SiolNET. Sportal Nogomet
1,80

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Se je Radenko Mijatović že odločil?

Tomaž Kavčič povsem blizu selektorskega stolčka

1,80

termometer

 | Foto: Žiga Zupan/Sportida
Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Smo v sklepni fazi izbiranja novega selektorja," je na današnji novinarski konferenci ob začetku prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem v Ljubljani, povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in, vsaj nehote, namignil, da bi novi selektor lahko postal Tomaž Kavčič.

"Na naslednjem IO, ki bo konec novembra oziroma v prvem tednu decembra, bomo izbrali novega selektorja, ki ga mora potrditi IO," je naše pisanje potrdil Radenko Mijatović in dodal, da bo kandidat, ki ga bo predlagal njegov kolegij, le eden.

"Verjamem, da ga bo IO tudi potrdil. Nesmiselno je dajati več kandidatov," je predsednik Nogometne zveze Slovenije povedal ob tem in v nadaljevanju namignil, kdo ima največ možnosti za naslednika Srečka Katanca.

"Vsekakor smo želeli nekoga, ki zelo dobro pozna reprezentanco in razmere v slovenskem nogometu, želi doseči rezultat in je ustrezen po značaju in človeški plati. To je bilo ključno pri izbiri," je povedal Mijatović.

Le Tomaž Kavčič ustreza predsednikovim kriterijem

Med glavnimi štirimi oziroma tremi kandidati za selektorja (Matjaž Kek je v zadnjem obdobju že večkrat potrdil, da ostaja na Reki, zato bi bilo njegovo imenovanje veliko presenečenje) lastnostim, ki jih je naštel predsednik NZS, ustreza samo eden. Robert Prosinečki prav veliko opravka s slovenskim nogometom nima, Edoardo Reja prav tako ne, medtem ko za Tomaža Kavčiča velja ravno nasprotno.

Bilo bi veliko presenečenje, če Tomaž Kavčič ne bi postal selektor slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Bilo bi veliko presenečenje, če Tomaž Kavčič ne bi postal selektor slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar

Postal bo sedmi selektor slovenske članske reprezentance

Z veliko večino reprezentantov Slovenije je v preteklosti sodeloval že v mladi reprezentanci, v zadnjem letu je z njimi delal tudi v članski izbrani vrsti, v kateri je bil Katančev pomočnik.

Tudi njegova človeška plat ni sporna (priljubljen je med nogometaši, stroko in vse bolj tudi v javnosti), zato bi bilo veliko presenečenje, če po Bojanu Prašnikarju, Zdenku Verdeniku, Katancu, Branetu Oblaku, Keku in Slaviši Stojanoviću Kavčič ne bi postal sedmi selektor slovenske nogometne reprezentance.

Povsem blizu, če ni že celo tam

Tudi zadnje informacije, ki smo jih dobili, pravijo, da je Kavčič povsem blizu prevzema zagotovo najbolj spoštovane trenerske službe v slovenskem nogometu.

Ko bo njegovo imenovanje potrjeno, bo najverjetneje v začetku prihodnjega meseca na novinarski konferenci tudi uradno potrjen kot novi selektor slovenske nogometne reprezentance.

Kdo naj bo novi selektor Slovenije?

 • Tomaž Kavčič 776 glasov
  53,81%
 • Matjaž Kek 148 glasov
  10,26%
 • Robert Prosinečki 78 glasov
  5,41%
 • Edoardo Reja 335 glasov
  23,23%
 • Nihče izmed naštetih 105 glasov
  7,28%
Oddanih 1442 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 85
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin