Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
22.16

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

nogomet Kevin Kampl Srečko Katanec Boštjan Cesar kvalifikacije za SP 2018

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 22.16

6 mesecev, 1 teden

Začetek oktobrske akcije slovenske nogometne reprezentance

Tokratni zbor Katančeve čete je bil nenavaden

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Glasne kritike po septembrskem remiju v Litvi v uvodni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 so očitno zmotile nogometaše in strokovno vodstvo slovenske reprezentance. Komunikacija je bila na tokratnem zboru, izbrana vrsta je začela s pripravami na naslednji kvalifikacijski tekmi proti Slovaški in Angliji v Ljubljani (8. in 11. oktober), malce drugačna kot sicer. Reprezentanca še ni popolna, manjka tudi zvezdnik Kevin Kampl.

Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta bila med tistimi, ki sta mirno odgovarjala na vprašanja novinarjev.

Slovenija, ki je izpustila zadnja tri velika tekmovanja, je kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji začela slabo, in sicer z remijem z 2:2 v gosteh pri Litvi, do katerega je prišla z golom Boštjana Cesarja v zadnji minuti tekme. Prav kapetan Slovenije je bil tisti, ki je bil najbolj gostobeseden na tokratnem tradicionalnem druženju z novinarji ob začetku reprezentančne akcije. Tokratno je bilo malce drugače od tistih, ki smo jih bili vajeni v preteklosti.

Selektorja ni bilo na spregled

Srečko Katanec se po treningu ni pojavil med sedmo silo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Srečko Katanec se po treningu ni pojavil med sedmo silo. Foto: Žiga Zupan/Sportida Prej so bili nogometaši na voljo okoli poldneva, ko so iz klubov en za drugim začeli prihajati v hotel na Brdu pri Kranju, med novinarji se je pojavil tudi Srečko Katanec. Tokrat, morda po njegovih navodilih, so bili na voljo šele po popoldanskem treningu, v novem modernem centru le streljaj od mesta, kjer so nastanjeni. Pa še to ne vsi.

Nekaterih ni bilo na spregled, drugi so le pozdravili in odkorakali mimo, tretji so opravili le vnaprej dogovorjene pogovore s televizijskimi ekipami. Morda so najboljši slovenski nogometaši ali pa njihov selektor pred bržčas prelomnima tekmama kvalifikacij nekoliko užaljeni zaradi glasnih kritik, ki so na njihov, še bolj pa na račun selektorja, letele po razočaranju v Vilni izpred meseca dni. Morda so odločeni, da bodo svoje povedali na igrišču.

Zdijo se motivirani, kot že dolgo niso bili. Da bodo dokazali, da jim, če ne drugega, zagotovo ne bodo mogli očitati odnosa do reprezentančnega dresa. Če že rezultat na tekmah proti favoritoma kvalifikacijske skupine F ne bo tak, kot bi si želeli.

Upa, da jim bodo navijači stali ob strani do zadnje minute

"Upam, da nam bodo navijači stali ob strani do zadnje minute. Potem pa bo čas za kritike," je dejal Cesar, z 92 nastopi rekorder po številu tekem v izbrani vrsti, ki je, še preden so se vklopili novinarski diktafoni in kamere, z dvignjeno glavo prišel med prisotne in dodal, da je prvi, ki prizna, da ekipa v zadnjem času ni dosegla tistega, kar od nje pričakujemo. 

Hkrati je med vrsticami dal vedeti, da je nad kritikami, ki so na njegov in račun soigralcev letele po prvi tekmi novih kvalifikacij, rahlo razočaran. Predvsem pa je izrazil upanje, da bo v času reprezentančne akcije, ki se je že začela, podpora javnosti in predvsem medijev večja.

Zvezdnik nemškega nogometa Kevin Kampl zamuja na tokratni reprezentančni zbor. | Foto: Sportida Zvezdnik nemškega nogometa Kevin Kampl zamuja na tokratni reprezentančni zbor. Foto: Sportida

Kevin Kampl pride z zamudo

To se je dogajalo po popoldanski prvi vadbi, pred tem so imeli reprezentanti, ki so bili pretekli konec tedna dejavni v klubih po vsej Evropi in tudi Aziji (branilec Miral Samardžić), lažji trening.

Regeneracijski trening jih je opravilo le 14 od 25, kolikor se jih je znašlo na zadnjem selektorjevem seznamu. Devet jih je vadilo v fitnesu, dveh še ni zraven.

Z zamudo se bosta reprezentanti priključila eden izmed njenih zvezdnikov Kevin Kampl, ki igra v Nemčiji (Bayer Leverkusen), in Nejc Skubic, ki bo pripotoval iz Turčije (Konyaspor).

Ne spreglejte