Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
3. 11. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

nogomet liga prvakov Ivajlo Petev Petar Stojanović Sevilla Dinamo Zagreb

Četrtek, 3. 11. 2016, 10.32

6 let, 6 mesecev

Zagrebški Dinamo spet potolčen do tal

Trener Dinama: Prezeleni smo za to raven

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Stojanović Dinamo Sevilla | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zagrebški Dinamo tudi po četrtem krogu skupinskega dela ostaja brez točke. V sredo je v Sevilli izgubil s kar 0:4 in zabeležil še četrti poraz. Slovenec Petar Stojanović, ki brani barve Zagrebčanov, je bil celo izključen.

Mizerna forma hrvaškega prvaka v ligi prvakov se nadaljuje. Na četrti tekmi so še četrtič izgubili in v skupini G ostajajo zasidrani na zadnjem mestu. Hrvati sploh še niso dosegli zadetka, prejeli pa so jih kar 12.

Igrali kot otroci

"Vedeli smo, kako igra Sevilla, in na to smo se tudi pripravili. Do prvega zadetka smo igrali dobro, imeli smo tudi nekaj priložnosti. Morali bi zadeti s pomočjo Juniorja, po naši napaki pa so povedli domači. Od tistega trenutka naprej smo nehali igrati," je nov visok poraz v Sevilli po tekmi komentiral trener Zagrebčanov Ivajlo Petev.

Ko so gostje po zaostanku z 0:1 ostali še brez izključnega slovenskega branilca Petarja Stojanovića, ki je že v prvem polčasu prejel dva rumena kartona, je bilo tekme praktično konec. "Prezeleni smo za tako raven. Na koncu bi lahko dobili še kakšen zadetek več. V drugem delu smo na igrišču stali kot otroci in tako se v ligi prvakov ne igra," je bil kritičen bolgarski strateg.

Prvi Slovenec z rdečim kartonom

Petar Stojanović je s prejetim rdečim kartonom v Sevilli postavil nov mejnik v slovenskem nogometu, saj je sploh prvi Slovenec, ki je bil izključen v ligi prvakov. 

Ne samo da Dinamu ne gre v ligi prvakov, tudi v hrvaškem državnem prvenstvu zelo zaostajajo za Rijeko Matjaža Keka. | Foto: Reuters Ne samo da Dinamu ne gre v ligi prvakov, tudi v hrvaškem državnem prvenstvu zelo zaostajajo za Rijeko Matjaža Keka. Foto: Reuters

Težko priznajo, da je rezultat realen

Čeprav je bil Dinamo toliko slabši od Andaluzijcev, se hrvaški mediji po tekmi niso spravili na neprevidnega Slovenca, njegov soigralec Josip Pivarić celo trdi, da je sodnik z rumenimi kartoni pretiraval.

"Zmagala je boljša ekipa, o tem ni dvoma. Mislim pa, da bi se vsak od nas moral pogledati v ogledalo. Na takšni ravni se napake kaznujejo, mi pa smo jih naredili preveč. Menim tudi, da je sodnik pretiraval z rumenimi kartoni in uničil tekmo. Težko je priznati, da so bili Španci toliko boljši, saj smo še lani premagali Arsenal in bili enakopravni Olympiacosu, letos pa nam ne steče," je povedal hrvaški reprezentant.

Dinamo bo do konca skupinskega dela odigral še dve tekmi. Najprej bo na Maksimirju gostil Lyon, za konec skupinskega dela pa bo gostoval še pri Juventusu.

Ne spreglejte