Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2022,
18.04

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Natisni članek

Alex Ferguson Erik ten Hag Manchester United

Nedelja, 26. 6. 2022, 18.04

1 leto, 10 mesecev

Manchester United

Ten Hag pri svojih metodah ne bo popuščal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Erik ten Hag | Erik ten Hag bo od jutri strogo bdel nad svojimi igralci.  | Foto Getty Images

Erik ten Hag bo od jutri strogo bdel nad svojimi igralci.

Foto: Getty Images

S ponedeljkom se za rdeče vrage začne pripravljalna sezona, kjer jih bo prvič lahko vodil novi trener, Nizozemec Erik ten Hag. Nizozemec na klopi Manchester Uniteda ne želi izgubljati dragocenega časa za pripravo igralcev in vse kaže, da je pred njimi ogromno dela.

Novi trener, ki se je po koncu lanske sezone preselil iz Ajaxa, bo jutri končno v svoje roke dobil nekaj igralcev rdečih vragov in jim predstavil svoj način treninga. Ten Hagu bodo jutri na voljo samo igralci prve ekipe, ki v začetku meseca niso igrali pripravljalnih tekem za svojo reprezentanco. Med njimi sta tudi Marcus Rashford in Jadon Sancho, drugi ključni akterji prve ekipe se jim bodo pridružili pozneje. 

Erling Haaland
Sportal Ljubitelji nogometa na Otoku izvedeli vse, kar jih zanima

Erik ten Hag | Foto: Reuters Foto: Reuters Dvainpetdesetletnik je znan po tem, da svojim igralcem na treningu naloži ogromno dela, največ pozornosti namenja treningu tehnike in ne odstopa pri tem, kako želi, da njegova ekipa igra. S svojim prizadevanjem za popolnost si je od svojih nekdanjih igralcev že prislužil naziv "enega najboljših trenerjev v Evropi," kot ga je imenoval tudi Tobias Schweinsteiger (brat Bastiana Schweinsteigerja), in svojih pristopov ne bo spreminjal niti pri klubu, kot je Manchester United.

Kot navajajo pri The Mirror bosta prva dneva pod ten Hagovim vodstvom namenjana opravljanju testov telesne pripravljenosti igralcev, da bodo lahko določili raven, na kateri igralci trenutno so. Po tem bodo sledili skrbno zasnovani treningi in Nizozemec je že določil, da bodo ti potekali dvakrat dnevno brez izjem.

Ten Hag bo prve dni posvetil analizi igralcev.  | Foto: Reuters Ten Hag bo prve dni posvetil analizi igralcev. Foto: Reuters

Zelenico bo treba kositi drugače

Ten Hag je takoj po prihodu klubu jasno predstavil svoje zahteve in kakšna bo njegova vloga. Nizozemec želi imeti vpliv na vse, kar bi morebiti lahko vplivalo na pripravljenost svojih igralcev, vključno s tem, kako naj bo urejena zelenica, na kateri bodo trenirali. Carrington bo tako od jutri naprej pokošen na točno 15 milimetrov, kar bo igralcem pomagalo pri hitrih kratkih in natančnih podajah, na katerih temelji tudi njegov slog igranja.

Manchester United Middlesbrough | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prvič po tem, ko se je s trenerskega stolčka poslovil legendarni sir Alex Ferguson bodo igralci morali kósiti v klubu kot ekipa, saj Nizozemec verjame, da bi to znova lahko povezalo igralce, da bi bolje sodelovali tako na igrišču kot zunaj tega. Do sedaj so igralci imeli navado, da po treningu zapustijo klubske prostore in jedo doma. Nepovezanost moštva rdečih vragov je bilo moč v prejšnjih sezonah zaslediti tudi na igrišču in ten Hag to želi spremeniti na vsak način. Na treningih seveda vso pozornost posveča nogometu, a s takšnimi ukrepi želi izboljšati odnose med igralci in jih tako bolje psihično in fizično pripraviti na novo sezono.
Cristiano Ronaldo
Sportal Posebna zahteva Cristiana Ronalda: za druge je dobro, zanj ne

Ves napredek in trdo delo pod vodstvom Erika ten Haga bomo lahko spremljali na pripravljalni turneji, kjer se bodo rdeči vragi že 12. julija v Maleziji pomerili z lanskimi finalisti lige prvakov – moštvom Liverpoola.

Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik želi pokazati Manchester Unitedu, da je storil napako
Ne spreglejte