Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 8. 2015,
7.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Luka Koper Rodolfo Vanoli

Četrtek, 13. 8. 2015, 7.29

8 let

Trener Olimpije: Maribor bo favorit. Maribor je vedno favorit.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po visoki zmagi nad Koprom (4:1) je Olimpija na prvenstveni razpredelnici skočila pred večnega tekmeca Maribor, s katerim se bo v nedeljo v prvem velikem derbiju sezone udarila v Ljudskem vrtu.

"Čestitke predvsem fantom, ki so odigrali zelo dobro tekmo. Bili so zreli v vseh fazah. V obrambi, zvezni vrsti in v napadu. Veseli me, da smo bili zelo učinkoviti. Prav tako sem zadovoljen z bojevitostjo, ki so jo moji igralci prikazali na igrišču," je bil po osvojenih treh točkah zadovoljen Marijan Pušnik, ki je na klopi Olimpije prvič povezal dve zmagi in je zdaj z desetimi točkami s petih tekem na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Gledalcev ni bilo veliko, le okoli tisoč se jih je zbralo v Stožicah, opravičilo za slabši obisk lahko iščemo v dopustniškem času, sredini tedna in zgodnjem začetku tekme, a je bil trener Olimpije vseeno zadovoljen s tem, kar je slišal s tribun. "Občinstvo nam je ploskalo in nas spodbujalo. Mislim, da so navijači uživali. Upam pa, da jih bo iz kroga v krog več," je dejal Korošec na klopi edinega ljubljanskega prvoligaša.

Vedno je lepo, če zmagaš pred derbijem

"Zdaj imamo dva dneva počitka, potem se bomo povsem osredotočili na derbi, ki je pred nami. Vesel sem, da smo visoko premagali Koper. Ta zmaga nam daje veliko samozavest. Bolj kot štirih golov v mreži tekmeca sem vesel tega, da smo igrali dobro," je še povedal.

Nov, verjetno celo največji preizkus ga čaka v nedeljo zvečer. Ob 20.15 se bo pomeril z Mariborom, ta njegovi Olimpiji zdaj gleda v hrbet. Resda z istim številom točk, a za ljubljanske navijače je pogled na lestvico zagotovo prijeten. Bo tak ostal tudi po prvem derbiju sezone?

"Pomembno je, da smo zdaj zmagali. Pred derbijem je vedno lepše, če zmagaš. Vseeno pa je jasno, da vsaka zmaga prinese tri točke. Ne glede na to, kdaj jo dosežeš. Veseli me predvsem to, da naša igra dobiva obrise tistega, česar si želim. Tudi tega, da so fantje bojeviti, se veselim. Je pa še veliko pomanjkljivosti. Predvsem v fizični pripravljenosti. Fantje bodo morali še trdo delati. Prav tako delamo taktične napake, a verjamem, da bo kmalu, ko bom lahko računal še na okrepitve, ki so prišle, bolje in bomo postali dobra ekipa. Kaj bo to pomenilo za lestvico, bomo videli," se je razgovoril Pušnik, ki tudi v Ljudskem vrtu napoveduje všečno, odprto igro.

Tudi če bodo žvižgali, bo razumel

"Če me poznate, potem veste, da bo tako," je na vprašanje odgovoril trener, ki se bo na derbiju tokrat prvič predstavil na drugi strani. Spomnimo, med letoma 2006 in 2007 je sedel na klopi Maribora. "Jasno je, da bodo prisotna čustva, a sem profesionalec in bom naredil vse, da Olimpija zmaga," je vrnitev v kraj, kjer je nekoč služboval, napovedal 54-letni trener. Tega, da bi ga v Mariboru navijači pričakali na nož, se ne boji. "Še v nobenem klubu, v katerem sem bil, si nisem zaprl vrat. Jasno pa je, da je navijaška folklora nekaj normalnega. Če mi bo kdo žvižgal, se ne bom obremenjeval. To spada k nogometu," je povedal trener, ki je Maribor vodil na 44 tekmah in ga popeljal tudi do odmevne zmage nad takratnim polfinalistom lige prvakov, španskim Villarrealom.

V Mariboru ni nihče favorit

Za konec je dejal, da je v njegovih očeh Maribor kljub slabi formi in neprepričljivi igri, ki jo kaže v zadnjem obdobju, na derbiju favorit. "V Ljudskem vrtu so igrala že veliko večja evropska moštva, pa niso bila favorit, zakaj bi bili mi? Favorit je Maribor, ki je bil udeleženec lige prvakov in je vrsto let igral v evropski ligi. Seveda pa to ne pomeni, da gremo tja poceni prodat svojo kožo. Gremo po zmago," je odločno napovedal trener Olimpije, ki upa, da bo v nedeljo lahko računal tudi na pomoč kapetana in prvega zvezdnika ekipe Andraža Šporarja, ta tokrat zaradi poškodbe ni igral.

Z Andražem Šporarjem ali ne?

"Tokrat ni nastopil, saj je čutil posledice poškodbe, ki jo je dobil v Krškem. Seveda si želim, da bi proti Mariboru igral, a sodbo o tem bo dala naša zdravniška služba. Če bo v petek in soboto treniral z nami, bo igral. V nasprotnem primeru zagotovo ne. Njegovo zdravje je najbolj pomembno," je sklenil Pušnik.

Ne spreglejte