Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 3. 2023,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga prvakov Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG Lionel Messi Lionel Messi Ligue 1

Četrtek, 16. 3. 2023, 19.45

1 leto, 1 mesec

V nedeljo na tekmi proti Rennesu

Ultrasi bodo žvižgali Messiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
PSG Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Očitno Lionela Messija ne čaka najprijetnejša tekma proti Rennesu. Zaradi izpada iz lige prvakov, njegove visoke plače in negotovosti o tem, ali bo podaljšal pogodbo, ultrasi kluba PSG napovedujejo, da mu bodo pripravili koncert žvižgov.

Kylian Mbappe
Sportal PSG izkoristil spodrsljaj Marseilla, v Franciji padel najhitrejši hat-trick

Sedemkratni dobitnik zlate žoge in kapetan aktualnih svetovnih prvakov Argentine Lionel Messi za PSG igra od leta 2021. Že res, da se jim z njim obeta drugi naslov francoskega prvaka, a so v obeh sezonah pogoreli v ligi prvakov. Znova so izpadli v osmini finala, proti Bayernu iz Münchna s skupnim izidom 0:3. In ultrasi, najbolj vročekrvni navijači kluba, so mnenja, da je glavni krivec prav Messi.

Bayern je napredoval s 3:0. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bayern je napredoval s 3:0. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Španski časnik El Mundo Deportivo citira izjavo neimenovanega člana ultrasov PSG-ja, ki jim je povedal: "Messiju bomo v nedeljo žvižgali. Ima previsoko plačo za to, kar kaže na terenu." Poleti 2021 naj bi Messi s pariškim velikanom podpisal pogodbo za 40 milijonov evrov (za dve leti). V tej sezoni je na sedmih tekmah lige prvakov zabil zanj skromne štiri gole (ima še štiri asistence), na 22 tekmah ligue 1 pa je dal 13 golov in še za 13 golov podal. Ne smemo sicer pozabiti, da na večini tekem z njim v napadu igrata še dva odlična napadalca Kylian Mbappe (sedem golov v ligi prvakov in 19 v francoski ligi) in Neymar (dva gola v ligi prvakov in 13 v ligeu 1). Zadnji je poškodovan in je sezono najbrž že končal.

Ali bo po koncu te sezone argentinski nogometni virtuoz ostal v Parizu, še ni jasno. Pogodba mu poteče, direktor kluba Luis Campos pa je nedavno potrdil, da so pogajanja s 35-letnikom oziroma njegovim agentom zastala. Prednostna naloga PSG-ja je podaljšanje sodelovanja z Mbappejem, ki ima pogodbo do leta 2024.

Tekma z Rennesom se v nedeljo začne ob 17.05.

Lionel Messi PSG
Sportal Na Messija se je usul plaz gneva
Real Madrid - Liverpool
Sportal Liverpool in Eintracht brez možnosti, znani vsi četrtfinalisti
Ne spreglejte