Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 3. 2023,
23.09

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

2

Natisni članek

Angers Miha Blažič francosko prvenstvo Marseille PSG

Nedelja, 12. 3. 2023, 23.09

1 leto, 1 mesec

Francosko prvenstvo, 27. krog

PSG izkoristil spodrsljaj Marseilla, v Franciji padel najhitrejši hat-trick

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

2

Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je z 19 zadetki prvi strelec francoskega prvenstva. Dosegel je enako število zadetkov kot Kanadčan Jonathan David (Lille). | Foto Reuters

Kylian Mbappe je z 19 zadetki prvi strelec francoskega prvenstva. Dosegel je enako število zadetkov kot Kanadčan Jonathan David (Lille).

Foto: Reuters

Vodilni francoski prvoligaš PSG rane, pridobljene v ligi prvakov, kjer je v osmini finala s skupnim rezultatom 0:3 položil orožje pred Bayernom, celi v domačem prvenstvu. Parižanom je zmago z zadetkom v sodnikovem podaljšku zagotovil Kylian Mbappe. Podajo je prispeval Lionel Messi. To je že 13. asistenca Argentinca v tej sezoni. Drugouvrščeni Marseille je v zadnjih minutah zapravil vodstvo z 2:0 proti Strasbourgu, prednost Parižanov se je tako pred največjim tekmecem povišala na 10 točk.

Lionel Messi PSG
Sportal Na Messija se je usul plaz gneva

Nogometaši Marseilla v francoskem prvenstvu s slabimi rezultati v zadnjem času izgubljajo stik z vodilnim PSG. V 27. krogu so si privoščili spodrsljaj, na domačem igrišču so igrali le 2:2 s Strasbourgom, pa čeprav so od 26. minute zaradi izključitve Leonardo Balerdija igrali z igralcem več in v drugem polčasu že vodili z 2:0.

Brez treh točk so ostali v zadnjih dveh minutah rednega dela, ko je oba gola za goste dosegel Jean Eudes Aholou. Marseille 11 krogov pred koncem za PSG zaostaja deset točk, gleda na predstave PSG v domačem prvenstvu je za Marseille upanje za naslov prvaka zelo majhno.

Lois Openda (Lens) je dosegel najhitrejši "hat trick" v zgodovini francoske lige. | Foto: Reuters Lois Openda (Lens) je dosegel najhitrejši "hat trick" v zgodovini francoske lige. Foto: Reuters

V naslednjih krogih se bo Marseiile celo mogel potruditi, da obrani drugo mesto. V odlični formi je tretjeuvrščeni Lens, ki je tokrat s 4:0 zmagal v Clermontu, tri gole je k zmagi prispeval Lois Openda. Slednji je dosegel najhitrejši "hat trick" v zgodovini francoske lige, za tri zadetke je med 31. in 35. minuto potreboval le štiri minute in 30 sekund. Lens se je tako točkovno pobegnil četrtouvrščenemu Monacu, ki je na domačem igrišču z 0:1 izgubil proti Reimsu.

Od 27. kroga je še manj upanja, da bi se Angers, ekipa slovenskega reprezentanta Mihe Blažiča, rešil izpada. Tokrat so Blažič, ki je odigral celo tekmo, in soigralci na domačem igrišču z 0:2 izgubili proti Toulousu in na lestvici za predzadnjim Troyesom, ta je tokrat z 0:2 izgubil na gostovanju proti Lorientu, še naprej zaostajajo deset točk.

Sedemindvajseti krog ligue 1 se je sicer začel z golijado v Lillu, kjer je gostoval Lyon. Tekma se je končala s 3:3, vse zadetke za gostitelje pa je dosegel Kanadčan Jonathan David.

Francosko prvenstvo, 27. krog:

Petek, 10. marec:

Sobota, 11. marec:

Nedelja, 12. marec:

Najboljši strelci:

19 - David (Lille), Mbappe (PSG),
16 - Balogun (Reims), Ben Yedder (Monaco), Lacazette (Lyon), 
15 - Moffi (Lorient), 
13 – Diallo (Strasbourg), Messi (PSG), Neymar (PSG), 
12 – Embolo (Monaco), Openda (Lens)
10 – Balde (Troyes), Dallinga (Toulouse), Sanchez (Marseille), Savanier (Montpellier), Wahi (Montpellier)
...
2 – Blažič (Angers)

PSG Neymar Messi
Sportal Konec sezone, zvezdnik PSG mora na operacijo
PSG Lionel Messi
Sportal Polom Blažičevih, rekord Mbappeja, PSG se je igral z ognjem, a ...
Achraf Hakimi
Sportal Zvezdnik PSG obtožen posilstva
 
Ne spreglejte