Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 7. 2017,
13.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Dario Čanađija Mitch Apau Stefan Savić Igor Bišćan Milan Mandarić

Petek, 14. 7. 2017, 13.36

6 let, 7 mesecev

Dario Čanađija, Stefan Savić in Mitch Apau

To so novi tuji obrazi, ki jih boste gledali v dresu Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Dario Čanađija, Stefan Savić, Mitch Apau | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pri nogometni Olimpiji so predstavili tri nove okrepitve. Vezista, Hrvata Daria Čanađijo in Avstrijca Stefana Savića, ter branilca, Nizozemca Mitcha Apauja.

"Potrebujemo nove okrepitve. Pogovarjal sem se s predsednikom in dobil informacije, da jih bomo kmalu res dobili," je po velikem evropskem razočaranju, izpadu v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa proti finskemu VPS, povedal Igor Bišćan. Rečeno, storjeno. Danes je trener Olimpije v družbi predsednika Milana Mandarića sedel ob treh novih nogometaših Olimpije.

Prvi je Dario Čanađija, ki je v prejšnji sezoni z Rijeko Matjaža Keka postal hrvaški prvak in v Ljubljano za vsaj eno leto prišel kot posojen nogometaš Rečanov. "Zelo lepo bi bilo, če bi bil tudi letos del lepe zgodbe," je povedal igralec sredine igrišča. "Vesel sem, da sem prišel v Ljubljano. O mestu in klubu sem slišal veliko dobrega. Veselim se tudi sodelovanja z legendo hrvaškega nogometa. Ko sem bil mlajši, sem ga spremljal po televiziji. Zdaj bom treniral pod njegovim vodstvom, kar je zame velika čast. Upam, da se bom od njega veliko naučil," je povedal 23-letni nogometaš.

Igor Bišćan in Milan Mandarić. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Bišćan in Milan Mandarić. Foto: Urban Urbanc/Sportida Drugi je Stefan Savić, avstrijski napadalno usmerjeni vezist. "Dobro sem pripravljen. Potreboval bom nekaj časa, da pridem v tekmovalno formo, a se počutim odlično. V novem klubu so me odlično sprejeli, zato komaj čakam, da začnem igrati. Zelo sem zadovoljen," pravi nogometaš, ki lahko igra tudi na krilnih položajih v napadu. Nazadnje je bil član Rode JC Kerkrade, a na Nizozemskem v drugi polovici prejšnje sezone ni odigral niti ene tekme.

Tretji novinec je Mitch Apau, nizozemski nogometaš, ki se najbolje znajde na desni strani obrambe. "V Ljubljani se počutim odlično. Ljudje so prijazni, vsi govorijo angleško, tako da se počutim zelo dobro. Tako v mestu kot tudi v klubu. Soigralci so sproščeni, na igrišču pa odločni, zato verjamem, da nas čaka dobra sezona," pravi 27-letni Nizozemec, ki je nazadnje igral v Belgiji (KVC Westerlo), sicer pa je produkt nogometne šole slovitega Ajaxa iz Amsterdama. "Verjamem v svojo kakovost. To bom dokazal tudi navijačem Olimpije," je še povedal.

Koliko članov šteje tujska legija v Stožicah?

S tremi tujci, ki so jih pri Olimpiji predstavili danes, se je število tujcev v garderobi Olimpije še povečalo. Zdaj jih je že kar 15. Ob Čanađiji, Apauju in Saviću še Tomislav Tomić iz Bosne in Hercegovine, Romun Alexandru Cretu, Srb Goran Brkić, Hrvati Danijel Miškić, Leon Benko in Dino Štiglec, Makedonec Daniel Avramovski, Ganca Kingsley Boateng in Issah Abass, Nigerijec Blessing Eleke, Portugalec Ricardo Alves in Anglež nigerijskih korenin Nathan Oduwa.

Prihaja še Argentinec, ki ga opevajo že nekaj časa?

Trener Olimpije, ki ga začetek nove prvenstvene sezone čaka v nedeljo, ko bo gostil Celjane, je po tekmi s Finci sicer govoril, da potrebuje okrepitve predvsem na desnem bočnem položaju v obrambi, na krilnih položajih v napadu in klasičnega napadalca. Prvi dve je dobil, na zadnjega pa še čaka, kar je priznal tudi tokrat.

Bo Hrvat na klopi Olimpije v teh dneh dočakal tako želeno okrepitev v napadu? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bo Hrvat na klopi Olimpije v teh dneh dočakal tako želeno okrepitev v napadu? Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Potrebujemo še osvežitev v napadu, sicer pa sem zadovoljen. Vsi trije novinci, ki so tokrat z nami, bodo v nedeljo že prišli v poštev za nastop proti Gorici. Morda bo eden izmed njih tekmo tudi začel," je napovedal Bišćan, ki bi se lahko kmalu že razveselil tudi novega napadalca.

Argentinski napadalec slovenskega rodu Andres Vombergar, ki navdušuje v dresu Atletica Los Andesa v drugi argentinski ligi, naj bi bil povsem blizu prihodu. 22-letnik naj bi pogodbo podpisal že v prihodnjih dneh, nekateri so ga v zelenem dresu pričakovali že danes.

Ne spreglejte