti lisic pripravijo čudež pri Portu. Tudi če se ne izide po njihovih željah, bodo Danci evropsko pot nadaljevali vsaj v ligi Europa.

Sevilla je v dobrem položaju, a Lyon v zadnjem času igra izjemno dobro. | Foto: Reuters Sevilla je v dobrem položaju, a Lyon v zadnjem času igra izjemno dobro. Foto: Reuters

Sevilla ali Lyon?

Zadnji dan zadnjega kroga skupinskega dela bo najbolj zanimivo v skupini H. Edini, ki si je že zagotovil napredovanje, je Juventus. A italijanski prvak si želi tudi prvega mesta, zato bo moral pred domačimi gledalci premagati Dinamo Petra Stojanovića. To ne bi smel biti pretežek zalogaj, čeprav se želijo Zagrebčani od Evrope posloviti z dvignjeno glavo. Hrvaški prvak je na prvih petih tekmah zabeležil pet porazov.

Za edino še preostalo mesto v osmini finala se bosta v Franciji udarila Lyon in Sevilla. Špancem zadostuje točka, Lyon pa reši le zmaga. Pa še to ne kakršnakoli, saj je prvo tekmo v Andaluziji z 1:0 dobila Sevilla. Francozi morajo Špance premagati z dvema zadetkoma razlike, če želi med 16 najboljših ekip v ligi prvakov.

Vse tekme se bodo začele ob 20.45.

Skupina E

Tottenham - CSKA Moskva

Tottenham: Lloris; Trippier, Wimmer, Carter-Vickers, Rose; Winks, Carroll; N'Koudou, Onomah, Son; Kane.
Manjkajo: Alderweireld, Lamela, Davies, Janssen

CSKA: Akinfeev; Nababkin, V. Berezutski, A Berezutski, Schennikov; Natcho, Golovin, Tošić, Wernbloom, Milanov; Traoré.
Manjkajo: Eremenko, Cauņa, Pomazun
Vprašljiv: Mário Fernandes

Bayer Leverkusen - Monaco

Bayer Leverkusen: Leno; Henrichs, Jedvaj, Dragović, Wendell; Havertz, Aránguiz, Baumgartlinger, Brandt; Hernández, Hakan Çalhanoğlu.

Manjkajo: Volland, Mehmedi, Kampl, Bender, Bellarabi
Vprašljiv: Ömer Toprak

Monaco:
De Sanctis; Jemerson, Diallo, Mendy, Raggi; Dirar, Moutinho, Bakayoko, Boschilia; Carrillo, Germain.
Manjkajo: Subašić, Falcao, Bernardo Silva, Fabinho, Glik, Sidibé

Skupina F

Real Madrid - Borussia Dortmund

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kovačić, Casemiro, Modrić; Vázquez, Benzema, Ronaldo.
Manjkajo: Kroos, Bale, Morata

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Ginter, Papastathopoulos, Bartra; Piszczek, Schmelzer; Weigl, Castro; Dembélé, Reus; Aubameyang.
Manjkajo: Götze, Bürki, Guerreiro, Subotić, Kagawa, S. Bender, Nuri Şahin

Legia Varšava - Sporting CP

Legia: Malarz; Bereszyński, Pazdan, Rzeźniczak, Hloušek; Guilherme, Moulin, Odjidja, Radović, Kucharczyk; Prijović.
Manjkata: Szymański, Langil
Vprašljiv: Guilherme, Hloušek

Sporting: Rui Patrício; Ricardo Esgaio, Coates, Ruben Semedo, Zeegelaar; William Carvalho, Adrien Silva, Gelson Martins, Bruno César, Bryan Ruiz; Dost.
Manjkajo: Gonçalo Vieira, João Pereira, Campbell, Alan Ruiz, Schelotto

Skupina G

Porto - Leicester City

Porto: Casillas; Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Layún; Corona, Danilo, Óliver Torres, Brahimi; Diogo Jota, André Silva.
Vprašljiv: Otávio

Leicester: Zieler; Hernández, Morgan, Wasilewski, Chilwell; Gray, Drinkwater, Mendy, Albrighton; Musa, Okazaki.
Manjkajo: Schmeichel, Slimani, Huth, Vardy, Mahrez, King, Kapustka
Vprašljiv: Mendy

Club Brugge - København

Club Brugge: Butelle; Van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools; Vormer, Simons, Vanaken; Limbombe, Vossen, Refaelov.
Manjkajo: Engels, Diaby, De Bock, Izquierdo

København: Olsen; Ankersen, Johansson, Jørgensen, Augustinsson; Falk, Delaney, Kvist, Toutouh; Cornelius, Verbič.
Manjkata:
Santander, Amankwaa

Skupina H

Lyon- Sevilla

Lyon: Lopes; Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Rybus; Darder, Gonalons, Tolisso; Ghezzal, Lacazette, Valbuena.
Manjkata: Jallet, Mammana

Sevilla: Sergio Rico; Mercado, Pareja, Rami; Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero; Sarabia, Vietto, Vitolo.
Manjkajo: Franco Vázquez, Trémoulinas, Carlos Fernández
Vprašljiv: Daniel Carriço

Juventus - Dinamo Zagreb

Juventus: Buffon; Sturaro, Benatia, Rugani, Evra; Lemina, Hernanes, Marchisio; Cuadrado, Mandžukić, Higuaín.
Manjkajo: Barzagli, Bonucci, Dani Alves, Pjača
Vprašljiv: Dybala

Dinamo: Livaković; Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić; Soudani, Knežević, Gojak, Pavičić, Ćorić; Fernandes.
Manjkajo: Jonas, Lovren, Antolić, Gonçalo Santos
Vprašljiv: Măţel

Ne spreglejte