Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2020,
11.51

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Euro 2020 Liga Europa UEFA liga prvakov UEFA

Petek, 13. 3. 2020, 11.51

1 leto

Prihodnji teden brez evropskih klubskih tekem

Uefa prižgala rdečo luč ligi prvakov in ligi Europa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Uefa Logotip | Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila: prihodnji teden ne bo evropskih klubskih tekem. | Foto Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila: prihodnji teden ne bo evropskih klubskih tekem.

Foto: Reuters

Prihodnji teden bodo evropska nogometna tekmovanja mirovala. Evropska nogometna zveza (Uefa) je sredi obdobja, ko je koronavirus dodobra ohromil športne dogodke po svetu, sprejela pričakovano odločitev o prekinjenih dejavnostih v ligi prvakov in ligi Europa. V ligi prvakov je tako znana le polovica četrtfinalistov. Odpovedana sta tudi žreba četrtfinalnih parov v obeh tekmovanjih.

Jan Oblak
Sportal Atletico zadal hud udarec branilcem naslova, Oblak in Iličić igralca tekme
Manchester United
Sportal Petarda Man Utd v Avstriji, kaj pa bo z ligo Europa?

Josip Iličić je v osmini finala kar petkrat zatresel mrežo Valencie. Ime tekmeca v četrtfinalu ne bo izvedel 20. marca, ko je bil napovedan žreb četrtfinalnih parov lige prvakov. | Foto: Getty Images Josip Iličić je v osmini finala kar petkrat zatresel mrežo Valencie. Ime tekmeca v četrtfinalu ne bo izvedel 20. marca, ko je bil napovedan žreb četrtfinalnih parov lige prvakov. Foto: Getty Images Evropska krovna zveza je odpovedala vse evropske tekme, ki bi morale po prvotnem urniku potekati 17., 18. in 19. marca. V ligi prvakov ne bodo odigrane povratne tekme osmine finala v Manchestru, Torinu, Barceloni in Münchnu. Angleški prvak Manchester City bi branil prednost proti madridskemu Realu (2:1), Juventus bi poskušal nadoknaditi zaostanek iz Lyona (0:1), Barcelona in Napoli sta se na prvi tekmi razšla brez zmagovalca (1:1), Bayern pa si je v Londonu pridobil ogromno prednost (3:0).

V petek bi moral v Nyonu potekati žreb četrtfinalnih parov. Med najboljših osem v ligi prvakov so se že uvrstili Atletico Madrid Jana Oblaka, Atalanta Josipa Iličića, RB Leipzig Kevina Kampla in PSG, a je Uefa prestavila tudi ples kroglic, saj je znana le polovica četrtfinalistov.

Barcelona in Napoli bi se morala prvotno pomeriti pred praznimi tribunami, a je povratno srečanje osmine finala lige prvakov prestavljeno. | Foto: Reuters Barcelona in Napoli bi se morala prvotno pomeriti pred praznimi tribunami, a je povratno srečanje osmine finala lige prvakov prestavljeno. Foto: Reuters

Odpovedane so tudi vse tekme, načrtovane v ligi Europa. V četrtek, 19. marca, bi moralo biti odigranih osem tekem, že tako pa ima omenjeno tekmovanje velike težave, saj so v četrtek odigrali le šest od načrtovanih osmih tekem. To so bile sicer prve tekme osmine finala, na katerih je prisilno počival tudi edini slovenski udeleženec Samir Handanović.

Uefa je prestavila tudi načrtovana srečanja četrtfinala mladinske lige prvakov.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić. Genij, ki živi v nepravem času.
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak prejel pohvalo, ki je očarala svet kot še nobena

V torek tudi o usodi EP 2020

Bo Uefa lahko poleti spravila pod streho največji letošnji projekt, evropsko prvenstvo? | Foto: Reuters Bo Uefa lahko poleti spravila pod streho največji letošnji projekt, evropsko prvenstvo? Foto: Reuters Nadaljnje korake bo evropska krovna nogometna zveza sporočila po torkovi videokonferenci, ki jo bo izvedla s predstavniki vseh 55 članic, prisotni pa bodo tudi predstavniki Evropskega združenja klubov (ECA), ligaških tekmovanj in članov združenja FiFPro.

Govorili bodo tudi o usodi letošnjega največjega nogometnega dogodka, evropskega prvenstva, ki bi moral potekati od 12. junija do 12. julija v 12 različnih državah. Čez dva tedna bi se morale začeti tudi dodatne kvalifikacije, na katerih se bo za štiri zadnje vstopnice potegovalo 16 ekip, zato je vedno več govoric, da bi lahko Uefa prestavila dogodek na leto 2021.

Ne spreglejte