Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 12. 2016,
9.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Arsenal Basel Andraž Šporar

Torek, 6. 12. 2016, 9.50

6 let, 7 mesecev

Andraž Šporar ne bo kandidiral za tekmo z Arsenalom

Smola se lepi na Ljubljančana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Andraž Šporar | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski reprezentant Andraž Šporar je končal nastope v ligi prvakov. Zaradi poškodbe mišice ga ne bo med kandidati za nastop na današnjem srečanju med Baslom in Arsenalom, s katerim se švicarski prvak uradno poslavlja od elitnega tekmovanja.

Navijači Basla bodo zvečer na štadionu St. Jakob Park še zadnjič v tej sezoni prisluhnili mogočni himni lige prvakov. Švicarski prvaki, ki so razred zase v domačem prvenstvu (v soboto so doživeli prvi poraz v tej sezoni, a imajo pred najbližjim zasledovalcem Young Boys kar 12 točk prednosti), se potegujejo za tretje mesto v skupini. Vodilna položaja, s tem pa tudi preboja med 16 najboljših sta rezervirana za PSG in Arsenal.

Odkar je v Švici, nima sreče z zdravjem

Ljubljančan je v tej sezoni zbral štiri nastope v ligi prvakov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ljubljančan je v tej sezoni zbral štiri nastope v ligi prvakov. Foto: Guliverimage/Getty Images Šporar je v tej evropski sezoni odigral štiri tekme. Prav na vseh je vstopil v igro s klopi, skupaj pa na igrišču prebil 93 minut. Krstni nastop je doživel prav proti topničarjem, ki so v 2. krogu skupinskega dela v Londonu odpravili švicarske goste z 2:0. Tokrat se 22-letni napadalec ne bo pomeril z angleškim velikanom, ampak dvoboj spremljal le v vlogi gledalca. 

"Ne verjamem, da bo pripravljen do torkovega večera," je po ponedeljkovem treningu, ki ga je mladi Ljubljančan zaradi bolečin v mišici izpustil, povedal trener Basla Urs Fischer.

Šporar po prestopu iz Olimpije k Baslu ni imel sreče z zdravjem. Po operaciji stopala je izpustil večji del spomladanskega dela sezone 2015/16, poškodbe pa mu niso prizanesle niti v tej sezoni. V jesenskem delu je debitiral tako v ligi prvakov kot tudi v dresu članske izbrane vrste, v dresu Basla pa še vedno ni dočakal prvega zadetka, s katerim bi si lažje zagotovil mesto v začetni postavi.

Osvojiti več točk kot Ludogorec

Basel se je pred zadnjim nastopom v tej evropski sezoni znašel v zahtevnem položaju. Zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah (1:1 v Baslu, 0:0 v Sofiji) je v prednosti bolgarski prvak Ludogorec Razgrad. Oba kluba sta zbrala po dve točki.

Basel in Ludogorec sta v petih krogih zbrala po dve točki, a ima bolgarski prvak boljši izkupiček v medsebojnih srečanjih. | Foto: Basel in Ludogorec sta v petih krogih zbrala po dve točki, a ima bolgarski prvak boljši izkupiček v medsebojnih srečanjih.

Če želi Basel podaljšati evropsko sezono in se prek tretjega mesta uvrstiti v 1/16 finala lige Europa, mora v zadnjem krogu osvojiti več točk od Ludogorca. Prvo mesto se obeta Parižanom, ki imajo s topničarji boljše razmerje v medsebojnih tekmah (2:2 v Londonu, 1:1 v Parizu).

Liga prvakov, 6. krog:

Skupina A:
Torek, 6. december:
20.45 Basel - Arsenal
20.45 PSG - Ludogorec Razgrad

Lestvica:
1. Arsenal 5 tekem - 11 točk*
2. PSG 5 - 11*
3. Basel 5 - 2
4. Ludogorec 5 - 2

*že v osmini finala

Ne spreglejte