Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2016,
22.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

Natisni članek

PSV Eindhoven Rostov Club Brugge Manchester City Bayer Leverkusen Kevin Kampl Ludogorec Razgrad Andraž Šporar Basel Arsenal PSG Köbenhavn Borussia Mönchengladbach Borussia Dortmund Benjamin Verbič Jan Oblak Jan Oblak liga prvakov Miha Mevlja Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Bayern München Petar Stojanović Dinamo Zagreb Juventus

Sreda, 7. 12. 2016, 22.32

6 let, 6 mesecev

LIGA PRVAKOV, SKUPINSKI DEL (6. KROG)

Borussia šokirala Real, angleški prvak ponižan, katastrofa Dinama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

Marco Reus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Končan je skupinski del lige prvakov. Borussia Dortmund je v Madridu prekrižala načrte Realu (2:2) in zadržala prvo mesto v skupini. Poškodovani Benjamin Verbič (Köbenhavn) bo spomladi igral v evropski ligi, Petar Stojanović je z Dinamom izgubil pri Juventusu. Porto je s petardo odpihnil oslabljeni Leicester City. Bayern je v torek ugnal Oblakov Atletico, Mihi Mevlji in Rostovu tolažilna nagrada.

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV.

Nogometna poslastica sredinega večera je potekala v Madridu. Evropski prvak Real, ki je v tej sezoni pod vodstvom Zinedina Zidana nepremagljiv, je za skok na prvo mesto potreboval zmago nad rumeno-črnim strojem iz Dortmunda, ki je v 5. krogu mrežo varšavske Legie zatresel kar osemkrat.

Benzema osrečil navijače Reala

Ko je Karim Benzema v 53. minuti povedel Real v vodstvo z 2:0, se je zdelo, da je zmagovalec odločen. A ni bilo tako ... | Foto: Reuters Ko je Karim Benzema v 53. minuti povedel Real v vodstvo z 2:0, se je zdelo, da je zmagovalec odločen. A ni bilo tako ... Foto: Reuters Dvoboj se je začel bolje za gostitelje. V 28. minuti je bele baletnike v vodstvo popeljal Francoz Karim Benzema. Izkoristil je odlično podajo Danija Carvajala, prehitel branilce Dortmunda in se vpisal med strelce.

V nadaljevanju prvega polčasa so nekajkrat nevarno zapretili tudi gostje iz Nemčije, a se je izkazal vratar Reala Keylor Navas. Pritisk Borussie je bilo občutiti tudi na začetku drugega dela, ko je nekajkrat zadišalo po izenačenju, nato pa je Benzema v 53. minuti dosegel še drugi zadetek (tokrat z glavo) in poskrbel, da so si navijači baletnikov oddahnili. Podajo je prispeval Kolumbijec James Rodriguez.

Bliskovit protinapad za končnih 2:2

Afričan Pierre-Emerick Aubameyang, dolgoletna želja madridskega kluba, je v 61. minuti znižal na 1:2, nato pa prispeval še podajo za izenačenje. | Foto: Reuters Afričan Pierre-Emerick Aubameyang, dolgoletna želja madridskega kluba, je v 61. minuti znižal na 1:2, nato pa prispeval še podajo za izenačenje. Foto: Reuters Veliko vodstvo Reala ni trajalo v nedogled. Gostje so se hitro vrnili v igro. V 61. minuti je najboljši strelec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang znižal zaostanek na 1:2. Porurskemu velikanu je za uresničitev sanjskega načrta manjkal le še zadetek. Prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo je imel v 78. minuti "na nogi" žogico za končno zmago, a je iz ugodnega položaja zatresel okvir vrat. Lepa priložnost je splavala po vodi.

To se je gostiteljem maščevalo v zadnjih minutah srečanja. Ko je Marcelo v napadu izgubil žogo, je Aubameyang v bliskovitem in tehnično brezhibno izvedenem protinapadu kot na pladnju zaposlil Marca Reusa. Rezervist Borussie je brez večjih težav zatresel domačo mrežo in šokiral domače občinstvo.

Real bo tako ponedeljkov žreb osmine finala dočakal v drugi jakostni skupini, v kateri bo podobno kot Bayern najbolj neželen tekmec zmagovalcev skupin. Možni tekmeci Reala, ki brani naslov, so Arsenal, Juventus, Leicester City, Monaco in Napoli. 

Kampl in Verbič poškodovana, Stojanoviću 16 minut

Porto je v prvem polčasu kar trikrat premagal oslabljeno postavo vodilnega Leicester Cityja. Na koncu je premagal lisice s 5:0. | Foto: Reuters Porto je v prvem polčasu kar trikrat premagal oslabljeno postavo vodilnega Leicester Cityja. Na koncu je premagal lisice s 5:0. Foto: Reuters Lekarnarji iz Leverkusna so brez poškodovanega Kevina Kampla, ta letos ne bo več stopil na igrišče, zlahka opravili s skoraj rezervno postavo Monaca, ki je že imel zagotovljeno prvo mesto. 

Köbenhavn Benjamina Verbiča je bil še drugič v tej sezoni usoden za belgijskega prvaka. Na gostovanju ga je ugnal z 2:0, Vojničan pa zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje. Če bi Leicester City v gosteh presenetil Porto, bi si danski prvaki zagotovili celo napredovanje med 16 najboljših. Na Portugalskem vendarle ni bilo presenečenja, saj je nekdanji klub Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina pomendral z oslabljenimi angleškimi prvaki (5:0).

Zagrebški Dinamo je bil s Petrom Stojanovićem neuspešen tudi v zadnjem krogu. Izgubil je še šestič zapored in spet ostal brez zadetka. Skupna razlika v zadetkih znaša 0:15. Ljubljančan je dvoboj začel na klopi za rezervne igralce, v igro pa vstopil v 74. minuti, ko so modri iz Zagreba že izgubljali z 0:2. Juventus je potrdil prvo mesto, v osmino finala pa se je po remiju brez zadetkov v Lyonu uvrstila še Sevilla.

Prvi poraz Oblakovega Atletica

Jan Oblak je z Atleticom izgubil na gostovanju na Bavarskem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je z Atleticom izgubil na gostovanju na Bavarskem. Foto: Guliverimage/Getty Images V torkovem derbiju se je nemški prvak uspel maščevati Atleticu za poraz v Madridu, vseeno pa mu zmaga, kar se tiče razvrstitve na lestvici, ni prav nič pomagala. Atletico si je že pred zadnjim krogom zagotovil najboljše izhodišče.

Edini zadetek je na Allianz Areni dosegel poljski napadalec Robert Lewandowski, ki je v prvem polčasu neubranljivo zadel s prostega strela. Jan Oblak je bil povsem brez moči. 

V isti skupini se je v Eindhovnu odločalo o tretjem mestu. Evropsko pomlad si je z Rostovom zagotovil Miha Mevlja (0:0), ki je za rusko ekipo odigral celotno srečanje. 

Turek zasenčil Messija

Arda Turan je za Barcelono dosegel tri zadetke in prispeval še podajo za zadetek Lionela Messija. | Foto: Reuters Arda Turan je za Barcelono dosegel tri zadetke in prispeval še podajo za zadetek Lionela Messija. Foto: Reuters Pred zadnjim krogom je bilo v skupini B še vse odprto, na koncu pa sta se v izločilne boje uvrstila Napoli in Benfica. Neapeljčani so si z zmago v Lizboni zagotovili prvo mesto, Portugalcem pa je v osmino finala pomagal Dinamo, ki je s kar 6:0 premagal Bešiktaš.

V skupini A si je prvo mesto z visoko zmago nad Baslom zagotovil Arsenal, izjemni Ludogorec pa je z remijem (2:2) v Parizu skočil na tretje mesto, kar pomeni, da bo v Evropi nastopal tudi spomladi. Andraž Šporar zaradi poškodbe ni kandidiral za dvoboj.

V skupini C je bilo že pred zadnjim krogom vse odločeno. Prvo mesto je zasedla Barcelona, ki je v zadnji tekmi skupinskega dela po zadetku Lionela Messija in hat-tricku Arde Turana razbila Borussio iz Mönchengladbacha, drugi je bil Manchester City, iz skupine pa je izpadel škotski Celtic. Trener Cityja Josep Guardiola je bil po tekmi nezadovoljen s sojenjem Slovenca Slavka Vinčiča, ki je debitiral v najmočnejšem tekmovanju.

Kdo se je uvrstil v izločilne boje lige prvakov:
Kot prvi: Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Juventus, Leicester City, Monaco, Napoli 
Kot drugi: Bayer Leverkusen, Bayern München, Benfica Lizbona, Manchester City, Porto, PSG, Real Madrid, Sevilla

Kdo bo evropsko pot nadaljeval v ligi Europa:
Bešiktaš, Borussia Mönchengladbach, Köbenhavn, Legia Varšava, Ludogorec Razgrad, Lyon, Rostov, Tottenham 

Kdo je izpadel:
Basel, Celtic, Club Brugge, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Dinamo Zagreb, PSV Eindhoven, Sporting Lizbona

Vse o ligi prvakov 2016/17 # infografika
Liga prvakov, 5. krog
Liga prvakov, 4. krog
Liga prvakov, 3. krog
Liga prvakov, 2. krog
Liga prvakov, 1. krog  

Liga prvakov, 6. krog:

Skupina E:
Sreda, 7. december:
Bayer Leverkusen : Monaco 3:0 (1:0)
Jurčenko 30., Brandt 48., De Sanctis 82./ag.
Kevin Kampl (Bayer) zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Tottenham : CSKA Moskva 3:1 (2:1)
Alli 38., Kane 45., Akinfejev 78./ag.; Džagojev 33.

Lestvica:
1. Monaco 6 tekem - 11 točk*
2. Bayer Leverkusen 6 - 10*
3. Tottenham 6 - 7**
4. CSKA Moskva 6 - 3

*v osmini finala
**v 1/16 finala lige Europa

Skupina F:
Sreda, 7. december:
Legia Varšava : Sporting Lizbona 1:0 (1:0)
Guilherme 30.

Real Madrid : Borussia Dortmund 2:2 (1:0)
Benzema 28., 53.: Aubameyang 61., Reus 88.

Lestvica:
1. Borussia Dortmund 6 - 14*
2. Real Madrid 6 - 12*
3. Legia Varšava 6 - 4**
​4. Sporting Lizbona 6 - 3

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina G:
Sreda, 7. december:
Club Brugge : Köbenhavn 0:2 (0:2)
Mechele 8./ag., Jörgensen 15.
Benjamin Verbič (Köbenhavn) zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Porto : Leicester City 5:0 (3:0)
Andre Silva 6., 64./11-m, Corona 26., Brahimi 44., Jota 77.

Lestvica:
1. Leicester City 6 - 13*
2. Porto 6 - 11*
3. Köbenhavn 6 - 9**
4. Club Brugge 6 - 0

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina H:
Sreda, 7. december:
Juventus : Dinamo Zagreb 2:0 (0:0)
Higuain 52., Rugani 73.
Petar Stojanović (Dinamo) je vstopil v igro v 74. minuti.

Lyon : Sevilla 0:0

Lestvica:
1. Juventus 6 - 14*
2. Sevilla 6 - 11*
3. Lyon 6 - 8**
4. Dinamo Zagreb 6 - 0

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina A:
Torek, 6. december:
Basel : Arsenal 1:4 (0:2)
Doumbia 78.; Perez 8., 16., 47., Iwobi 54.
Andraž Šporar (Basel) zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

PSG : Ludogorec 2:2 (0:1)
Cavani 61., Di Maria 90.+2; Misidzhan 15., Wanderson 69.

Lestvica:
1. Arsenal 6 tekem - 14 točk*
2. PSG 6 - 12*
3. Ludogorec Razgrad 6 - 3**
4. Basel 6 - 2

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina B:
Torek, 6. december:
Benfica : Napoli 1:2 (0:0)
Jimenez 87.; Callejon 60., Mertens 79.

Dinamo Kijev : Bešiktaš 6:0 (4:0)
Besedin 9., Jarmolenko 31., Bujalski 33., Gonzalez 45.+3, Sidorčuk 60., Moraes 77.; R.K.: Beck 29., Aboubakar 56./oba Bešiktaš

Lestvica:
1. Napoli 6 - 11*
2. Benfica 6 - 8*
3. Bešiktaš 6 - 7**
4. Dinamo Kijev 6 - 2

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina C:
Torek, 6. december:
Barcelona : Borussia Mönchengladbach 4:0 (1:0)
Messi 16., Turan 50., 53., 67.

Manchester City : Celtic 1:1 (1:1)
Iheanacho 8.; Roberts 4.

Lestvica:
1. Barcelona 6 - 15*
2. Manchester City 6 - 9*
3. Borussia Mönchengladbach 6 - 5**
4. Celtic 6 - 3

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Skupina D:
Torek, 6. december: 
Bayern München : Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Lewandowski 28.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

PSV Eindhoven : Rostov 0:0
Miha Mevlja
(Rostov) je odigral vso tekmo.

Lestvica:
1. Atletico Madrid 6 - 15*
2. Bayern München 6 - 12*
3. Rostov 6 - 5**
4. PSV Eindhoven 6 - 2

*v osmini finala
​**v 1/16 finala lige Europa

Ne spreglejte