Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

4

Natisni članek

Robert Englaro Igor Benedejčič Radenko Mijatović Tomaž Kavčič

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 18.11

6 let, 4 mesece

Kmalu bo tudi uradno

Tomaž Kavčič bo za selektorja imenovan naslednji teden

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

4

Tomaž Kavčič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na Nogometni zvezi Slovenije bo prihodnji ponedeljek zasedal Izvršni odbor, ki bo odločal o novem selektorju članske reprezentance. Predsednik zveze Radenko Mijatović bo predlagal edinega kandidata Tomaža Kavčiča. Bilo bi veliko presenečenje, če dozdajšnji sodelavec zadnjega selektorja Srečka Katanca ne bi bil imenovan za vodjo strokovnega štaba najboljše slovenske nogometne selekcije.

Popravek: V novici smo prvotno napačno napisali, da bo IO NZS zasedal to soboto in ne prihodnji ponedeljek. Za napako se opravičujemo.

Po naših informacijah naj bi se prvi dan naslednjega tedna sestal IO NZS, ki šteje 16 članov, in razglabljal o imenovanju Tomaža Kavčiča za novega, sedmega selektorja članske slovenske nogometne reprezentance v njeni zgodovini.

Predsednik zveze Radenko Mijatović se je po dobrem mesecu kolebanja in spogledovanja z nekaterimi drugimi kandidati (Matjaž Kek, Robert Prosinečki, Edoardo Reya …) pred kratkim odločil in s prstom pokazal na nekdanjega dolgoletnega selektorja mlade slovenske reprezentance, ki je v zadnjem letu s Srečkom Katancem sodeloval tudi v članski izbrani vrsti.

Kavčič je edini kandidat za selektorja, ki ga bo Mijatović predlagal.

Bilo bi veliko presenečenje, če ga IO ne bi potrdil

Njegova odločitev ni presenetljiva, prav Katanec ga je takoj po svoji zadnji tekmi v drugem mandatu selektorja Slovenije proti Škotski oktobra v Ljubljani predlagal za novega selektorja.

Glas za njegovo imenovanje so javno dali tudi nekateri pomembni, izkušenejši reprezentanti.

Bilo bi veliko presenečenje, če ga IO NZS prihodnji ponedeljek ne bi potrdil za novega selektorja.

Po tem bo Mijatović, kot je že napovedal, verjetno že kar naslednji teden, sklical novinarsko konferenco in Kavčiča predstavil tudi javnosti.

Robert Englaro se najverjetneje seli v strokovni štab članske reprezentance Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Robert Englaro se najverjetneje seli v strokovni štab članske reprezentance Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

V strokovnem štabu skupaj z nekdanjima reprezentantoma?

Za sodelavca v strokovnem štabu naj bi Kavčič izbral nekdanjega slovenskega reprezentanta Roberta Englarja, kar ni presenečenje, saj je z njim sodeloval že v mladi izbrani vrsti.

Ob njem naj bi k sodelovanju povabil še enega nekdanjega reprezentanta, strelca prvega gola Slovenije na uradnih tekmah Igorja Benedejčića, ki je trenutno sicer selektor reprezentanc do 18 in 19 let.

Ne spreglejte