Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2023,
11.19

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

UEFA konferenčna liga Fenerbahče NK Maribor NK Maribor

Sreda, 23. 8. 2023, 11.19

8 mesecev, 1 teden

uefa izdala kazni

Mariborčani in Turki bodo morali plačati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Maribor Fenerbahče | Uefa je s plačilom globe v višini 30.000 evrov kaznovala gostujočo turško zasedbo, ki bo naslednjo evropsko tekmo odigrala brez domačih navijačev na tribunah. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Uefa je s plačilom globe v višini 30.000 evrov kaznovala gostujočo turško zasedbo, ki bo naslednjo evropsko tekmo odigrala brez domačih navijačev na tribunah.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

 Evropska nogometna zveza (Uefa) je izrekla kazni za nešportne dogodke, ki so se pripetili na povratni tekmi kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Fenerbahčejem 17. avgusta v Ljudskem vrtu. Na tekmi je prišlo do navijaških izgredov, Uefa pa je s plačilom globe denarno kaznovala tako Maribor kot Fenerbahče.

Maribor Fenerbahče
Sportal Kaos, ki je skazil spektakel v Mariboru in razhudil Turke. Kaj se je zgodilo?

Kazen za oba kluba je razvidna iz dokumenta pritožbene komisije Uefe, ki ga je STA pridobila od krovne zveze. Nogometni klub Maribor so z denarno kaznijo v višini 40.000 evrov kaznovali zaradi metanja predmetov na igrišče ter "nezadostne omejitve gibanja gledalcev".

Predstavniki gostujoče turške zasedbe pa bodo morali plačati 30.000 evrov zaradi metanja predmetov na igrišče, prižiganja bakel ter povzročitve škode in vdora njihovih navijačev na vzhodno tribuno Ljudskega vrta.

Pri Fenerbahčeju so prejeli še prepoved potovanja njihovih navijačev na naslednjo gostujočo evropsko tekmo. Prav tako bodo morali pri Fenerbahčeju plačati škodo, ki so jo navijači povzročili na stadionu Ljudski vrt.

Ob tem so pri Uefi Fenerbahčeju naročili, da morajo najkasneje v 30 dneh stopiti v stik s predstavniki NK Maribor ter se dogovoriti za poravnavo škode.

Maribor Fenerbahče
Sportal Po kaosu in izgredih so se oglasili iz Maribora

Na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Mariboru med domačim klubom in Fenerbahčejem je prišlo do navijaških izgredov. Zaradi teh je policija izpraznila tribuno Ljudskega vrta s turškimi navijači. Policija je štirim razgrajačem izdala plačilne naloge, obravnavala pa je tudi dve kaznivi dejanji.

Po podatkih policije je bilo med približno 10.000 navijači na stadionu 800 gostujočih navijačev Ultras Fenerbahce in 500 navijačev Viol. Med njimi je po poročanju slovenskih medijev v 65. minuti prišlo do incidenta, ki je povzročil daljšo prekinitev tekme.

Mariborski navijači, domnevno člani navijaške skupine Viole, so se pretihotapili do tribune gorečih turških navijačev in odtujili zastavo, ti pa so se jezno odzvali z vdorom na igrišče ter se povzpeli na vzhodno tribuno, kjer so bile nastanjene družine, je o dogodkih poročal Sportklub. Gostujoči navijači so želeli obračunati z Mariborčani, a jih je nato ustavila policija.

Fenerbahče je sicer zanesljivo premagal Maribor. V Ljudskem vrtu je bilo 3:0, skupaj s prvo tekmo je zasedba iz Istanbula slavila z izidom 6:1.

Maribor Fenerbahče
Sportal Evropska rapsodija Celja, Turki po kaosu na tribunah izločili Maribor
NK Maribor : Differdange
Sportal Norišnica v Ljudskem vrtu, Celjani po loteriji do velike senzacije
Ivan Brnić
Sportal Maribor potrdil odhodno bombo, Portugalec nova okrepitev Olimpije
Ne spreglejte